Нашите орхидеи – тема 33

• 29 495
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Impala, едвам ме нави. Joy
Нямам и поръчах. Relieved

# 616
Случайно тази нежна душица да си има конкретно име?

Ако няма пак ще я обичам де😍

# 617
Импала, много ми хареса методът ти за вземане на решение Grinning
И аз горе-долу така решавам, защото все розови си харесвам, но розовото има толкова много нюанси!

Исках да ви покажа дребосъците, щипката е за мащаб

# 618
Ся кака ше те светне как постъпва в такива ситуации Stuck Out Tongue Winking Eye

- Имам ли такъв цвят?
- Не.
Купувам.

- Имам ли такъв цвят?
- Да.
- Ама точно същия ли?
- Не.
Купувам.

Аз съм се доусъвършенствала

- Имам ли такъв цвят?
- Да.
- Ама точно същия ли?
- Да. Е и какво!!! Ще ги сложа двете в една саксия да си правят компания...
Купувам!

# 619
Рени, в колко голяма саксия слагаш по две фалчета? Идеята много ми харесва, даже да не са еднакви двете, тъкмо ще се редуват да цъфтят. Мястото ми е малко, ако мога да ги събера по две ще е супер.

# 620
Ренка,
Joy

Phloxx,
Това отделени от теб кейкита ли са или нови, така пристигнали орхидейчета?

# 621
Така пристигнаха, миниатюрни орхидейки са. В такъв размер си остават и даже цъфтят, с цветчета колкото грахче.

# 622
Душички сладки! Ще чакам с нетърпение да ги покажеш като цъфнат.

# 623
  • Пловдив
Здравейте, ходих днес в Лидл да видя орхидеите, бяха малки (миди) с по два цветоноса, но много тънички с много малки цветчета, само бели и розови. След това отидох до Хоуммакс и се оказа, че градината е отворена и орхидеите бяха изнесени с щендерите отвън. Е ми по съвета на Impala се наградих с 2 бр.
Едната

И другата

# 624
  • Варна
Айде да не се цепя от групата и аз вчера си харесах едно лиодоро от фб. Днес ще ми го изпратят.

# 625
  • Бургас
Месечинка, като го получиш да го фотнеш и похвалиш Hug

Моята Милтония отвори първи цвят, един голям и красив. Нека отвори още едно две цветчета и ще се похваля.

# 626
Ооо не сте сами, дами!
И аз се сдобих с нови хубости😍

И тази безименна, за която вчера питах дали някой разпознава..
По снимки в нета прилича на нещо което наричат soft cloud, но онази е с бели листа, а тази е много нежно жълта във външната част. Та ще си я наричам Облаче само Simple Smile

# 627
Ооо не сте сами, дами!
И аз се сдобих с нови хубости😍

И тази безименна, за която вчера питах дали някой разпознава..
По снимки в нета прилича на нещо което наричат soft cloud, но онази е с бели листа, а тази е много нежно жълта във външната част. Та ще си я наричам Облаче само Simple Smile

На мен ми прилича на Срамежливка. Simple Smile Много е красива.
Напоследък развих пристрастеност към едноцветните орхидеи ( смисъл да не са на ярки и фрапантни черти, точки, петна)

# 628
Здравейте момичета. Следя темата редовно и се радвам на вашите красавици. Аз съм лаик в отглеждането на орхидеи. Имам само 6, но не са от капризните. Последната, която си купих преди половин година нещо заболя. Средните й листа просто паднаха сякаш някой ги е прерязал. Днес я извадих от саксията и виждам, че корените й са що-годе добре изглеждащи. Ще се опитам да кача снимки и ви моля да ми дадете съвет дали може да се спаси и ако може как. Превантивно напръсках цялото растение и корените с фунгицид и го оставих да почива без почва.

# 629
  • София
Според мен, това растение не може да се спаси. Розетката е хубаво изгнила.
Може да го върнете в кори и да чакате някой ден да избие кейки.

Общи условия

Активация на акаунт