Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 742
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Аз завивам само с чаршафче, че се поти страшно

# 586
алексия, ние спим заедно, ама ако ги оставя сам го завивам с едно одеало, не много тънко. Зависи дали ми се струва студено или топло и следя да не се поти 😁 Та чувал видях в Кик (ако имате при вас такъв), бяха евтини и изглеждаха хубави. ☺️ Друго за което се сещам - олх.
[/quote

Благодаря! Сега бяхме в Как,  но не се сетих да питам за лятно чувалче. Ще проверя. Засега я слагам в едно по- тънко,  може би пролетно- есенно. И тя спи при мен, но се притеснявам, но се отвива и ако не е в чувалче се притеснявам.  Ще проверя и в олх.

# 587
Здравейте, от колко месеца мога да предложа за вечеря супа в 18ч. преди млякото преди заспиване?

# 588
  • София
От когато детето се вижда, че е готово според мен.
Малкият след няма и 2 седмици ще навърши 9м и почвам да му замествам и вечерята. Виждам, че млякото не го държи дълго сит и въобще няма да чакам повече.

# 589
Здравейте, от колко месеца мога да предложа за вечеря супа в 18ч. преди млякото преди заспиване?
Препоръките на доктор Владимирова са да не се предлага вечеря до навършване на една година. Това, което вие пишете, обаче е, че ще давате супа преди млякото, така че предполагам че няма да е грешка и по-рано.
От когато детето се вижда, че е готово според мен.
Малкият след няма и 2 седмици ще навърши 9м и почвам да му замествам и вечерята. Виждам, че млякото не го държи дълго сит и въобще няма да чакам повече.

Супата засища много по-малко от кърмата/АМ.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 18:18 от Shanan4e

# 590
  • София
Ами при нас не е така явно, все пак си познавам детето повече от външни хора Simple Smile Виждам колко часа го държат 240-50мл и колко часа твърда храна. А и децата не са еднакви, че да се развиват по шаблон. Затова казвам, че е важно да се гледа по детето. Ако се вижда, че е готово за вечеря и я приема и се наяжда аз не бих продължавала да давам мляко само защото така е казано/препоръчано в лекция в интернет. То човек може да лудне от всички препоръки. Колкото специалисти са се изказали, толкова и мнения има.

# 591
Ама защо трябва да се яде супа за вечеря?
Иначе е вярно, че преценката зависи от детето и неговите индивидуални нужди.

# 592
Моето дете е на година и малко и също не се засища вечер от кърмата, че и сутрин. Обмислям да предлагам супичка със сухари, но дали няма да е тежка храна вечер?

# 593
  • София
Дъщеря ми имаше частична вечеря преди млякото вечер, защото просто АМ не я засищаше в един момент. Постепенно до годинка увеличих вечерята и тя сама почва да спира да пие АМ. Аз лично супите ги оставях за обяд. Ноо съм се водила изцяло по нея не съм гледама как е при други деца.

# 594
Супата ако е тежка храна какво се дава на вечеря тогава?

# 595
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 9++ и и давам вечеря супа всяка вечер. Хапва си я между 18:30-19:00 часа. След това преди заспиване пие и мляко. Познато бебе започна с вечерята след 11 месец. Зависи от детето.

# 596
Захранвам бебето ми на 5++ от вече две седмици. В началото хапваше с желание като си отваряше устата. От седмица някъде стиска устни като поднеса лъжичката, успея ли да я вкарам в устата му и се опитва да избута храната. Понякога я държи в уста и леко преглъща. Днес обаче се разплака милия и беше 4 ден от даването на сладкия картоф, та се опитах да му дам повечко 7-8 лъжички като го забавлявам, но пак се опита да плаче. След това дохранвам с АМ и си хапва без протести. Въптиса ми е нормално ли е да реагира така на храната с плач? Да опитвам ли да го храня или да спра за седмица? Въвела съм 4 зеленчука до тук и все още не хапва по 125гр пюре, не иска толкояа и това си е. Нормално ли е това и дали мога да си захранвам с до към 10тина лъжички, за да гледам реакциите му, а когато поиска цяло пюре-тогава?

# 597
  • Несебър
Нормално е, може да продължавате да му предлагате, а когато не иска да спирате с храненето и да му давате АМ.

# 598
  • Пловдив / София
Може да прекъснете за няколко дни и да опитате после пак.
Но е напълно нормално. Няма и норма след няколко дни да изяжда 125гр пюре. Когато е готов, тогава. Не го насилвайте.
Има деца, на които им трябва повече време и по-бавно минават на твърда храна.
По принцип до годинката соновна храна си е млякото.

# 599
По метода за захранване с пюрета, как и кога се минава към непасирана храна?

Общи условия

Активация на акаунт