Любители на кучета - 115

• 30 274
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
И аз искам да помагам. Само ми е нужен номер на банкова сметка, че съм далече.
Така се возим след двучасова игра с чихито на щерката.

# 526
Здравейте , това е Заки! На два месеца, руски късокосмест той териер. Има ли и други мами с такава порода кученца?

# 527
  • София
Много е сладък Заки!
Моята Буба е уж Toy Manchester terrier, според един доктор и учебника, който ни показа, а двете породи са много сходни. Но нашата е без родословие, за пинчер я взехме по принцип едно време (не че имаше значение, ние просто взехме Нея, не сме избирали порода; затова и е взета от магазин) и според мен е някаква смеска, не е баш породиста.
С малки кученца има доста хора тук, зависи с каква цел задавате въпроса Simple Smile

# 528
Сиви, аз също бих помогнала.Моля те,когато имаш път през Монтана, бих се радвала да се запознаем.Ти с какво храниш бездомничетата,за които се грижиш?
   А този,който така е изхвърлил котенцата , не знам как ще изкупува грехове?!Аз не обичам котки,/да ме прощават собствениците на котараци/ , не обичам да ми се отъркват , но никога не бих постъпила така.И сега има две дворни, на едни съседи, които ние храним също. Винаги има в една купичка оставени гранулки у дома.Как е възможна такава жестокост,не разбирам.
   Милият Нъки,умник е той!Представям си какво ви е ,на всички,които сте губили кучетата си.
   Ако си спомняте,писах преди дни,че една приятелка е взела едно бездомниче.Пусна му снимка във фейса,още на следващият ден една жена го е прибрала.

# 529
Sivi, да кажа, че и аз съм на среща, ако мога с нещичко да ти помогна! Голямо сърце имаш, продължавай да помагаш, но от време на време поне приемай и помощ, моля 😉
Колкото повече сме на толкова повече животинки ще помогнем чрез теб в случая - гледай го от тоя ъгъл...

# 530
Сиви, дано има повече хора като теб! Аз също съм на среща за помощ 😍 Преди време отгледах котенце на 2 седмици със сухо мляко за котенца. Стана голям котарак. Не знаех въобще дали ще оцелее, кръстих го Тео. Преди това го наричах само “бебето” - стана Тео бебе от рекламата на прах за пране 😂 Разви гъбички обаче. Често се случва при котенца, които не са кърмени от майката котка. После се оправи и нямаше проблем.
Ние сняг си нямаме, само дъжд и кал. 😆 Завиждам ви! ❤

# 531
  • о`майна лунна нощ е
Само процедурно се обаждам във връзка с изпращането на пари.

От тази година НАП служебно попълва данни за получени наложени платежи в профилите на физическите лица. Ако си влезете в данъчно-осигурителната сметка /с ПИН или по друг начин/, почти сигурно ще откриете докладвани приходи, които са ви изплатени от продажбата на лично имущество. Влезте, проверете и ако считате, че това не е търговия, а сте продали наистина само лични вещи, то може да изтриете подадената информация от профила си.
С две думи - всеки наложен платеж, вече се докладва на НАП и се знае, че ви е изплатен. Предвид това, ако не искаме Сиви да се обяснява, че това не й личен приход, е добре да се помисли за друг вариант и като такъв се сещам за превод към клиниката/ветеринаря, който изписва и поставя ваксините или лекарствата. Ако Сиви прецени и дойде момент, в който да се пристъпи към ваксиниране, да ни даде координати - офис/банкова сметка/ и каквото и да е друго като данни на клиниката/ветеринаря, който ще ги поставя и ние да ги платим по този начин. Така плащаме директно на изпълнителя, той съответно трябва да има някаква отчетност за препарати, продажби, манипулации и така нещата се навръзват, без да вкарваме посредника в обяснителен режим.
Има защо да ви пиша това и разбирам прекрасно добрите намерения на всички. Аз също ще участвам, но нека да се направи по начин, който да не донесе главоболия в бъдещ момент.

# 532
Да , Туиг, много си права и много на време го казваш.

# 533
  • София
Туиг, ти говориш за наложен платеж.
Как точно НАП ще разбере, че примерно са ми превели Хлв по сметката в банката? Особено, ако сумата е под 2К ?
Това означава, че като пазарувам за мама и тя ми превежда по сметка сумите за пазар - трябва да се отчита в системата. А дефакто не е така. Аз лично предпочитам превод по сметка.

# 534
  • о`майна лунна нощ е
НАП ще разбере, че имаш преводи по сметка, АКО: ти предизвикат данъчна проверка, която в един момент може да прерасне в данъчна ревизия. С началото й изпращат на проверяваното лице бланка на Искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице № ..., към което, често прилагат и искане за разкриване на банкова тайна, което данъчнозадълженото лице дава под формата на нотариално заверена декларация. Отказът да се даде такава декларация води до установяване на око на задължения от данъчните на базата на всичко, до което се докопат като приходи, а като се тегли чертата разход/приход често се установява превишение на разходите спрямо декларираните приходи и тогава се приема, че явно си имал недекларирани доходи, за да извършиш тези разходи. Следва облагане не само с данък, но и с осигурителни вноски и се начисляват лихви.
Пак пиша - има защо да ви обръщам внимание за това. Все повече неща се следят не просто на случаен принцип, а и на база софтуери, които непрекъснато се внедряват, за да следят оборота и изискани справки от всевъзможни платци на суми. Не само на фирмите се правят проверки. Не си мислете, че щом не са ви потърсили, значи не знаят нищо.
Приключвам темата с това и се надявам да ме разберете правилно.
Има хора около мен, които си изпатиха точно от това да получат суми, за да помогнат и направят нещо за някой друг, а накрая им ги натресоха като личен недеклариран доход и ги разкарваха като мечки по съдилищата да се обясняват откъде са тия пари. Накрая за съжаление им останаха за плащане част от първоначално определените суми. Другите ги съборихме.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 15:28 от `ТуиГ

# 535
Здравейте! Бях писала преди време с доста въпроси, относно малко кученце и вие бяхте много полезни! Вече се подготвихме с обичайните неща-легло,завивка, играчки, купички... но имам едно запитване и ще ми бъде интересно вашето мнение и дали някой има опит с такива "джаджи", а именно автоматични хранилки за кучета/котета
- https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/kupichki_hranilki/avtomatich … t_za_hrana/431567
- https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/kupichki_hranilki/avtomatich … t_za_hrana/540895

това според мен се спада към тези джаджи, но
https://www.flaro.bg/products/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0% … D0%B0%D0%BD%D0%B5

А скоро ще имам и още въпроси, но вече с налично бебе дакелче ^^

# 536
  • София
Познайте дали не видя котка на прозореца две минути по-рано. Котето изчезна, но след усилено търсене, Буба реши да й покаже колко е добра и да я чака седнала Grinning Опашката махаше разбира се, ама няма как да се види на снимката. На този прозорец досега не беше виждала котка... Голямо вълнение Grinning  

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 14:21 от ToniShu

# 537
Някой давал ли е сушени пилешки крака от зооплюс? Има ли опасност от задавяне с тях?

# 538
  • о`майна лунна нощ е
Аз още събирам смелост да му дам заешките уши с козина /пак от там - от Зооплюс/.
Крака не съм взимала.

Ето го принцът с граховото зърно. Жален, че си взриви топката и я накъца на парченца.

# 539
  • под тепетата
Ох, бабин жален той!  Четейки за ушите, помислих, че ще го фризирате, пък сняг го дават утре Satisfied
Скрит текст:
Имам дежа вю - цитирам " Обсъдена беше и  примерна конфликтна ситуация „Спуканата топка“  

Туй с наповските истории много сложно и затормозващо прозвуча за телешката ми душа Worried Дайте лесен вариант и съм насреща!

Общи условия

Активация на акаунт