Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 426
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
При мен лечението е в поставяне на РВМС преди трансфер по препоръка на имунолозите. Лично аз не вярвам, че има проблем при мен, но поставянето на РВМС няма да навреди, надявам се. Думите на лекаря ми бяха, че трябва да се съобразим, т.е. и той не вижда проблем. Има други момичета, при които поставят лекарството, правят контролна биопсия и чак тогава правят трансфер. За биопсия се следи овулация и се прави 5 дни след доказана такава. При мен 5 дни след започване на прием на прогестеронов препарат, тъй като нямам овулация заради ИЯР. Овулация може да се следи и вкъщи с тестове, както съм правила при предишни биопсии докато имах овулация.

# 676
Здравейте, Момичета.  Днес бях при докторката за неуспешен трансфер.  Тя ми каза, че е сигурна и, че това се дължи на имплантационния прозорец. Защото сигурно пак се е изместил с тези антибиоци и промивки които пих за бактериите.  Септември правихме биопсия и се оказа, че има леко изместване.  И сега на 29 юни и 1юли  иска да правим биопсии.  Та въпроса ми е,  значи на 03.06 ми дойде цикъла хубаво към 13 и 30 и го броях за първи.  Дали не направих грешка,
че за първи ден го броя или трябваше за нулев
 и не е ли твърде късно  за биопсия на 27 и 29 ден от цикъла.

# 677
Здрасти цикъл до 12 ч се брой за 1ви ден, след 12 е нулев и следващия. Аз правих и трите биопсии. А специално тази за имплантационен прозорец при мен беше на 21ден.понеже на 14ден беше овулация, а на мен ми е следеше.и след овулация почнах да слагам циклогест 5дни +деня на биопсията. ❤️ Интересното при мен беше, че на информация си исках резултата, и никой не мога да ми го намери. А когато звънах на докторката тя каза че вс е ок и нямам изменение. Желая ти успех. Това е моя случай.

# 678
Здравейте, Момичета.  Днес бях при докторката за неуспешен трансфер.  Тя ми каза, че е сигурна и, че това се дължи на имплантационния прозорец. Защото сигурно пак се е изместил с тези антибиоци и промивки които пих за бактериите.  Септември правихме биопсия и се оказа, че има леко изместване.  И сега на 29 юни и 1юли  иска да правим биопсии.  Та въпроса ми е,  значи на 03.06 ми дойде цикъла хубаво към 13 и 30 и го броях за първи.  Дали не направих грешка,
Аз бих си го броила за първи, щом си кръвнала хубаво..за 1 час разлика едва ли трябва да си отписваш деня като първи

# 679
Здравейте,момичета.
Наистина ли отнема 10дни създаването на протокол или както се нарича след пункция?

Имам имплатационна биопсия, чиито резултат не съм получила на хартиен носител, а и докторката отклонява въпроса щом я попитам. Предполагам става с заявка на Информация да я получа? Знае ли някоя на момента ли я вадят или пак отнема дни наред?
За имунологичната биопсия, след като беше готова, трябваше да чакам 1 седмица , за да я получа на хартия 🤨

# 680
И аз съм чакала за резултата повечко.Оказа се,че веднага могат да го вадят,но трябва да се подпише и това забави процеса.Взех ги от информация и там ги заявих.

# 681
Как протичат пункциите без упойка? Боли ли? Има ли нещо различно? Лекарката спомена, че когато са два три Ф може и без упойка но аз по принцип съм много чувствителна и просто не знам кое да избера.

# 682
Здравей! На 4ти или 6ти от поставянето на прогестерона ли? Моята биопсия беше на 20 ти ден от цикъла и лигавицата ми не беше рецептивна, това ми казаха. Прогестерона ми беше само 7 и нещо. Да разбирам че ще слагам 6 дена прогестерон и на 7 ден трансфер? Знаете ли?

Е аз говорех като има изследван имплатационен прозорец.
Иначе това с 4ти или 6ти ден беше пример, ако имате отместване примерно +1 или -1 ден.
Иначе със или без прогестерон все се брои от деня на овулацията.

# 683
Вчера писах на док и тя каза да не се притеснявам,  защото тя ще го брои от приема на Естрофем а от вчера го започнах.

Аз бих си го броила за първи, щом си кръвнала хубаво..за 1 час разлика едва ли трябва да си отписваш деня като първи

# 684
Току що ми се обадиха от болницата да кажат, че д-р Стаменов е гледал резултата от имунологичната биопсия и всичко е наред. Преди трансфера препоръчва лекарство.
Първо се зарадвах, после се зачудих защо пък лекарство, ако всичко е добре. Ще разпитам д-р Чапанова като се чуем.

# 685
Това е един много интересен въпрос, на който и аз нямам обяснение. Първо имах уж завишени НК клетки, а после се оказа че биопсията е наред, пък препоръчвали лекарство.

# 686
Ами, ако някой има повече информация по тоя въпрос, ще ни е полезно да я сподели с нас. Аз съм малко по-спокойна така, защото в Щерев изследвания не ми се назначаваха (освен ако не им надувах главите прекалено), резултатите все бяха перфектни, нямаше нужда от нищо и не се обсъждаха допълнителни техники, лекарства и т.н. Съответно резултатът не е задоволителен. И все слушах как ще забременея естествено докато чакаме нещо си. Интересното е, че май така си повтарят на всички пациентки, включително и на такива с по две запушени тръби Grin Затова сега се радвам на всяко изследване и всяка препоръка.

# 687
  • София
Охх, не знам, момичета.... И на мен ми предстои да правя такава имунологична биопсия скоро, но като чета и се ориентирам и аз самата.... Нещо всичко това ми се струва малко "бошлаф" работа... Била съм и при Русев в Малинов, там уж имах наличие на "ембриотоксини", даже вливка правих на имуноглобулин и никакъв успех... Честно казано, може да прозвучи грубо, но ми се струва, че в голяма степен всичко, свързано с имунологията, ми се струва една голяма теория на вероятностите и поредната възможност да се вземат едни пари, ама нейсе... Сигурно не съм права... Дано не съм права!!! ☺️🍀🍀🍀Успех на всички в личните битки! 💗🌹

# 688
А има ли смисъл да се изследват ембриотоксини след имунологична биопсия? Отдавна чета за тях (както и за антиспермалните антитела) и все се чудя дали да ги пуснем. Но ако биопсията ги покрива, бихме могли да си спестим малка част от разходите.

# 689
  • София
Охх, не знам, момичета.... И на мен ми предстои да правя такава имунологична биопсия скоро, но като чета и се ориентирам и аз самата.... Нещо всичко това ми се струва малко "бошлаф" работа... Била съм и при Русев в Малинов, там уж имах наличие на "ембриотоксини", даже вливка правих на имуноглобулин и никакъв успех... Честно казано, може да прозвучи грубо, но ми се струва, че в голяма степен всичко, свързано с имунологията, ми се струва една голяма теория на вероятностите и поредната възможност да се вземат едни пари, ама нейсе... Сигурно не съм права... Дано не съм права!!! ☺️🍀🍀🍀Успех на всички в личните битки! 💗🌹
Понеже съм ходила и аз при д-ц Русев и на мен ми изкара наличие на ембриотоксини - послех ходих и в Надежда при имунолозите, въпреки че според д-р Стаменов нямаше нужда. Те по спомен казаха, че не правят такова изследване и според тях при мен всичко си беше наред (на база на някакви допълнителни изследвания, които пуснах в Надежда). В крайна сметка не съм правила никакви вливки и си забременях и имах нормална бременност.

Общи условия

Активация на акаунт