Априлски мами 2021 - тема 4

• 50 444
  • 649
  •   1
Отговори
# 540
И при нас кърменето е забавно 😃. Издава всякакви звуци, мята се, в началото, докато е по-силна струята се дави. Като се поизмори започва да диша много тежко, но ми е много сладка 😃.
Аз през нощта не сменям памперс на всяко хранене. Само, ако я видя, че се е разбудила и не е заспала.
И ние сме свалили приложение за бял шум на телефоните и таблета, там най се харесва сешоара. Иначе слушаме и звуците от утробата.

# 541
  • Мадрид
И аз отчитам консултацията от днес,за 26 дни е качила 670гр., пораснала е с 3 см. Изцяло е на кърма от гърда.

# 542
Това моето бебе не се влияе от бял шум, знам че има такива бебета,  ама ако съм честна не вярвах много, че е възможно.
За яденето, мъжът ми ме пита снощи в просъница: Буби, той яде ли те, какво ти причинява?!?! Супер акула е това момче, изобщо не е като брат си нежен и внимателен сукач. Аз се шегувах, че ако родя естествено с моя късмет ще ми трябва вагинопластика, ама така като гледам корекция на зърната/гърдите ще ми трябва 😂😂😂
Сменям памперси винаги щом е буден и по възможност преди да заспи Simple Smile

# 543
Сменям памперс преди всяко хранене. Винаги са пълни. Даже ми се е случвало между храненията пак да сменям, защото е неспокойна.
Мажа се и аз с Лансинох. Хубаво е кремчето. И чай Лактеса пия. Само че класик, а не този който е със сминдух. Дали има ефект.. Май има малко.

# 544
Аз пък отчитам от собствения си кантар, 27 дни 850 гр отгоре. Наближава 4 кг, много съм доволна. И аз сменям преди или по време на всяко хранене, веднага след не сменям, че ме е страх да не повърне. Мажа се с на Медела крема и с на Мустела, нищо не помагат и двата... Сега си поръчах и този Лансинох, дано подейства, защото се усещам как му давам гърдата със страх, понякога неволно я отдръпвам тъкмо преди да захапе. Confused
Сега да ви го похваля какъв номер ми извъртя, кресна преди 20 минути, видях че е време за ядене, взех го да идем в друга стая и докато го занеса в другата стая заспа на ръцете ми. Сега си спи в гнездото непробудно, това хранене в просъница при нас не работи, държи устата здраво затворена и хич не му е.. Trollface Та детето спи, майка му на дивана си цъка телефона, щото тя от сън няма нужда изобщо..🤪

# 545
Момичета, виждам че вече имате първа консултация при педиатър, а нашата ми каза чак на първия месец. Вие ли се записахте или педиатърът ви извика?

*От кога ви казаха да давате вит. D? Доколкото знам от ден 20.

*Икарвате ли навън вече бебетата?

Аз за зърната пробвах и Медела и Лансинох, но не помагат много и след като се прибрах от болницата кърмя само с протектори на Медела без проблем.

За хълцането и аз се шашках, ама не мога да го спра и си я изчаквам да спре, само я вдигам да не повърне.

# 546
Здравейте, момичета! Да се похваля и аз - на 20.04 с тегло 3640гр 51 см. точно на термина и с естествено раждане добре дошъл и нашият син Кристиан! Раждането беше голяма мъка , но наистина бързо се забравя! Имам въпрос на кой ден Ви слезе кърмата? За сега само капки коластра,но не и мляко...Sad

# 547
Честито бебе, Кристиан! 💙
На мен кърмата ми слезе на 3-тия ден, секцио бях.

Ние имахме право на 2 безплатни прегледа в болницата, където раждах, до навършване на 1 месец. Иначе си е стандартно да е след навършването.
И аз давам витамин Д от 20 ден.
Изкарах я за първи път на 7-мия ден и излизаме, когато е хубаво времето.

И не смея много да се хваля, но от онзи ден давам Лефакс и коликите са много по-добре.

# 548
  • ...
Честит Кристиян! Много здраве късмет бързо възстановяване 🙂 обезболиха ли с епидурална или без упойка?
Бел, възползва ли се от прегледите в Селена? Знам, че има един от ортопед, който се доплаща 40 лв. Прави ли го него?

