Вероятно не ставам за майка

• 9 506
  • 172
  •   1
Отговори
# 120
The Catcher, подминах Ви хапливите коментари, за да няма излишно заяждане, но защо пък и аз да не кажа нещо. От вашите писаници личи повече неудовлетвореност от колкото от моите. Намерили сте поле за изява да говорите за “между редовете” и да се въздигате вероятно колко сте повече от другите, а ние дето си държим на личния комфорт сме с грешни приоритети явно. Да, ама не. Животът е един и тази излишна жертвоготовност и подлагане на мъже, деца, шефове, обстоятелства и прочее е абсолютно излишна. За пример давам братовчед, на 50 е и живее с майка си, понеже тя цял живот скача да му сервира манджата като влезе през прага и човека хем нея е взел за прислуга, хем не се сеща да се изнесе. С какво му е сторила услуга? С нищо! А на себе си хептен. Защото както тръгне в началото, така ще си върви. Ако сега го дам някой да го гледа на 100%, никога няма да го гледам. Ако се отдам на 100% после дали ще ми се работи, ще се отделя и прочее? Защото бая майки ми обясняват как след 2 години пауза, че някои и по 3-4-5 като народят няколко едно след друго, грам не могат да се върнат към работа. Навик се създава за 2 месеца, какво остава за навици повтаряни с години. За мен баланс се търси винаги, а не след 2 години. А и на 2 като тичат, пипат, приказват и почват да се градят като хора не е по-лесно. То ако сравняваме сега по-няма да разбере, че ме няма за 1-2 дни, отколкото след време.

П.П. Разговорът наистина не тръгна в очакваната от мен посока. Доста адекватни и разбрани хора писаха и много по-малко тип “убийте я с камъни на площада”.

Между редовете изобщо не става дума за парцала, бащата и готвенето. Ама нейсе.

Просто на авторката й е удобно да е вечното, лишено от топлина дете и не може да пусне ролята. Бърка я, че трябва да дава грижи. Направо я избива на тиха истерия като гледам.
Видя, че отговорите не са в посоката, която очаква и се започнаха подробностите как никой освен нея не ближе пода и не приспива детето.
А коментарът с "ние мъжете ги лъжем с едно, те нас с друго" макар и между другото и полушеговито казан, издава определена нагласа на индивида.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 16:46 от HardSoul

# 121
Аз нямам такива, защото такава няма. А твоите какви са, Дренче? Simple Smile Дай на жената жокер, не се прави сега, само дуднене не е добре.

Една мома много искала да се омъжи, обаче била на два акъла. Да се омъжи или да не се омъжи.

# 122
Не излизай от темата сега. Ей, вечно да захапеш, но никога директно. Много е лесно така, като ще ѝ шокаш канчето, поне имай смелостта да си директна и да ѝ кажеш, че нищо не става от нея като майка, защото сама си е виновна. На мен няма нужда нищо да ми казваш. Все тая.

# 123
Тя това е решила да си го повтаря, докато се намери кой да поеме отговорност за решенията ѝ. Достатъчно писах по въпроса, ти си експертът по проблема кой какъв е и защо такъв е Wink

# 124
Авторке , що така се сърдиш?
   Единственият,който е длъжен да се съобрази с теб и да ти помага на колкото процента искаш е мъжът ти.Първо балансирай себе си и после търси баланс с него.Такова категорично изказване от негова страна,каквото цитираш ,за мен изобщо не е окей.Сега за две години,после за цял живот ще има Забрави.Ако ти се развиваш в своята област,опитваш се да изградиш нещо,не бива да те спира.Трябва да намерите компромис.
   Сега детето е малко, на теб все още ти е нужно време да се "осафериш" както казват бабите.Но има едни основни неща,които градят една връзка, с или без деца.
    Доколкото разбирам от намеците ти, психология ли си учила? Ако е така,прекрасно трябва да знаеш,че никой психолог няма да те кара да мислиш в посока да пренебрегваш себе си в името на........
   Ще те посъветват първо да се изясниш сама себе си,да си определиш приоритетите за определен период от време и т.н.
   И няма нужда да облизваш къщата по два пъти на ден,поне докато детето почне да пълзи.Не стерилната къща прави една майка добре,други неща са важни.

# 125
Hard Soul,
ти как точно си представяш живота с бебето до 1 година?

# 126
  • София
Деца се раждат и отглеждат по доста причини, любовта между двама души е само една от тях. А и тя не е константа.

Авторке, аз съм генерално против 100% отдаване на каквото и да е. Винаги трябва да има нещо, което да те разнообрази. Кой ти е казал, че трябва да си изцяло отдадена на бебето?

# 127

Авторке, аз съм генерално против 100% отдаване на каквото и да е. Винаги трябва да има нещо, което да те разнообрази. Кой ти е казал, че трябва да си изцяло отдадена на бебето?
Тя така го разбира, защото не вижда начин да работи през ден.

# 128
Адресирах само конкретен коментар, но и иначе аз лично не познавам семейство, в което майката и бащата да са по равно в отглеждането. Мъжете приятели ми споделят, че седят по час отгоре в офиса, че да не слушат рев и изведнъж тръгват за риба, на лоооов. Знаете какво казвам, насадено ни е, но светът вече е различен. И от нас зависи как ще се случат нещата, факт. Мъжът ми няма да започне да бачка през ден, за да се развивам и аз. Сиреч, почвам да работя и търся бавачка. Той не е съгласен и с това, но все някъде трябва да се отсръпи.

Деца се раждат и отглеждат по доста причини, любовта между двама души е само една от тях. А и тя не е константа.

# 129
Бебето е само на няколко месеца доколкото схващам. Спи, лежи, яде и пълни памперса. Сега тежко, ами после като проходи, като вземе да спи по-малко, като почне да търчи и да разширява периметъра...

# 130
  • Варна
Ааа, някой ми промени правилата на играта в движение... Мислех, че въпроса идваше от притеснението, че си лоша майка. Сега по прилича на Защо няма справедливост в живота?
Не че ставаш лоша, ако го дириш, ама е друго.

# 131
Авторке, не си ли противоречиш? Не беше ли ти тази, която сподели, че никога не си чувствала майчина отдаденост от страна на майка ти и това ти е тежало и те е страх да не се превърнеш в майка като нея, а сега друго казваш - колко е излишна жертвоготовността към мъжа, децата и т. н. Накрая какво излиза, че нямаш право да се сърдиш на майка си и да се оправдаваш чрез нея за вътрешните ти конфликти, защото и тя не ти дължи жертвоготовност или както там ги разбираш за себе си нещата.
Гледай както прецениш за добре детето си, ти си негова майка, хората имат различно мнение и представи за отдадеността, майчинската грижа и подобни. След като си преценила, че добър вариант е да намериш бавачка, а ти да работиш, за да се чувстваш по-добре - направи го. Накрая ще излезне, че беше излишно да споменаваш това, че си изпадала в депресия  преди години и нелюбящата ти майка.

# 132
Тези теми във връзка с 8 март ли ги пускате?
Като работата ви е толкова важна, защо не се приберете обратно в София, наемете гледачка и работете? Защо въобще напуснахте апартамента си и  се пренесохте при бащата, да бяхте си останали в къщи. Още не е късно. Отиваш в София, ставаш самотен родител с неделен баща и готово. Вярно няма да делиш грижите с бащата, ама нали е важно да работиш. А сега, как е, не работиш, детето те дразни  и пак си прецакана. Избери си, кое прецакване е по-малко и действай.

# 133
  • София
Не, сега ще ни увери, че и другите са лоши майки и бащите не струват :/

Нооо психология, нооо нещо.

# 134
  • София
ХардСоул, щом можеш да извадиш 20 реда за личния си комфорт, излишностите, значи проблем реално нямаш, тъй като явно все пак си в хармония с вижданията си, а темата е формулирана жално жално, за да получиш опровергаване.
Не виждам самокритика аз лично, но може и да греша. Дано.

"Подлагане на деца" е отвратителен израз в светлината на факта, че детето е на няколко месеца. Още от сега се замислила и запресмятала какво щяла да даде, да жертва и подобни. Явно наистина инстинктът липсва, но поне се постарай да не направиш от детето си невротичен, виновен човек.

Общи условия

Активация на акаунт