Априлски мами 2021 - тема 4

• 50 521
  • 649
  •   1
Отговори
# 510
При мен беше 2ро раждане (първото преди 3,5г), значително по-леко мина, само 2 часа бях в родилна зала. Отново нямаше време за упойка (миналия път имаше, ама пак не ми сложиха), та само но-шпа в абоката и толкоз, докато подейства и то мина. Отървах този път без епизиотомия, само 2 шева. Контракции имах от 3ч през нощта, отключиха ги с рициново масло което ми дадоха предната вечер в 11 - бях от предния ден за наблюдение във високорискова бременност отделението.
Иначе докторката се беше притеснила, и аз като я усетих и аз се шашнах, но реално слава богу нямаше основание. Може би размера беше притеснителен, 4 кила по ехограф, реално излезе още повече - 4150. При всеки е различно обаче, а и усещанията са субективни, така че е комплексно кой как го е преживял.

Да попитам на свой ред - има ли някой с вече излязъл акт за раждане в София? За колко време стават?

# 511
Благодаря ти за отделеното време и споделяне с нас Hands Thumbsup

# 512
За акта за раждане ни казаха 20 дни, но го взех след около 14 дни. Можете да се обадите в ЕСГРАОН на вашата община да проверите дали е готов. Аз така направих, за да не се разкарваме.

При мен беше 2ро раждане (първото преди 3,5г), значително по-леко мина, само 2 часа бях в родилна зала. Отново нямаше време за упойка (миналия път имаше, ама пак не ми сложиха), та само но-шпа в абоката и толкоз, докато подейства и то мина. Отървах този път без епизиотомия, само 2 шева. Контракции имах от 3ч през нощта, отключиха ги с рициново масло което ми дадоха предната вечер в 11 - бях от предния ден за наблюдение във високорискова бременност отделението.
Иначе докторката се беше притеснила, и аз като я усетих и аз се шашнах, но реално слава богу нямаше основание. Може би размера беше притеснителен, 4 кила по ехограф, реално излезе още повече - 4150. При всеки е различно обаче, а и усещанията са субективни, така че е комплексно кой как го е преживял.

Да попитам на свой ред - има ли някой с вече излязъл акт за раждане в София? За колко време стават?

# 513
Честито, живи и здрави да бъдат всички  Hands Pray
Родилите, как бихте оценили раждането, сравнително леко и бързо ли мина или обратното? Моля ако имате време и желание да разкажете, благодаря за което Blush
За мен беше първо раждане. В 22 ч отидох в болницата с изтекли води, в 04:38 родих. Според лекарите сравнително бързо за първо раждане. На мен обаче ми се стори цяла вечност. Може би ще има такива от вас които ще ме анатемосат, нооо за мен като изживяване беше кошмарно, неописуеми болки, епидурална упойка и въпреки това преди да ми я сложат и след като ме пусна беше ад. Не знам дали наистина нямах сили вече за напъните, но усещах че не се справям както трябва. Въпреки това, благодаря на Господ и лекарите, ч е синът ми се роди жив и здрав. Обичам го повече от всичко, но раждането беше кошмар за мен🙂

# 514
Отчитам се с първия преглед. Бебчо е наддал за 17 дни 800гр.(кърма и АМ) доста си е лаком и +2см.

Как  е наддаването при вас? Аз мислех, че ще ни смъмрят, като му гледам коремчето и лошо ми става:grinning:

Педиатърката ми даде АМ Novalac против колики да го пробваме. Някоя мама да го ползва?

Тази вечер сме на ръце иначе няма сън за него а постоянен рев, рязко се увеличиха коликите.

# 515
И моичкия днес цял ден беше на ръце, а най-голямата му дрямка от цели два часа, беше на спалнята до мен гушнат. Лошото е, че не само иска на ръце, ами иска и да го разхождам и отделно не иска в ничий чужди ръце, само в мен. Цял ден колкото пъти го дам на баща му до 5 минути е ревнал, мъжът ми се отчая чак, че детето не го искало Grinning Излишно е да казвам, че останах без гръб и кръст и лека полека усвоявам изкуството да спя права Bowtie Сега поне спа от 23ч до 3ч, да видим сега колко ще се спи.

# 516
И при бебка е същото с носенето. Будна ли е трябва да е на ръце. При нея вчера беше много зле положението с коликите. От 10 сутринта успя да заспи чак в 17ч и то спа върху мен. Днес положението беше значително по-добре.
Иначе и ние бяхме на преглед днес. Имахме 2 безплатни прегледа в болницата, където раждах. От изписването на 28-ми е наддала 1140гр. и е пораснала с 4 см, само на кърма е. Педиатърът ми заяви, че трябва да я храня под режим на 3 часа, защото е над нормите. Според мен това са глупости и няма да си държа детето гладно. Има около 10 хранения на денонощие с времетраене между 5 и 15 минути. Не е като постоянно да суче и да преяжда.

# 517
Девойки,помагайте!
1ва нощ вкъщи след болницата и не сме мигнали.Confused
Мисля,че имам проблем с храненето.Бебчо заспива или на гърда, или на шишето.Опитвам да кърмя,но засега не е достатъчно и давам и АМ.В резултат на заспиването му,не изяжда колкото трябва и става неспокоен.Как да направя така,че да си изяде колкото е необходимо?
Другото нещо е,че няколко пъти ми се случва да повърне,като единия път беше доста и много се изплаших.Случва се или докато още се храни или в момента,в който тръгна да го вдигам за да се оригне.Какво не правя както трябва?Получих някакъв уплах от "голямото" повръщане и сега ме е страх,когато се храни.Все ми се струва,че не иска повече,а всъщност май не му стига.

Та,знам,че звуча хаотично,но не знам на кой свят се намирам.Cry Поне ме успокойте с нещо.

# 518
Първите три, четири нощи са такива докато се напаснете и при нас беше страшно. За повръщането, моя е повръщал два пъти досега на фонтан, единия път беше защото не го оригнах по средата на храненето. Вече оригвам поне по три пъти по време на хранене. Пробвай по средата съвсем внимателно да повдигнеш бебче в поза за оригване и независимо, че плаче за още да изчакаш да изкара въздуха. Иначе предполагам е на 5,6 дни, аз тогава дохранвах с 30 мл. Като всяка седмица увеличавам количеството с 10,20 мл, като се водя по малчо.
Малко търпение  и ще се нагодите, само бъди спокойна Hug

# 519
Момиета, дайте съвет. Моят малчо е хранен със шише заради ражданепв 34 седмица и престои в неонатологията. Изписаха ни на 8.04 със съвет да храня със шише, за да следя мл и да наддаде, защото кърменето щяло да го изморява. Минахме на преглед онзи
Ден и получих зелена светлина за кърмене. Нооо това е трудното- свикнал и със шише- пробвах силиконови протектори- отказва. Вчера на два пъти успя да засуче за по 5 мин, през ноща категорино отказа- рев до посиняване и пак хранене със шише. Какво да правя- това цедене на кърма и хранене със шише е голяма мъка.

# 520
Layla, може да е заради смяната на обстановката. Ще трябват няколко дни да се нагодите. Опитай се да си спокойна, защото бебета усещат нашите настроения. Ако съм нервна и бебка е нервна и не мога да я приспя, а ММ успява или обратното. Установихме го нагледно. Всичко изглежда трудно в началото, но ще се напаснете някак.

Shoko_baby, според мен продължавай да опитваш. Щом имаш все пак някакъв успех по 5 мин може би ще стане с времето. И ние първите дни имахме проблем със засукването, беше ѝ по-лесно от шише. Прави опити всеки път и дано се получат нещата малко по малко.

Момичета, ползвате ли слинг? Аз с това постоянно носене на ръце се принудих да си поръчам. Трябва да го изпера и ще пробвам после, много се надявам да иска да седи вътре.