# 549
Evangeliya, ходихме и на двата прегледа. Първият път беше жена педиатърката, не запомних името. Общо взето само я премери и това беше. На втория бяхме при Пепелянов, за когото уж съм чувала суперлативи, но аз не го одобрих. Цитираше ми някакви заучени неща все едно е пред публика. Говореше с презрение за кърменето на поискване и “новите методи за отглеждане”. Като цяло, както за казали хората за без пари - толкова 😃.
А за ортопед в болницата, докато бяхте не те ли питаха дали искаш преглед от ортопед срещу 50лв? На мен ми казаха, че всичко е наред след прегледа и мисля да я водя по-нататък пак.

# 550
Evangeliya, ходихме и на двата прегледа. Първият път беше жена педиатърката, не запомних името. Общо взето само я премери и това беше. На втория бяхме при Пепелянов, за когото уж съм чувала суперлативи, но аз не го одобрих. Цитираше ми някакви заучени неща все едно е пред публика. Говореше с презрение за кърменето на поискване и “новите методи за отглеждане”. Като цяло, както за казали хората за без пари - толкова 😃.
А за ортопед в болницата, докато бяхте не те ли питаха дали искаш преглед от ортопед срещу 50лв? На мен ми казаха, че всичко е наред след прегледа и мисля да я водя по-нататък пак.
Подкрепям мнението за Пепелянов, вчера бяхме при него, общо взето същите неща чух Simple Smile как ако я храня точно в 12 ч вечерта щяла да пропусне яденето в 3 и чак в 6 щяла д се събуди. Аз му обеснявам, че я храня последно към 10:30-11 и пак се буди сама гладна на 3,5-4 часа и няма шанс да пропусне нощно ядене, дори и в 12 да яде. Но да, за без пари толкова. Моята девойка е вече на 1 месец и по схемата на АМ трябва вече да яде 110 мл, с 4 лъжици, но според мен и идва гъсто и веднага връща голяма част. Така че май оше ще я храна със старата схема, отделно че я мъча и на гърда по 15 Мин преди млякото, явно комбинацията й стига.

# 551
Ето ни и наас след консултацията. За 1 месец е +1кг. Но нещо дължината не я измери както трябва, защото каза че е 49см, а тя толкова се роди. Според нея има грешка в първото измерване. Все тая, то понякога не може с точност. Витамин Д ще започваме сега по 2 капки. Обаче за Ка вит не каза нищо, може да е пропуснала, ще звъня да питам, защото с баткото на 1 месец му дадохме този витамин.
Това ни е втората консултация, първата беше 2 седмици след изписването, като докторката ни беше казала кога да отидем, когато идва да я види вкъщи.
Изксрвах в веднъж навън за 5 мин завита в одеалце. После времето беше лошо.

# 552
  • ...
Благодаря за инфото за прегледите 🙂 аз още чакам да родя и ми е много полезно да ви чета и да се подготвям психически за какво ме чака 😁 от вчера имам много леки и не регулярни болки, като преди цикъл. Сигурно са подготвителните контракции, термина ми е на 28.
Значи ще си направя прегледа при ортопед задължително.

# 553
Момичета, малки са ми обувките 😭 не знам дали е от подуване все още (преди близо месец родих), но голяма част от обувките са ми тесни и малки... Има ли някоя като мен?

Относно излизането, излизаме почти всеки ден. Ако е лошо времето, само до магазина или на балкона 15-20 минути. Витамин С започнах да давам. Витамин С го имам изписан в епикризата на бебето, но педиатърът каза че го изписвали на всички и нямало смисъл да се дава. За какво се дава по принцип?

За ортопед, сме се записали при д-р Драганов. Има доста добри отзиви, работи само с деца. За София става въпрос. Звънях му да го питам кога е най оптимална да дойдем и каза като навърши месец.

# 554
На мен ми казаха,че пампера се сменя преди хранене,така и правя.Обаче той почти винаги още докато се храни пълни памперса пак.Мен пък ме е страх да го преобувам след като е ял и изчаквам някакво време.Това добра стратегия ли е и колко време да изчаквам?
Иначе все още нямам голям успех с кърменето,още нямам достатъчно.Сутринта изцедих доста,но после през деня почти нищо.
Сега съм решила да опитвам само да изцеждам и да давам с шише каквото има,като дохранвам с другото мляко.

Общи условия

Активация на акаунт