Нашите орхидеи – тема 33

• 29 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Извинявам се, че се повтарям, но някоя от вас случайно да знае името й, много я искам. Pensive

Здравейте, дами.
Моля за помощ относно името на тази орхидея
Благодаря предварително.

Струва ми се че е пелоричест хибрид на фаленопсис Варшава но не мога да съм сигурна.

# 151
  • Пловдив
Добро утро и хубав ден!
Не съм много наясно с видовете орхидеи, но май прилича на това

# 152
Добре, а къде се продават ароматни, за да купя? В магазин реален - не съм виждала никога. От сайт да е, веднага ще поръчам, но искам ароматна, от пусто любопитство..
Ами то ако е от сайт, те си го пишат : “ароматна орхидея фаленопсис еди кво си”
Разбира се зависи с какви очаквания тръгваш. Аромата може да е съвсем лек, а ти да очакваш да ти ароматизира целия апартамент
Ако държиш да мирише силно- ей тая камбрия е доста силна според мен:

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:01 от second

# 153
  • Варна
Аз моята ароматна я купих от Кауфланд в далечната 2009-та Laughing Ето тази е:

Но както казах ароматът е лек и се усеща сутрин, ако е напечена от слънцето, иначе не.

# 154
  • Варна
Купи си Лиодоро, изчакай го да цъфне, да минат няколко дни да узрее цвета, сложи го сутринта да го напече слънцето (от разстояние - да не прегори) и ще се радваш на аромат, а ако са повече цветовете дори на ароматна стая Heart В нета можеш да видиш как изглежда Лиодоро. Твоята щом са казали че е ароматна, значи е, но както казват и момичетата, не всяка е със силен аромат - някои се усещат съвсем леко, трябва да си завреш носа в цвета. Но почти всички миришат сутрин, пред деня  ароматът намалява и вечер не се усеща. На следващата сутрин  пак се разгръща, обаче, така че няма как да го изтървеш.
А има и един друг нюанс - има ароматни орхидеи, дето по-добре да не им усещаш “аромата” GrinningGrinningGrinning

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
попаднах на този каталог.
https://www.anthura.nl/wp-content/uploads/2020/06/Inhoud-PFM_spr … .pdf?lang=zh-hans
може да е полезен на някого и да му помогне да намери името на своята красавица.

# 156
Ами моята всъщност като я гледам, май си е баш Лиодоро. Все пак такива шарки , струва ми се , има. Врях си носа. Сега се събуждам и я мириша , ами няма аромат 
Не , очакванията ми не са да ми ароматизира стаята,  но ми се искаше като си навра носа , да усетя аромата.
За съжаление,  не съм от София и не го посещавам и ще ми е по - лесно да поръчам от интернет , или евентуално от Варна / Стара Загора някъде .
В сайта пишеше , че е ароматна. Вчера съм гледала специално сайтовете , за да видя листата,  ами то никъде няма орхидея ,която да продават в сайта с листа на точки. Не знам.. надявам се все от някъде да ми излезе късмет .

# 157
  • Велико Търново
Хубаво ми е да влизам тук и да гледам красоти Simple Smile Сега имам две красавици все още с купешки цвят. От старите - 3 цветоноса Simple Smile
Погледнете моля какво излезе като извадих мухлясалото мини и дайте съвет как да процедирам.

# 158
  • Варна
Не е толкова зле, но тези черни крайчета на двата корена ги резни до чисто. После... може би е добре да поседи ден-два извън корите да засуши раните. И в нови кори.

# 159
  • Мадрид / София
Накисни минито във фунгицид и дано се съвземе. Има надежда да се оправи.

# 160
Моите минита се чувстваха прекрасно във вода. Кой дявол ме менакара да ги засадя в кори!?
Добре, че забелязах навреме че не им харесва, та ги измъкнах. С големи поражения разбира се.
Сега пак са във вода и се надявам да потръгнат. Много ме е яд, тъкмо бяха започнали да пускат нови коренчета и листа.

Ето ги сега:

Едното е с байпас Laughing от вълнен конец за да може да пие вода. Бяха му изгнили всички нови корнчета.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 11:21 от Sysly

# 161
  • София
Butterfly:3, орхидеята ви не е лиодоро. Вашият цвят няма характерините точки. И листенцата не са заострени както е при лиодорото

# 162
  • Варна
Едно здраво растение : милтония Сънсет. Така цъфтя септември месец миналата година.
Скрит текст:

A тази снимка е от днес. Вчера отвори първа пъпка, цвета е по- малък и деформиран.
Скрит текст:

Днес отстраних една стара булба, изрязах я и видях лилавия кръг. Чудя се да продължавам ли с лечението, дали все пак има шанс, или да я засилвам, ясно къде ? Един месец беше на фунгицид, един месец почивка, отново 1 месец фунгицид и оттогава почива. Булбите продължават да са сбръчкани, но пък изкарва нова има и нови коренчета. Какво бихте ме посъветвали ?

И нещо обнадеждаващо, гостенката отвори напълно, макар че мисля е моя, няма на кого да я върна. Аромата е много нежен.Simple Smile
Скрит текст:

# 163
Много красива гостенка! Като теменужка е. Heart Eyes

# 164
Моята "Summer Song" няма аромат. Два пъти е цъфтяла домашно, поставяла съм я при различни условия и нищо. Явно е менте Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт