Шестокласници 2021/2022

• 45 705
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За 12-18 годишни е одобрена само файзер.
У дома всички са ваксинирани, наборката и кака й също. Нямам против и да се тестват ваксинираните, все пак и те могат да пренасят заразата.
И Модерна е одобрена. Дъщеря ми е с нея.

На официалния портал стои само файзер като разрешена:
"От 3 юни т.г., децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с ваксината на производителя Pfizer/BioNTech. Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие."
От тук : https://coronavirus.bg/bg/700
Когато ваксинирах малката преди няма и месец в медицинския център не ни попитаха каква искаме, а директно сложиха файзер. Така или иначе няма значение, защото са на еднакъв принцип направени и двете.

# 676
  • София
ЕМА одобри Модерна за децата в ЕС още в края на юли. Явно сайта просто не е актуализиран.

# 677
  • София
Да, така, сега го проверих. Жалко, че никъде не го пише официално, дори на сайта на МЗ стои само за файзер, или поне аз не намирам друго. Пълна каша. Извинявам се за заблудата, добре че Санака внесе яснота - Модерна и Файзер са разрешени за 12-18г.

# 678
  • София
Здравейте. Дойде време децата да се върнат на училище, в нашия клас, мисля, всички ще идват присъствено. Моето дете ще влиза със сертификат за антитела. Оказа се, че е изградил достатъчен брой, въпреки че не се разболя, когато ние с баща му боледувахме. Няма търпение вече, много му омръзна да стои у дома. Ако не ходеше на тренировки 4 пъти седмично и на английски, не знам как щеше да се чувства. Много му липсва да е в клас.

# 679
  • Sofia
И на моят син много му липсваше училището, но вчера като му казах, че се връщат, рязко му спадна интересът. Той е ваксиниран, но заявих, че искам да се тества. Разбрах, че само едно дете от класа не е върнало декларация за съгласие, но не знам на какво се дължи.

# 680
И моите деца тръгнаха от четвъртък.Научиха се да учат като за дистанционно и сега ще се види кой колко е учил.Иначе се радват, че виждат децата.Този месец направих доста промени при нашите школи. В общи линии съм на вълна ефективност на извънкласните  начинания.Дистанционното ме стимулира към повече мнителност.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:44 от malinkap

# 681
Вече щурите ги превзеха милите деца. 10 дни преди да се върнат такава вечерна въртележка си извъртяха уж да правят един проект, че родителите станаха совалки с този новооткрит начин за социални контакти. От четвъртък всички са заедно и видимо народът е щастлив, както и основните учители.

# 682
Дъщеря с голямо нетърпение тръгва на училище. От нейния клас май малко повече от половината деца ще са присъствено. Логиката на родителите е, че не си заслужавало за две седмици да тръгнат на училище. Rolling Eyes
Всеки сам си преценява.

# 683
Никулден ми е 15 септеври Simple Smile, и двете деца тръгват на училище!
Може да е само за 2 седмици, но все е нещо!

# 684
  • София
Не вярвах, но и нашият клас се връща. Май моето е единственото ваксинирано, доколкото съдя по откъслечни коментари. Опита се да каже, че предпочита онлайн, но го уведомих, че няма избор. Да видим как ще мине.

# 685
  • На плажа
Здравейте,искам да попитам прие ли се официално това,че ще се вземат оценките от 5,6 и 7ми клас ,като балообразуващи за кандидатстването след 7ми клас?

# 686
  • София
Не и никога не се е приемало.

# 687
А интегрирана матура прие ли се? На почти всички предмети, имам спомен, че да.

# 688
А интегрирана матура прие ли се? На почти всички предмети, имам спомен, че да.

Текстът е "може". Т.е. чакат се последващи решения за всяка година.

# 689
  • София
Не вярвах, но и нашият клас се връща. Май моето е единственото ваксинирано, доколкото съдя по откъслечни коментари. Опита се да каже, че предпочита онлайн, но го уведомих, че няма избор. Да видим как ще мине.

Комай и при нас е така. Едно дете още има сертификат, но не знам какъв, а друго се оказало с антитела, та и то ще е без тест.

За мен лично няма смисъл за две седмици да тръгват, само ще се затегне положението към празниците. Иначе ученикът иска да ходи, защото там е на по-свободен режим, отколкото вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт