Кукър: рецепти и програми - Тема 3

• 37 628
  • 293
  •   2
Отговори
# 150
Вики, нямам такъв капак. Моят е Тефал one pot.
Но се изпича и без обръщане. Аз го обръщам, защото горната страна се надува. И го обръщам, за да се изравни и надутата страна.

Момичетата с Нинджа дано да се включат. Ако не пишат, пробвай с печащия капак според мен 🙂 така ще се пече горе и долу, нали

# 151
на мен с капака за печене отдолу не се пече добре. сега извадих една баница , добре изпечена отгоре и отдолу, но първо беше соте на миди и после еър крисп за 15 мин на 180
иначе отгоре ок, отдолу меко и не го харесваме.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 15:11 от bella-ciao

# 152
  • Terra incognita
От тестените изделия съм пекла хляб и баница, но има нужда да се обърне, защото отдолу не се изпича добре. Ще пробвам някой ден ☺

# 153
как обръщаш? аз при този фокус непрестанно развалям нещата и става мазало. затова използвам един съвет от тази тема май за соте в началото.
Пица обаче не става добре. Имам две моцарела и май ще пускам фурната за тях.

# 154
  • Terra incognita
Обръщам с чиния със същия диаметър. Хляба обфъщам на ръка. Но за тестено наистина е по- добре фурната. Иначе пека всяка сутрин сандвичи и стават много добре, отдолу стоят изпечени 😃 но тях слагам в кошничката.

# 155
ясно. сандвичи наистина стават супер. и пържени филийки са ми ставали супер.

# 156
  • Terra incognita
Аз веднъж пронвах филийки, намазах малко олио на дъното и го сложих. Но не останах очарована. Получиха се сухи

# 157
не знам на мен ми станаха супер добре и двата пъти, но аз ги бях добре оваляла в един остатък от смеска за баница и вътре имаше мазнина малко .Simple Smile

# 158
Аз от скоро съм собственик на кукър и започнах да следя темата. Херметик е и не е с капак за печене.
Правих веднъж кекс, не беше лош може би му трябваха още 2-3 минути печене. Не съм го обръщала. Другият път мисля да го обърна.

# 159
Пуснаха запичащ капак и за Тефал, купува се отделно.

Линк, моля 🌞 Че аз наскоро се сдобих с този:
и определено запичащ капак ще ми дойде много добре Simple Smile

# 160
  • Враца
Пуснаха запичащ капак и за Тефал, купува се отделно.

Линк, моля 🌞 Че аз наскоро се сдобих с този:
и определено запичащ капак ще ми дойде много добре Simple Smile

Това е капакът, но не съм сигурна дали е за всички мултикукъри на Тефал. Предполагам, че трябва да ги попитате.

# 161
Днес рогатници със сирене и масло. Корите са от готовите одрински.

Скрит текст:
]

Баба ми ги прави на сач. Майка - в тиган.

Я кажете баница как правите?

# 162
  • София
Имам тефал cook4me и си купих и запичащия капак. Пробвах едни пържолки станаха добре и сочни, използва се само съда на кукъра (без той да се включва), а капака се включва отделно в контакта и се поставя върху уреда. При вдигане на капака готвенето се паузира, докато не го поставите пак в/у съда.

Кекс с капака ли се запича отгоре? Видях, че на предходните страници беше показана хубава рецепта.

# 163
Пиле Жулиен правих тази седмица, та да споделя. Правих тази рецепта:
Скрит текст:

Първо запържих малко пилето, гъбите и краставичните. После Избрах програма за 3 минути. Изчаках да спадне налягането. Изсипах водата. Отворих и тогава добавих сметаната и подправките на някаква програма (примерно Баке за 1-2 минути).
Скрит текст:

Вече в кукъра ще си правя тази рецепта, че в тиган целият котлон става мазало...

# 164
  • Враца
В неделя правих кодрит кадир в мултикукър Инстант пот на програма слабо налягане за 11 минути с естествено освобождаване. Получи се фантастично. Нямам база за сравнение с приготвен във фурна, защото го правих за първи път изобщо.

Рецептата взех от групата Мултикукър вкусотийки във ФБ и гледах едно клипче в youtube.

Поръчах си слинг от алиекспрес, защото тук нямаше налични, после ги получиха, ама късно и сега ще издирвам форма с падащо дъно с размер за пота, ще ми се да опитам чийзкейк, гледам американките постоянно ги правят.

Общи условия

Активация на акаунт