# 521
Благодаря,момичета!
Firewalk,това е добър съвет.Даже днес така направих на едно от храненията.За кърменето-вчера изцедих 30,40мл.,додадох 30,после пак така храних,но от през нощта видимо кърмата изчезна.Виждам и ,че бебчо не се храни,когато суче,след това видях и нищожното количество изцедена кърма.Едва ли може така изведнъж да спре,но днес той е на мляко,а аз ще проверя за кърмата.

Бел,със сигурност си права!Боже,как искам да не се притеснявам!Знаех,че ще е трудно,но не честно,не очаквах чак толкова.

# 522
Здравейте, мами! Вчера бяхме на консултация и бебка е наддала 1100 гр за три седмици, докторката каза, че е нормално за кърмено бебе. Относно коликите, малко ме изненада нейното обяснение, но ми каза, че щом бебето не реве и пищи повече от 10 Мин без да спира и когато се успокоява като го вземеш на ръце за гушкане и люшкане, значи няма колики. Присвиването на крачетата и проплакване били от болка, заради газове. Каза, че може да давам капки Саб Симплекс, които помагат за отвеждане на газовете. Някой пробвал ли ги е вече? Аз ходих и на консултация в библиотека за бебеносене. За мен най-удачен ми се стори Мех дай слинг, обясниха ми как да го слагам, пробвах няколко пъти с помощ от консултантката и взех един такъв под наем, да видя дали ще свикнем с бебка. За момента я нося само вкъщи, като се стопли времето ще пробваме и кратка разходка навън и ще реша дали да си купя такъв. Някоя мама носи ли с такъв?

# 523
Layla, нашето момиченце също заспиваше или на шишето или на гърдата. Изчаках я малко да си подремне и после като се разбуди ѝ давам останалото количество. Ако не се събуди си я оставям в креватчето. Всички ми казват, че ако е гладно бебето няма да спи. На това разчитам че не е гладна хах. Баткото си спомням, че ядеше през 2 часа, а беше на АМ, все ревеше.. Иначе и тя повръща понякога след хранене. Точно когато я вдигам за да се оригне. По принцип изглежда много като количество, а всъщност не е. Според мен това е било в повече и за това го връща.
Shoko baby, аз родих в 36г.с и също ми казаха да давам изцедена кърма, за да съм сигурна, че изяжда колкото трябва. В повечето случай все е оставало по малко. После ако е будна в слагах на гърда. В началото не можеше да засуче. Но леко по леко станаха нещата. Аз не ѝ давах зор. Не съм я мъчила. Не трябва да е много гладно когато се слага на гърда, защото много се въртят и са неспокойни. Иначе  нашата малка госпожица много обича да е на гърда. Не знам дали повече спи или повече яде, като е там, но сама си изявява желание да суче 😊

# 524
Layla, радвам се, дано не те стряска повече. Съветвам те също да не се вманиачаваш в количеството, което цедиш, изцеди се щом ти се цеди, но знам, че най-добрата помпа е бебето. По моя скромен опит преди да сложа малкия на гърда първо стискам и двете гърди от едната почва да капе от другата не излиза нищичко. След като е минал малкият и от двете вече си капе, даже като заспи на гърда и изтърве му се стича кърма от устата..
В началото бях така, 5 дни някъде се цедих след кърмене и изцеждах към 30, 40 мл и от двете гърди. Една сутрин изцедих едва 10 мл... Супер се отчаях, два дни бях като призрак бебето реве, аз го храня и рева, спрях да се цедя, защото нямах време. Мъжът ми ме освести като ми се скара, че това дете има нужда от усмивката на майка си, не от сълзите и. Спря ми драмата, сега пак държа детето на гърди, дохранвам и спрях да се притеснявам, че не е изцяло на кърма. Значително по-спокоен е, когато аз съм спокойна. Е, освен като го заболи стомахчето, но без основателна причина не плаче.
И аз се чудя вече за слинг, ама ми се иска да стане поне 5 кг, мъничък ми се вижда още, а ме е страх и с това връзване да не объркам нещо. Може би като тръгнем по разходки ще мина през слинготеката и ще видя какво ще ме посъветват и там консултантите. Междувременно, ако вече носещите мами споделят опит ще съм благодарна и аз Blush

Общи условия

Активация на акаунт