Нашите орхидеи – тема 33

• 29 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
орхидеята на една от колежките има аромат. Simple Smile установих го на обяд. Simple Smile
и двете, заедно и поотделно, установихме, че мирише на индрише. Simple Smile
Покажи снимков материал на "аромата" Wink, моля.

Simple Smile
прилича малко на това, което пеперудката е показала, може би малко повече жълто и по-малко от розовкото.
странното е, че има още една такава, но втората не мирише.
ще помоля да снимам и двете утре. Simple Smile

# 181
Като сте на тема ароматки, скоро четох за едно фалче, което ароматизира стаята...миризмата била като ментова дъвка Grinning
Аз имам камбриеви с аромат, на едната е силен и натрапчив, даже леко ментолов. Наистина цялата стая миришеше, но ароматът не ми допадна много.

Милтонопсисът на Флорен за мен е сред най-прекрасните орхидеи на света, и ароматът и също Heart Имам същата или поне много подобна, но при мен не иска да цъфне пак. Май я сложих в неподходящ субстрат. Флоренче, моля те, дай съвет как да я отглеждам. На източен прозорец е, нито топло, нито студено е в стаята. Не прекалявам с поливането, четох, че лесно загнивали. Растат нови булби, но цветонос няма...

Сисли, аз съм от тези които махат листата. Ако го оставиш да падне само, остава една малка част в основата, която според мен е хранителна среда за гъбички. Докато листото още не е съвсем изсъхнало, го разцепвам по дължина и така го премахвам без остатък.

# 182
  • Бургас
Butterfly:3 от снимката на уж ароматното Лиодоро което си получила, не виждам листата. Моето Лио е със по светли листа в сравнение с другите фалчета . Когато го купих явно прецъфтяване и аромати му почти не се усещаше.
Цимб на село първо миришеше на гъби сега явно е узрял и вече аромата е по приятен Smiley

Флорен аз бих дала шанс на Милтонията Сънсет. Моята до миналата година септември цъфтеше непрестанно. После явно саксията и беше малка и мина в покой, пресадих я в по голяма саксия много от новите булби, които пораснаха в малката саксия така и не направиха цветоноси. Ноември ли я преведох не помня, и до скоро нямаше цветонос, но до месец се надявам на нов цвят Yum

# 183
Butterfly:3 от снимката на уж ароматното Лиодоро което си получила, не виждам листата.
Скрит текст:
Моето Лио е със по светли листа в сравнение с другите фалчета . Когато го купих явно прецъфтяване и аромати му почти не се усещаше.
Цимб на село първо миришеше на гъби сега явно е узрял и вече аромата е по приятен Smiley

Флорен аз бих дала шанс на Милтонията Сънсет. Моята до миналата година септември цъфтеше непрестанно. После явно саксията и беше малка и мина в покой, пресадих я в по голяма саксия много от новите булби, които пораснаха в малката саксия така и не направиха цветоноси. Ноември ли я преведох не помня, и до скоро нямаше цветонос, но до месец се надявам на нов цвят Yum

Ето, втората снимка, която ми пратиха. Листата ми изглеждат същите като твоето.

# 184
  • Бургас
Да това е Лиодоро, но аз мислех, че това което си получила вчера е било ароматно фалче, пък не миришело. То с нормални листа ли е?

# 185
Да това е Лиодоро, но аз мислех, че това което си получила вчера е било ароматно фалче, пък не миришело. То с нормални листа ли е?

Да, пишеше, че е ароматно. Сега погледнах , листата са си тъмни, като на останалите ми орхидеи. Сигурно и затова не мирише.
Говорих с хората за Лиодорото, разбрахме се в понеделник да ми го изпратят ако е хубаво времето, за да не измръзне орхидеята по пътищата.

# 186
  • Майнатаун
Може ли да споделите от къде поръчвате?

# 187
По темата за силно ароматните, Лиодоро с няколко цвята може да се усети още от вратата на стаята. Както и някои от видовите.
А Berry Oda-та се наложи да я преместя в друга стая - дойде ми в повече.

# 188
Добро утро! Един фаленопсис е тръгнал да излиза от саксията. Нещо не ми идват идеи как, и за коя му част да го връзвам, старите цветоноси са отрязани. Моля, дайте някоя идея...

# 189
Бучваш пръчка в обратния край на наклона и с ластик, въженце през стъблото на орхидеята придърпваш и привързваш към пръчката.

# 190
  • Варна
Аз пък моите ги вадя, режа и бутам обратно в саксията по-дълбоко.
А! И ги обръщам с гръб към светлината, да се ориентират обратно. Нямам толкова голямо пространство за големи изскочили растения. Знам, че не има харесва, но ... ще се наложи да свикнат.
Чудя се катлеята какво да правя, като и тя е тръгнала на гости към съседната саксия. Колко булби са достатъчни за да оцелее ново растение? И изобщо, sve*, как насочваш твоята да се развива в саксията? Ето я моята “бегълка” - преди две години я получих и пресадих в тази саксия, но много взе да се отдалечава от субстрата и не знам лятото как ще пие вода

# 191
  • Мадрид / София
Вещи, раздели я на две и я пресади в две саксийки. Другото е да привържеш всичките булби кън една централна бодната пръчка за да са по-прибрани и да поставиш наблизо съд с вода за да имат влага или от време на време да им потапяш крайчетата на корените в чашка с вода за да поемат влага. Но влагата във въздуха е, която най- им харесва. Около 50-60%

# 192
  • Варна
А като я разделя старите булби ще пуснат ли нови? Thinking Досега само последната пуска нова, старите не...

# 193
  • Мадрид / София
Старите булби са за хран. запас на младите.  Така че ако ще ги делиш добре е да има стари и млади.

# 194
  • Варна
Това ми е зорът - катлеята върви като троскот - прави нови булби и так пълзи напред. За да я разделя означава да мсхна част от най-последните булби, които са най стари.
Та се зачудих дали като махна връхчето, старите няма да се активират и да пуснат нещо новичко....Все пак животът трябва да продължи

Общи условия

Активация на акаунт