Любители на кучета - 115

• 30 273
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Nelika аз съм взимала от краката. Хрупат ги като солети и няма място за притеснение от задавяне.
И един заспиващ Макс ви желая лека и спокойна вечер 🤗

ПП: Момичета, като дойде момента да ваксинирам кучаците и ако имам нужда от някаква помощ ще ви пиша тук за да измислим как ще е най-удобно. Още веднъж огромно благодаря на всички ви 🤗

# 541
  • под тепетата
Лека нощ, Макс! И моето парно работи , даже примърква леко Satisfied

# 542
Лека нощ , Макс ! Моя Арчи също тъкмо заспа . Flowers Hibiscus

# 543
Много е сладък Заки!
Моята Буба е уж Toy Manchester terrier, според един доктор и учебника, който ни показа, а двете породи са много сходни. Но нашата е без родословие, за пинчер я взехме по принцип едно време (не че имаше значение, ние просто взехме Нея, не сме избирали порода; затова и е взета от магазин) и според мен е някаква смеска, не е баш породиста.
С малки кученца има доста хора тук, зависи с каква цел задавате въпроса Simple Smile
Искам да питам за храненето ( ще ми се да му готвя) , за къпането, за кг по време на разтежа и още поне два, три въпроса 😂

# 544
zozulyn ако може да ти дам съвет за къпането (като собственичка на двумесечно йорки ) . Ветеринар ми каза да не къпя кучето до третата ваксина.  Не знам защо.  Също и да не излиза на разходка до тогава .

# 545
  • София

Искам да питам за храненето ( ще ми се да му готвя) , за къпането, за кг по време на разтежа и още поне два, три въпроса 😂
Храненето с готвена храна не е особено просто,трябва доста неща да се съобразяват,кое може или не да се яде от кучето ,съотношение месо към останалото,да се дават допълнително добавки,че да не се получи някоя липса в организма особено при подрастващо куче.

# 546
  • UK
Аз съм давала пилешки крака, заешки уши, кравешки и свински уши и някакво копито от зооплюс. Единствено копитото не повторих, Джинкс си умира за другите, никакви проблеми не е имал.
Май ви бях разказвала преди няколко месеца как точно един пакет заешки уши беше замезил с един буркан лютеница.

# 547
zozulyn за подрастващо куче готвенето е много трудна задача. Точно в периода ма растеж имат нужда от богата на витамини, минерали, калций храна. Аз бих препоръчала поне в този период да храните кучето с гранули висок клас, ако можете да си ги позволите. За къпането не се препоръчва да е често, само при необходимост.

# 548
Отново пиша със запитване от 2 въпроса:
В събота ще вземем нашето дакелче Чарли,което ще е на 40 дена и имаме информация, че ще бъде заведено на обезпаразитяване(днес или утре).
1.  Смятаме в неделя да го заведен на ветеринар, за да може все пак да го прегледат и тук в София, а и да се консултираме с предстоящите ваксини и схема, но да ви попитам предварително... при слагане на ваксина има ли определено време от деня, когато е подходящо да се слагат(сутрин /вечер) ?

2. От вчера са започнали да ги захранват с гранули с водичка малко, но не попитах за фирма на храна, защото поддържам връзка със собствениците на бащата...И ми се иска все пак да вземем предварително гранули за малкото бебе и съм се насочила на няколко, като отново е по съвети от групата, като марки, но все пак ако може и съвет с определени, защото не знам дали ще е правилно да вземем примерно 2 малки разфасовки на храни и да смесваме:
- https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/wolf_of_wildernes … wow_junior/574291

- https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/applaws-26487/applaws-puppy-s … esetsa-2-kg-33135

- https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/alleva-holistic-27935/alleva- … esetsa-2-kg-59126

- https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/pro_plan/pro_plan_puppy/999173

Благодаря предварително.

# 549
  • София
Не знам породата да е определяща. По-скоро природа - малко кученце е, за тях си има специализирани храни - момичетата са обяснили. Изобщо в тази тема не бих се водила от породата, по-скоро бих търсила общи съвети и да си съобразявам специфики, които знам аз за породата (и бих ги обсъдила тук, ако ме притеснява нещо в даден съвет или ми поражда въпроси). Тук има момичета, които даже биха прочели за породата преди да ти дадат съвет, затова - смело питай към всички Simple Smile Според мен, де.
Буба е на 7 годинки вече. За готвена храна не мога да кажа - на гранули е от бебе. Sivi според мен е дала  аргументиран съвет в това отношение, аз бих добавила, че гранулите улесняват дозирането на дажбите, защото правилните са описани на опаковката. Къпането и ние го правим рядко - 2-3 пъти в годината или при нужда (следим обаче козината и кожата, ако видим пърхот или влошаваща се козина, ще идем на вет). За килограми не мога да кажа, то вече много зависи от индивидуалния организъм, от чистотата на породата, от активността на кученце и кой знае от какво още. За Буба са ни казвали, че до 4 кг би било нормално за нея и че има мазнинки на коремчето все още (но не успяваме да ги свалим засега, отдавам го на ниска активност и смятам да коригирам с повече игра навън това лято). Ако расте душичката Заки и не дебелее или слабее - значи е добре (дебелеенето ще го познаете, обещавам, а за слабеенето ребрата са показател доколкото знам) Simple Smile

# 550
Alesanas моя съвет е да вземете същите гранули, с които в момента захранват малките. После постепенно може да ги смените, ако не ви допадат като клас и усвояване от кутрето. Рязката смяна на храна/гранула веднага ще разстрои стомахчето и ще ви трябват дни за да поправите изхода. Идеята е добра да го заведете на ветеринар за да уточните кога да започнете с ваксините, както и дали няма да е добре да направи още едно обезпаразитяване преди тях. По спомен от моите кучета, преди първа ваксина обезпаразитяване два пъти преди това.
Тони много точно си го написала. Породата е определяща само и единствено по отношение на здравословните проблеми, на които определени породи са по-податливи. Всичко останало си е като за всяко куче, дори и такова без порода, представете си😁

# 551
  • Bарна, морето, сините вълни

Черпя ви с тортичка, днес съм рожденичка. 🎂 Ерос направо ще се пръсне, днес откъдето мине проси. 😄 Монката бръкнах в тортата и вика "малко" да си хапнел. Направо умирам с тия двамцата. Joy

# 552
Честита да си !Уникална комбина са твоите двама!Обичай ги и бъди обичана!

# 553
Честит рожден ден , Despicable ! Hug
Birthday

# 554
Деспи жива и здрава да си! Много щастие, много късмет и много, много усмивки и хубави емоции 🤗

Общи условия

Активация на акаунт