Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 424
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета!
Какъв е реда да се преместя при друг лекар в Надежка? Гледат ли после с лошо око, нали често се заместват? Аз съм при доктор Чапанова. Много е мила, но имам вече 2 неуспешни трансфера. Ембрионите са с добро качество. Правиха ми биопсия имунологична, имплантационен прозорец, хистероскопия не откриват проблем, но няма имплантация.
Имаме останало само едно ембрионче от стимулацията с малко по-лошо качество и ще трябва нова стимулация, а не можем да минем по фонд, защото няма проблем и в спермограмата. На кръстопът сме дали да продължим с д-р Чапанова, да се преместим при Цветков или Стаменов ако е възможно или да заминаваме за Турция.

# 631
Здравейте, момичета!
Какъв е реда да се преместя при друг лекар в Надежка? Гледат ли после с лошо око, нали често се заместват? Аз съм при доктор Чапанова. Много е мила, но имам вече 2 неуспешни трансфера. Ембрионите са с добро качество. Правиха ми биопсия имунологична, имплантационен прозорец, хистероскопия не откриват проблем, но няма имплантация.
Имаме останало само едно ембрионче от стимулацията с малко по-лошо качество и ще трябва нова стимулация, а не можем да минем по фонд, защото няма проблем и в спермограмата. На кръстопът сме дали да продължим с д-р Чапанова, да се преместим при Цветков или Стаменов ако е възможно или да заминаваме за Турция.

Аз се преместих от Персенска при Цветков. Не съм имала никакъв проблем, никога не сме обсъждали с Цветков причините за преместването и не съм усетила негативно отношение.

# 632
  • София
Дори да направите всичко както трябва, пак няма гаранция, че ще се получи.
Може да пробвате трансфер на друг ден. Примерно, ако сте правили на 5-дневни ембриони, може да опитате с 3-дневни.
Като чета сте направили всичко, за да изключите възможни проблеми.
Може би и ПИД на ембрионите, но там не съм много запозната дали при вече замразени може да се прави.
Ако сте доволна от лекарката - продължете да опитвате при нея. Понякога е въпрос на опити, за да се получат нещата.
И от другите лекари има недоволни хора и хора с много неуспешни опити. Просто инвитро процедурите не са математика. Има и щипка магия в цялата работа.
Щом с една стимулация сте събрали ембриони за 3 трансфера, това е супер. Дори и да не се получат нещата с оставащия ембрион, може да направите нома стимулация и да опитате пак.
Аз имам доста стимулации, много безрезултатни пункции, два неуспешни трансфера и накрая човече.
Просто на частта с трансфера е най-трудно да се повлияе - има разни лепила, ако не сте пробвали, може и с тях да опитате, които би трябвало да помогнат. Аз не съм ползвала и там също не съм толкова в час.
При мен се получи с трансфер на 3 ден на два тридневни ембриона, въпреки че имах два неуспешни на 5 ден.
Успех!

# 633
Zazu 1, puppiii много Ви благодаря за коментарите и споделеният опит.  Знам, че всичко е Божа работа и ако е писано да стане ще стане, но след толкова години опити и два неуспешни трансфера вече сме отчаяни. Може би един, два месеца трябва да си починем и дано след това изберем правилният път.
За лепило 2 пъти предлагах на лекарката, но тя категорично отказа, защото няма открит проблем. На вторият трансфер само ми добави медрол.  Щяхме да правим трансфер- свеж на 3 дневен ембрион, но два-три дни  преди трансфера пуснахме микробиология и се оказаха редицирани лактобацили и не се състоя. Оставиха ги да се развият до 5-ти ден и замразиха.
Puppiii доволни ли сте от д-р Цветков? Много ли се за час при него?

# 634
Мелади и аз съм при Чапанова.  В понеделник и моя първия опит приключи с неуспех за съжаление. Макар, че имах лепило преди това и 2 ембриона на 5 ден, Зарзио и Прегнил , Пролутекс и допълнително ми изписаха и още куп други хапчета, но пак нямаше резултат.  Та за това не винаги лепилото е фактор за положителен тест.  И не винаги всичко зависи от докторите.  Всичко е Божа Работа и знам, че рано или късно всички ще се зарадваме на тази малка черна точица ❤️

Здравейте, момичета!

# 635
Dalinda953 от сърце ти пожелавам вторият път да е успешен. За лепилото бях чела доста положителни коментари за това настоявах, но  явно и с него не е гаранция. Може би при нас все още не е открит проблема, а за да не става има такъв.  Трябва и малко късмет.  Както и помощ от Бог.

