Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 781
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Dagny, много благодаря. Въобще не се бях сетила да гледам такива видеа.
Да, ще ми е нужен успех 😁❤️
JayRay, благодаря също.

Ще почета повече, но попаднах на информация, че след захранването с месо не трябва да се кърми, заради несъвместимостта на калция и желязото, но не знам с тоя кърмак (😳) как ще стане 😐😄

# 481
  • София
но попаднах на информация, че след захранването с месо не трябва да се кърми, заради несъвместимостта на калция и желязото, но не знам с тоя кърмак (😳) как ще стане 😐😄
О, не, това е абсолютно невярно!
Кърми си спокойно.

# 482
Здравейте, днес дадох риба за първи път, като детето ми е на 9+++ месеца. Взех готово пюре на Хип със сьомга и тъй като нямаме алергии в семейството, а и малката не е реагирала към храна дадох смело и изяде около 150-160грама. Сега прочетох че е трябвало май да започна с друга риба, която е нетлъста, но късно го разбрах. Та въпроса ми е утре да дам ли пак такова пюре на обяд, и ако да да смятам ли след това сьомгата за въведена или да давам чак след 1 седмица същото и вече на по следващата седмица да въвеждам друг вид риба? Извинявам се предварително ако е обсъждано.

# 483
При алергична реакция е важно и към какво е - ако е традиционен зеленчук или плод, след 2-3 месеца може да се пробва пак с малко количество. Ако е риба, яйце, глутен, лактоза е редно да се потърси съвет от педиатър. Ако алергичната реакция е тежка (задушаване), без значение какво я е предизвикало - също.

# 484
Благодаря AliceSw, към морков беше. Започна да киха и кашля. Това беше на втория опит. При първия опит се разболя от Бронхиолит, все още си мисля, че може и да е било от моркова.. 🙄

# 485
При нас се появи обрив след въвеждане на жълтък, попитахме педито и каза да изчакаме малко и пак да дадем. Но още не сме давали. Ако се появи пак, предполагам ще го изключа от менюто, колкото и да са полезни. Но за всякакви реакции от храна задължително консултация с педиатър.

# 486
  • Пловдив
И аз вчера дадох сьомга но с пюре на ДМ БИО. Малката го изяде цялото, много и хареса. Не виждам да има проблем в сьомгата, даже не знаех, че се води тлъста- ние я ядем постоянно и да, има мазнини, но доколкото знам са полезни.

# 487
Внимавайте със сьомгата и въобще океанските риби. Замърсени са с тежки метали.

# 488
  • София
Сьомгата е сред тежките риби, да. Наскоро гледах предизвикателство готвене на сьомга в гореща вода (прозрачна кана). Такъв мазньоч от риба не бях виждала да излиза, ужасно много мазнина. То си е полезно, ама пак трябва да се внимава.
Ние вкъщи много я ядем. Като цяло обожаваме риба. Винаги имаме я ципура, я пастърва, я сьомга. И без това веднъж седмично малкия трябва да яде, но май сега ще наблегнем на белите риби, сьомгата за по-нататък ще му я оставя.

# 489
  • Пловдив / София
Внимавайте със сьомгата и въобще океанските риби. Замърсени са с тежки метали.

То кои рирби не са.
По-нагоре се коментираше за рибата спец.за България и нашите ширини.

Иначе като цяло сьомгата си е полезна риба. И все пак не даваме на детето всеки ден риба.

# 490
За България - пъстърва от добър развъдник, други риби - диво уловена от близки, роднини, рибен пазар на морето.
Това е. Аз в Гърция ям риба всеки ден, детето на 8 месеца захраних със сардини, ама тук не ми се и яде даже. Сьомгата не е добре, ама поне отговаря на някакви ЕС стандарти. Белите риби, гледани на аквакултури във Виетнам, са още по-зле.

Rubycat,
безмлечните каши стават по-приемливи и сладички, ако се смесят с плодово пюре/намачкан пресен плод. Млечните повечето са вкусни, но все пак да се има предвид, че не са с адаптирано мляко, а с обикновено сухо, т.е. подходящи са чак след въвеждане на млечни.
Има разбира се и много други начини да се въведат зърнените храни и глутена, но инстантните каши са много удобни за разнообразие и особено незаменими за път.

# 491
Направо се чувствам единствената майка с такова бебе.. 🙄 Параход, давала съм му ябълка и банан, не ги харесва и на пюре и добавени в каша.. Днес реших да дам месо, пуйка на Гербер, ами.. от консистенцията ли не знам, направо сякаш иска да си "изповърне червата". Стана му много гадно. И с вода смесих уж да е по-рядко, и пащърнак добавих.. Той само пащърнака тачи, но днес и него не иска 🙄 Уж гледам да не го насилвам, ама какво всъщност значи това? Като откаже лъжичката и да хвърля пюрето ли? 🤔 Аз имам чувството, че всички пюрета на 99,9% съм ги изхвърлила. Между другото от истински банан като гризне и като усети парченцето и пак му се повдига, веднъж дори не разбрах как е глътнал малко по-големичко парче и повърна. 🙄 След малко си пускам клипчето от Dagny, но приемам всякакви съвети.. Ако някой може да ми го захрани и да ми го върне, че ми става все по-сложно хаха 😁

# 492
  • София
Ааа клипчето на Дагни е информативно всмисъл за стил на захранване. Няма да ти помогне с това, че малкото отказва дадено пюре.
Първите 2-3 страници от ей това тук четиво ми свършиха работа, чисто психически: https://drive.google.com/file/d/1-lR_KAu9SSKI7MjXPIxHPDUW3BBNiQGI/view
Мойто също отказва понякога ама не бързам да хвърлям пюрето. Почвам дда го бъркам демонстративно пред него и той почва да се интригува и тогава пак го пробвам. Или пробвам след 15минути.

Моят студено пюре не зачита например. Не знам какво ще правим напът...

# 493
Бебето ти е малко, не се шашкай. Има време да хареса това-онова. Те пюретата са си гадни повечето Simple Smile
(моето някои ядеше, но аз каквото съм опитала - не бих повторила)

# 494
Малко, малко на 8 месеца и една седмица вече. Като чета на повечето майки на 8 месеца вече са захранени бебетата им. От там се товаря може би допълнително. Отделно че на профилактичния преглед на 6 месеца хемоглобинът беше в долна граница. Друго, че беше болен, после на няколко пъти отново се наложи да преустановим захранването. И друго, че бих искала да го запиша на кухня на малко по-късен етап. Оф. Оплаках се. Просто ги мисля нещата малко повече и в един момент ми се струпват доста неща.. Благодаря ви за съветите ❤️

П.с. търся друга майка с подобен проблем за взаимно успокоение хаха 😁

Общи условия

Активация на акаунт