несподелената любов

• 14 994
  • 402
  •   1
Отговори
# 360
Едва ли ще прочета темата, но... Да обичаш не означава да получаваш. Да обичаш означава да даваш.
Има една книга "Какво се случва с любовта". Там има обяснение на несподелената любов. Аз не го помня вече, но е много интересно и полезно да се прочете. Simple Smile

# 361
Прочетох вашите истории и да дощя ми се и на мен да споделя пък дано ми олекне. На 20 съм млад и зелен и преди не бях обичал, не го смятах за нещо съществено, имах други приоритети, уви по възможно най-случайния начин чрез приятели се запознах с едно момиче и я харесах, това преди 9 месеца, но от това запознанство до сега не бяхме общували. Така де в скоро време се събрахме пак група приятели на пътуване и да тя бе там. Аз от момента, в който я видях след тази 9-месечна пауза замръзнах, седях и я гледах и просто се разтопих, но поради причината, че мой познат се опитваше да я спечели аз отрязах тези си чувства, само да знаех, че тя го бе отрязала, уви когато разбрах беше късно, защо ли, защото веднага започнах да си пиша с нея и да беше прекрасно и стигнах до момента, в който и казах всичко… Тя каза, че се радва, че съм и споделил, но съжалява, защото се е хванала във връзка с колега една седмица по-рано… една седмица това просто е една мизерна долнопробна шега. Ааа да и също каза, че ако не беше с приятел най-вероятно би тръгнала с мен и това ме зарадва като го чух, но сега не съм радостен, защо ми бе пустата му надежда и само за това мисля. След това каза, че ще се радва да поддържаме връзка и да пишем си и се виждаме. Не съм сигурен, че това е добре за мен, но нямам сили да спра, да зарежа разговорите си с нея и да не прекарвам време с нея. Не разбирам тя знае какво чувствам и на всичкото отгоре не е тя да ме наранява, а аз себе си та аз сам се навирам в тръните, но не искам да спра. Искам да е щастлива и съм сигурен, че ако трябва да сме заедно, то това ще стане в бъдеще но не знам кое е по-добре за момента да запазя контактите ни и да се стремя ли към тях или да зарежа всичко и макар и да боли ще мине, поне след време ще съм свободен. Ах как я обичам, но си нямам и на представа какво си мисли и каво иска.
Благодаря, че ме изслушахте, отворен съм даже моля за съвети и още споделен опит
според мен не му мисли много,ако иска да бъде с теб ще бъде

# 362
Тя, за да бъде с него, трябва да зареже настоящия.
Не знам, аз не бих била във възторг, ако някой ми се натиска, въпреки че е информиран за наличие на мъж до мен.

# 363
Когато информирания за наличието на друг продължава да се натиска и да преследва, показва и неуважение към чувствата и решението на преследвания с кого да бъде във връзка, и незачитане на правото му на собствен избор за партньор.
Показва един егоист манипулатор с неуравновнесена психика и характер, смятащ себе си за върховен разпоредител на човешки съдби.
Такъв човек винаги накрая остава сам, без партньор. Защото в преследване на чуждото, той е пропуснал шанса си за своето.

# 364
Чак пък такива генерални заключения, особено за 20 годишни, не мисля че са особено уместни. Първо той не е тръгнал да се натиска директно, достатъчно е да е покрай нея като се разсъхнат нещата с нейния. Второ всички знаем колко трайни са връзките на тези години, и трето всички готини момичета принципно са заети, или си имат достатъчно потенциални кандидати, така че повечето пъти така стават нещата- трябва да се бориш с конкуренция.

# 365
Тя, за да бъде с него, трябва да зареже настоящия.
Не знам, аз не бих била във възторг, ако някой ми се натиска, въпреки че е информиран за наличие на мъж до мен.
според мен ако наистина искаше да бъде с него първо нямаше да тръгне с друг

# 366
Че тя си движи с този, с когото е поискала. Тука се скъсват да дават съвети на момъка все пак да не се отказва. Чак е зловещо.

# 367
Да се оплача.. абсурдна ситуация. Аз съм на 43 г, влюбена в 24 годишен. Момчето по мие мнение ми даваше сигнали. Изяснихме се в петък. Много ме харесвал като човек. .ужас някакъв. Проблемът е, че ми е колега. Как ще го гледам на работа. Дайте предложения за спасение.

# 368
Да се оплача.. абсурдна ситуация. Аз съм на 43 г, влюбена в 24 годишен. Момчето по мие мнение ми даваше сигнали. Изяснихме се в петък. Много ме харесвал като човек. .ужас някакъв. Проблемът е, че ми е колега. Как ще го гледам на работа. Дайте предложения за спасение.
Ще се опариш, ако започнете нещо. Ти си влюбена, той иска да те чукне няколко пъти. Това ли искаш?

# 369
Хвани си кака да те отрака има една приказка.
Избирай. Да не се занимаваш с него, да не изживееш нещо, макар и мимолетно.
Или пък се фащай.
Ясно е, че няма да го бъде.

# 370
Ще се опариш, ако започнете нещо. Ти си влюбена, той иска да те чукне няколко пъти. Това ли искаш?
ма той не иска да ме чукне. Въобще не си го и представя. Като го слушам как разсъждава..или ме баламосва, или наистина въобще не си го представя. Вика ма ние сме с различен статус, определено го притеснява разликата в годините ( той има приятелка, аз съм омъжена). А всъщност просто не ме харесва. Щото мен разликата в годините не ме притеснява. Няма да го взимам за мъж.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 21:42 от Bory Ana

# 371
А може и да му пречи фактът, че и двамата сте обвързани. Аз ако съм 24 годишен, с приятелка на моята възраст, надали ще й изневеря с 43 годишна, че и женена, да дойде мъжа й да се бием и да има ненужни драми.

# 372
А ти ли започна да му налиташ, че се стигна до откровения?

# 373
А ти ли започна да му налиташ, че се стигна до откровения?
не, беше ме издразнил с едни коментари и решихме да се изясним. Така се изяснихме, че не знам утре как ще го гледам на работа

# 374
Е, как ще го гледаш. Все едно нищо не е станало, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт