Любители на кучета - 115

• 30 288
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • тук-там
Привет момичета! Страхотни снимки! Някои бебочето са много променени.
Ние вчера имахме инцидент. Разхождаме се в гората с пуснати кучета, които тичат около нас и сме спокойни, че дори да мръднат, се отзовават на Ела. Заговорихмв се обаче по тел (по работа) и след около 5-10 мин се сещаме, че Нъки ни се е изгубил от погледа. Започна едно бясно търчане и викане и в двете посоки. Мокка тича с мен, и тя е тревожна. По едно време ми звъни непознат номер и един мъж ме пита: нали не сте изгубили едно куче Нъки? Аз в шах и веднага му признавам, че сме го изгубили и тичаме през гората в несвяст. Оказа се, че наш Нъки цепил директно през гората, отклонил се от пътеката, и намерил колата (на 2 км). Седнал и зачакал там. Те предложиха да го вържат и да го вземат с тях, за да не го открадне някой. Пресрещнаха ни с Нъки, тяхното кученце бретонче и 2 дечица с шейна. Мокка като го видя, ме понесе и мен като шейна надолу през гората, за да стигнем по-бързо до него. Приключение си беше. И добри хора има за щастие в нашата държава!

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 23:01 от mtz

# 481
  • под тепетата
mtz, късмет, че си попаднала на човек! Ама щом и той има куче, разбираемо Simple Smile
Ох, тази Зара какви очички страхливи е облещила! А на дечко усмивката е до небето! Честита да ви е и здрава!

# 482
Ох, Зара какво мече е!  Чудна! Много целувки на бебето и много да ви радва тя вас и вие нея 😉

mtz, добре че са го намерили добри хора и бързо сте се събрали с приключенеца.
Преди години така намерих един дребосък, но тогава хайванчето нямаше табелка с номер, само кишка. Добре, че баба ми се сети коя съседка го е изпуснала и го заведохме благополучно вкъщи.

Ние вчера ходихме на гости на баба (моята майка) 😆 Да ви покажа Маги как послушно се вози на задната седалка в колата - проспа половината път и на отиване и на връщане.

# 483
За малко да пропусна снимковото предизвикателство 😁
Снимката от обявата, когато решихме, че това е нашето кученце

Първия ден у дома

И сега, почти на две годинки

# 484
  • Бургас
джуджанке, не се сърди, ама Бека на колкото и да е, брадата й все голяма:)
mtz, на нас даже медальона ни върнаха добри хора, като го бяхме изгубили. В ежедневието си срещам толкова много добри хора и все се питам защо по върховете на държавата е обратното?
Днес минахме през клиниката, лапата вече зарасна, пуснахме тест за дирофилария и кърлежови болести,  и пълна кръвна картина. Всичко е ок. Реших веднъж годишно да го правим, 70 лв. къде ли не съм ги дала.
Днес много йоркита пак в клиниката, докторите казаха, че всеки ден било така.  Явно са много кекави като порода. Или с много генетични проблеми от развъждане, че нали са много популярни.

# 485
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тинтина, ти в коя клиника ходиш?
Аз също смятам тест да му направя за дифрофилария, че два месеца не съм давала за вътрешни.
Добре, че свестни хора са го намерили Нъки, че като знам как ги крадат без да им мигне окото🤦🏻♀

# 486
  • Бургас
В "Байрон". Сега нали се преместиха в нова хубава сграда до гробищата, малко ми е далеч от центъра, но днес ходихме пеша.
Собственика улучихме днес, д-р Цеков, обясни ми, че повечето тестове, които били само за дирофилария, не били много точни и давали често фалшиво положителни или фалшиво отрицателни резултати. Затова той не работел с тях, а с комбинирани, които били много точни.
Комбинираният тест е и за кърлежови болести. Обясни ми, че докато се появят симптоми, тези болести се развиват неусетно. А като се появят, уврежданията са сериозни, стигнало се е до бъбречна недостатъчност и т.н. Той на неговите кучета правил веднъж годишно такъв тест с ПКК.
Имат досиета пациентски в програма. Като отида, гледат и знаят кога какво е правено по кучето, какви хапчета е пила, какво е изследвано, какви са резултатите. Кога ли аз при моя доктор ще имам такова досие...

# 487
Много жален Макс,душичка!Да се оправя бързо!
   Аз да кажа,ако някой иска да се комбинираме за поръчка от зооплюс,че искам кафеено дърво за Айра.Не мога да направя поръчка за необходимата сума , храна й вземат от тук , ще се радвам .

Ако не сте намерили човек аз също бих се включила

# 488
  • Bарна, морето, сините вълни
Леле, настръхнах направо. Този сладък Нъки ви е изправил косите сигурно. Страхотно е, че са Ви помогнали тези добри хора.  ❤️

# 489
  • У Диспансера ...♥♥♥
Не ми е много сравнително далеч клиниката сега, аз съм в Славейков.
Ще взема и моя да го запиша там, че той неговия вет само за ваксини, нямам му много доверие.
А цената на този комбиниран тест колко е ?
Благодаря ти за информацията 🤗

# 490
  • тук-там
джуджанке, не се сърди, ама Бека на колкото и да е, брадата й все голяма:)
mtz, на нас даже медальона ни върнаха добри хора, като го бяхме изгубили. В ежедневието си срещам толкова много добри хора и все се питам защо по върховете на държавата е обратното?
Днес минахме през клиниката, лапата вече зарасна, пуснахме тест за дирофилария и кърлежови болести,  и пълна кръвна картина. Всичко е ок. Реших веднъж годишно да го правим, 70 лв. къде ли не съм ги дала.
Днес много йоркита пак в клиниката, докторите казаха, че всеки ден било така.  Явно са много кекави като порода. Или с много генетични проблеми от развъждане, че нали са много популярни.
И на нас ни върнаха медальона, пак на Нъки. Дори му бях взела друг, но едни хора намерили загубения в планината и ни го върнаха. Иначе хората, които намериха Нъки пред колата, ни казаха, че той съвсем послушно си стоял там и изглеждало все едно, че е в команда и ни чака търпеливо и на място.

# 491
  • Бургас
Нарцисчева, комбинираният тест заедно с кръвната картина ми излезе 73 лв.
Само тестът е около 50.

# 492
О момичета.. Пред дилема съм. Записах час на Тайра за кастрация за 25-ти другата седмица.. Ясно е, че ще я връщам на гранули, но то много фактори имам да следя.. Нисък фосфор, не много мазнини,без зърно и прочие.. Спряла съм се на две за сега - Purizon и Wolf of Wilderness.. Предполагам, че ще ги яде, понеже са с високо съдържание на месо.. Или поне се надявам да ги яде 🥴
Спомням си в предни теми, че някой писа за тях, ама не мога да се сетя кой 😁.. така, че да казва бързо впечатления и прочие. И ако някой има предложения също съм цялата в слух, защото вече започвам да превъртам 🤦‍♀️

# 493
  • Пловдив
mtz, изтръпнах като четох за Нъки. Радвам се, че всичко е приключило благополучно.
Merryhristowa, пробвала съм и двете марки. Те са на една фирма мисля.
Purizon-а Саско не го хареса много. Сега съм взела от някаква нова формула 80/20 - смесвам с Wolf-а. Яде го, не отказва. От Wolf-а купувам само линията The taste of ... Взимала съм Canada и Scandinavia. Тях ги яде без проблем. И двете марки имат 1 кг опаковки за проба.

# 494
Аз в момента храня Маги с Wolf of wilderness, soft серия на марката с агнешко. Доволна съм - самите гранули са някак по-сочни/мазни, моето диване я хапва с кеф. На изхода  е стегнато, но като че ли в по-голямо количество, от колкото трябва тоест не съм сигурна колко добре се усвоява от животното... но пък и аз й давам леко завишен грамаж, понеже има да качва още килограми.
Сега съм се заредила с един чувал Acana, намерих една от сериите им в разфасовки по 17кг на добра цена и реших да я пробвам. Следващата седмица мисля да започна да я смесвам с настояваща й храна, за да премине гладко. Чела съм само добри отзиви за марката, но не съм хранила с нея. Харесва ми, че има добавки за ставите в нея, че булдоците са пословични с проблеми в тази област. Някой хранил ли е с марката, да сподели отзиви от личен опит?

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 23:03 от Stella D

Общи условия

Активация на акаунт