Нашите орхидеи – тема 33

• 29 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Butterfly:3, честити! Прекрасни са! Да са ти здрави и цъвтеливи!
От къде поръча?

# 136
  • Варна
Една от моите има лек аромат сутрин, когато слънцето я напече директно. Изчакай до утре, може и тази да е такава Grinning Много са хубави и трите.

# 137
Благодаря на всички за съветите. Аз подозирам,че може да е позмръзнала. Не е пожълтял цветоносна, но на друга орха, нейна съседка беше пожълтял. Близо седмица ни нямаше и бях оставила съвсем леко открехнат прозореца, сигурно са измръзнали,макар,че вкъщи е изключително топло. Дано я спася и да успея да отгледам кейкито.
Тази снимка е преди въпросното ми отсъствие от вкъщи

# 138
  • Варна
Butterfly, прекрасни са. На ароматната и дай време да се адаптира и ще си пусне аромата. Simple Smile

# 139
  • София
разбира се, че има ароматно орхидеи!

# 140
Благодаря Ви момичета!
Съсли, пратила съм ти ЛС, за да не става реклама.
Ами ще изчакам да видим има ли аромат, но все още не вярвам да има фаленопсис с аромат ... Дори и да няма, харесва ми шарката й.

# 141
Ех, Кпм, фалчетата обичат топличко и да няма въздушно течение. От отворения прозорец нощем си лъха хлад.
На снимката изглежда в отлично състояние, дано да има сила да се възстанови сега.
Аз имах едно шантаво кейки, запъна се на две листа и два корена. И като станаха корените по една педя и все още си бяха два броя, го отделих с малка част от цветоноса. Сега му расте трето листенце, корените още са си два Grinning
Све благодаря. Аз не успявам да им осигуря температурна разлика, явно затова не се чувстват добре при мен.
 Фортуна, орхидеята ти е много здрав и качествен хибрид, цветовете и се задържат с месеци. Скоро някой беше писал как се казва, но забравих Москва ли беше, Торонто ли Blush Само не прекалявай с поливките, това е най-честата грешка.

# 142
Извинявам се, че се повтарям, но някоя от вас случайно да знае името й, много я искам. Pensive

Здравейте, дами.
Моля за помощ относно името на тази орхидея
Благодаря предварително.

# 143
  • Мадрид / София
При нас имена не им слагат. Така че, не знам.

# 144
Миглена, пробвай да потърсиш в гугъл "big lip phalaenopsis",  на снимките ще си я познаеш Grinning

# 145
  • София
Butterfly:3, има доста ароматни фалчета и от хибридите, не само от видовите. Преди няколко страници пуснах снимка с 6 ароматни, които миришат на парфюм. А има и много, много други.

# 146
  • Мадрид / София
Обикновено ароматните орхидеи изпускат аромат сутрин и вечер на по-хладничко. През деня по-не се усеща аромата им.

# 147
Добре, а къде се продават ароматни, за да купя? В магазин реален - не съм виждала никога. От сайт да е, веднага ще поръчам, но искам ароматна, от пусто любопитство..

# 148
  • Мадрид / София
Моя дендробиум нобиле беше ароматен, когато беше цъфнал.

# 149
  • София
Butterfly:3, ако сте от София или минавате през нея можете да си купите от борсата Лиодоро или друга някоя ароматна. Иначе по строителните вериги съм намирала минита (всъщност млади мидита), които са били ароматни, но там е на късмет. Няколко пъти попадам на phal. Tzu Chiang Balm по цветарските магазини, но трябва да я познавате. Има цитрусов аромат. Ето така изглежда :

https://bluenanta.com/static/utils/images/hybrid/hyb_000380902_100122398.jpg

Общи условия

Активация на акаунт