Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 778
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
А има ли други бебета, които не харесват плодово пюре? Опитах с ябълка, с круша, с банан и ябълка, аз ги ям, супер вкусни са ми, детето не ги ще

# 511
Да Дух (:, на моя човечец съм предлагала банан, ябълка и смесено, и на пюре, и на плод - не ги харесва.

# 512
Да Дух (:, на моя човечец съм предлагала банан, ябълка и смесено, и на пюре, и на плод - не ги харесва.
Малкия Светльо хапва плодово пюре-Ябълка ,Банан,Круша много харесва плодовите пюрета който съм въвела.
Утре мисля да въведа плодово пюре от кайсии.
Бъдете здрави.

# 513
Tan4eto, не знам кои пюрета използваш, но ако не искаш детето още да яде захар, чети етикетите.
На HIPP кайсията и синята слива са с добавена захар.

# 514
  • Несебър
Моята мома също предпочита да не хапва плодове. Ако са в кисело мляко, яде много.

# 515
  • :)
Здравейте. Дъщеря ми днес става на 6м. За сега съм я захранила с морков, картоф и пащърнак. Смятам да й дам и тиквичка. Въпросът ми е кога въведохте кашите и жълтъка
Давайте и разнообразявайте.
Захранването започнах на 4++м, жълтък въведох на 6м като го давах 2 седмици, след това започнах да редувам жълтък и месо.
В края на 6ти месец започнах да въвеждам плодове като редувах 1 ден пюре и 1 ден пюре с каша. Кашите бяха безглутенови.
След това в средата  на 7ми започнах въвеждане на глутен с кашите за СЗ. Доста чусто давах и сухари и бисквитки на Холе от спелта , а тя е с ниско съдържание на глутен.

Аgi_ns , как предлагате картофа. Той не трябва да се пасира , а се мачка, иначе става на лепило и им се лепи. Като цяло препаръчва се картофа като най-щадящ , но повечето деца не са му фенове. При нас имаше същия проблем-повдигаше и се и ревеше. Общо взето пробвах само веднъж, след това смепих с тиква, морков,сладък картоф, пащърнак  и като видях ,че потръгват нещата предложих пак картоф, но не  самостоятелно. Simple Smile Водете се по детето и нищо не е на всяка цена, ако не стане с едно, ще стане с друго. Важно е детето да не го намрази.
Да, права сте. Намачках го и аз и два пъти разреждах, че като изстина и се сгъсти. Днес имах успех с тиква. Ще въведа в същата последователност и няма да давам картоф самостоятелно. Родата само ме одумва, че малкия не пие вода и сега с фалстарта при захранването, мнението че съм го “объркала това дете” беше на път да се затвърди 😃

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 21:39 от Agi_ns

# 516
Кога могат да се предложат стафиди? Искам да сложа в овесени ядки с кисело мляко.

# 517
А има ли други бебета, които не харесват плодово пюре? Опитах с ябълка, с круша, с банан и ябълка, аз ги ям, супер вкусни са ми, детето не ги ще

Аз се мъчих да направя ябълково пюре в началото, и от круша - бебето беше възмутено, особено от ябълката. После купих бурканчета, защото моите ставаха кисели и не сладки, само сливата от бурканче се одобри. Бебето хареса плодовете като предложих сурови. Като свикна със суровите плодове, ядеше плодово пюре в каша. Сега, на почти година, яде сурови плодове, яде паучове понякога, и пак не яде плодово пюре от бурканче, с кашата - също.

# 518
  • Несебър
Ако са цели, не мисля, че са подходящи. Има опасност от задавяне, заради формата им и това, че са твърди. Мисля, че много ситно нарязани или смлени фурми са по-добър вариант.

# 519
Фурми съм предлагала смлени. Обмислях и стафидите да смеля или нарежа на ситно (на 1 год 2 месеца е), но ме интересуваше като възраст кога са подходящи

# 520
  • Несебър
Ако са натурални, без добавки, са подходящи като храна. Формата е това, което ме притеснява.

# 521
Моето дете рядко яде купешки плодови пюрета... в началото беше катастрофа, започнах с малко намачкан банан, после добавих и авокадо и така лека полека...

Искам да питам дали мога да дач обезсолено прясно сирене на 9м дете?
Също така изварата обезсолява ли се и как се съхранява?

# 522
  • Несебър
Може да се даде прясно сирене. Извара може да се купи безсолна.

# 523
Някой има ли този лигавник на  Ikea и може ли да ми каже, дали е направен от найлонова материя и дали е лесен за миене?
Не съм от София/Варна и не мога да го видя на живо, та да поразпитам, преди да дам 9лв за куриер. Grinning

# 524
Някой има ли този лигавник на  Ikea и може ли да ми каже, дали е направен от найлонова материя и дали е лесен за миене?
Не съм от София/Варна и не мога да го видя на живо, та да поразпитам, преди да дам 9лв за куриер. Grinning

Страхотен е! Супер лесно се измива и съхне.

Общи условия

Активация на акаунт