# 636
Аз също съм пациент на др Чапанова и имам два неуспешни трансфера. След всеки един от тях планираме нещо различно в подхода при следващата процедура. Сега правим втора симулация по дълъг протокол, преди това беше по къс. Трансфери имах и на 3-ти и на 5-ти ден. Просто понякога трябва повече време. Успех на всички!

# 637
Аз съм с Поликистоза,  не знам дали на това се дължи неуспеха. Но сега чакам цикъл и след това съм на коментар при Чапанова и да видим какво ще каже. Имам 10 замразени ембриона и когато тя прецени да направим следващ..  Тя беше сигурна, че от първия опит ще успеем и дори не беше много доволна, че ние искахме да ми върнат 2 ембриона,  защото я беше страх да не се хванат и двата но нито един не успя.  Резултата от кръвния ми е 5,20ЧХГ и не знам дали въобще е имало импалнтация или този резултат се дължи на Прегнила..  И щом не са захвана един ембрион може би е друг проблема..  А за лепилото аз въобще не съм мислила,  но док е преценила и само ми казаха, че в деня на трансфера да отида 2 часа по рано за лепилото.

MonikD  жалко, че аз нямам замразени на 3 ден,  всички са на 5 ден..  Ще видим какво ще измисли при мен док.

Успех и стискам палци за всички ни 🙏❤️

Dalinda953 от сърце ти пожелавам вторият път да е успешен. За лепилото бях чела доста положителни коментари за това настоявах, но  явно и с него не е гаранция. Може би при нас все още не е открит проблема, а за да не става има такъв.  Трябва и малко късмет.  Както и помощ от Бог.

# 638
Здравейте, за първи път пиша. Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема, но съм много притеснена. Ще се опитам да разкажа накратко.
Пациент съм на доктор Цветков от януари месец. Направи ми Хистероскопия, с която установи възпаление на лигавицата и няколко полипа, които премахна. Пих антибиотик, освен това ми направи една промивка на матката с антибиотик. В същия месец забременях спонтанно. Вече съм в 7 г.с., но едва сега разбрах, че трябва отново да пия антибиотик и то в тази ранна седмица.
Днес реших да направя още една консултация по този въпрос с доктор Кръшков от Селена Пловдив. Неговото мнение е, че антибиотиците в ранна бременност са строго забранени и може да увредят плода.
Аз много вярвам на доктор Цветков, но сега съм на кръстопът и не знам по кой път да поема. Може би и в двата случая има риск за плода. Въпроса ми е , има ли някоя тук сред вас, която да е била в подобна ситуация? Според вас кой лекар да послушам?

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 15:54 от Василева 9

# 639
Здравейте, закъсненията които се отразяват в системата реални ли са? Имам час за преглед при д-р Ташков и засега закъснението, което дава е 40мин. Чудя се дали да се забавя малко или да си отида навреме.

# 640
Закъсненията са реални, но често се наваксват. При последния ми преглед имаше 40-минутно закъснение, но за половин час имаше само 5-минутно закъснение. По-добре е да отидете навреме.

# 641
Понякога са напълно реални, понякога е бъг в системата Sad
Аз се ориентирам и по брой хора преди мен.

Василева, изговорете притесненията си с д-р Цветков, има антибиотици дето са Ок дори при бременност.

# 642
MeladyM, доволна съм от Цветков, въпреки  че нямам положителен резултат все още. Вярвям му, спокойна съм с него и с чисто сърце бих го препоръчала, но не познавам твоята лекарка и не мога да сравнявам. Ако решиш, пиши на лични за подробности.

# 643
Благодаря, момичета. Реални са закъсненията, но се разочаровах. Цял месец чаках за преглед при д-р Ташков, накрая се оказа, че нямало да има възможност да си поеме часовете и щял да преглежда д-р Манастирски. И никой не си прави труда да предупреди жените. Добре, че звъннах в болницата, за да не се разкарвам.

# 644
Много разочароващо наистина..все пак какви са ви впечатленията от Манастирски? Може би ще се запиша при него на жк и събирам мнения.
Благодаря, момичета. Реални са закъсненията, но се разочаровах. Цял месец чаках за преглед при д-р Ташков, накрая се оказа, че нямало да има възможност да си поеме часовете и щял да преглежда д-р Манастирски. И никой не си прави труда да предупреди жените. Добре, че звъннах в болницата, за да не се разкарвам.

Общи условия

Активация на акаунт