Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз от 7м съм почнала с непасирана храна. Не е имал особени проблеми, дъвче си.

# 601
  • Седмото небе
А вместо пасатор нали мога да ползвам подобен такъв  високотехнологичен Joy уред ?

Днес нямах друго под ръка за първия ни морков в живота Heart Eyes и с това чудо на техниката постигнах почти перфектна гладкост. С едва видими парченца все пак, но ги имаше. Дали мога да продължавам да си мачкам и по натам другите зеленчуци/плодове с това?

# 602
Ами ако на бебето не му е проблем консистенцията и ти няма да имаш проблем да мачкаш с това

# 603
А вместо пасатор нали мога да ползвам подобен такъв  високотехнологичен Joy уред ?

Днес нямах друго под ръка за първия ни морков в живота Heart Eyes и с това чудо на техниката постигнах почти перфектна гладкост. С едва видими парченца все пак, но ги имаше. Дали мога да продължавам да си мачкам и по натам другите зеленчуци/плодове с това?
Нон стоп го използвам. Бебето го харесва

# 604
  • Пловдив
Според мен е индивидуално спрямо детето. Нашата е на 9+++ и яде без проблем плодове, баничка, банан, като дъвче с венците ( още няма нито един зъб). Храненията и за обед и вечеря са едросмлени, а сутрин на закуска яде кус кус с масло и сирене.
Започна да дъвче към 6-7 месец.

# 605
Здравейте.. може ли някой да сподели схемата за захранване на Hipp? Никъде не мога да я намеря цялата , някой беше споделил само част от нея.

# 606
  • Варна
Между 6 и 7 месеца започнах да предлагам парчета храна докато вечеряме ние. Хапва си с голям апетит. Вечеряме към 19:00ч. В 20ч след баня суче. С и без храна преди това суче що годе еднакво време и интензивност. Тя си е лакомия. Предполагам, че желанието да се дава супа, е поради факта че ДК дава супа, основно и десерт и масова практика е супата да е за вечеря. Така съм отгледала сина ми и не мисля, че е проблем.
 Много кратко съм давала гладко пасирана храна.

# 607
Явно само моето яде само пасирано, а е почти на годинка. Предлагам отвреме навреме с парченца, но му се повдига и не дъвче, а е с 8 зъба. Като му дам в ръката сам да си гризе също не става.. или го бута само или го тика цялото в устата, съответно не го дъвче и пак му се повдига, не знам какво друго да направя 😞 Съвети?

# 608
Не се притеснявайте, моето дете повече от годинка предпочиташе пасирано всичко, но започна да проявява любопитство към нашата храна и хапка по хапка свикна. Особено салатата нямаше как да я пасирам, а пък това й е основната храна през лятото, така че трябваше да се приспособи 🙂 А пък месото все още ни е зор, дъвче, дъвче и го изплюва много често...Само каймата яде без проблем🙃

# 609
Аз лично бих се притеснила, не ми е ок за тази възраст да хапва само пасирано, казвам го с добро.

# 610
  • Несебър
При въвеждането на нови храни, това е най-добре да се случва до следобеда, за да се проследи за алергична реакция.
Между 6 и 7 месеца започнах да предлагам парчета храна докато вечеряме ние. Хапва си с голям апетит. Вечеряме към 19:00ч. В 20ч след баня суче. С и без храна преди това суче що годе еднакво време и интензивност. Тя си е лакомия. Предполагам, че желанието да се дава супа, е поради факта че ДК дава супа, основно и десерт и масова практика е супата да е за вечеря. Така съм отгледала сина ми и не мисля, че е проблем.
 Много кратко съм давала гладко пасирана храна.

# 611
Hope, пробвай да намачкаш с вилица. Това е нвкакъв среден вариант между пасирано и парчета.
Синът ми така запопна да яде по-едри неща и сега на 1г. се учи да сдъвква вече. Все още по-големите парчета ги мачкам, но отскоро започнах да му предлага и finger food. Все още се дави много, затова го карам по-бавно, че и аз много се плаша.

# 612
Здравейте на всички в темата. 🌺☺
От скоро ви следя, защото и ние сме на етап захранване. Бебето ми на 27.06 става на 8 месеца и като че ли аз малко закъснях със захранването. Той вече яде доста зеленчуци (картофи-сладки и обикновени, моркови, пащарнак, тиква, тиквички, червена чушка, спанак, карфиол, броколи). От месата съм захранила със заешко и пуешко. Жълтък също яде и само 3 вида плод (ябълка, круша и слива). Въшросът ми е относно безмлечните каши. Утре мисля да го захраня с оризова. Купила съм на Холе, но се чудя вместо готова, не мога ли просто да сваря ориз и да го пасирам? Как става захранватето с кашите? Пак ли по 1-2 лъжички първия ден, после 3-4 и т.н.? След кашата с какво да го дохраня? С плодово пюре? А могат ли да се смесят кашата с плодово пюре? Днес нашата педиатърка не ми вдигна, а исках всички тези въпроси да ги задам на нея.
Благодаря на всички, които ще ми помогнат предварително! 🌺

# 613
Не знам точно как давате тези парчета, но се започва с мачкано с вилица и постепенно се увеличава размера. Супата с парчетата е най- трудно за ядене, за децата. Объркват се, че едната част трябва да я глътнат, а другата да я дъвчат и често се давят.
Може и да се предложи банан, но да пробва детето само да отхапе парче.

# 614
Bugi, аз от супите и манджите не му давам парчета. Тях още ги мачкам с вилица, точно защото се притеснявам.
Давам му парчета от плодове - банан, нектарина, ябълка. Правя ги на много тънки резенчета и той си ги гризка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт