Кукър: рецепти и програми - Тема 3

• 37 121
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, ако може някой да помогне ще съм благодарна. Ще имам гости и си пожелаха сърми (с листа от кисело зеле) само с ориз. Аз никога не съм правила сърми нито в кукър нито никъде...Според гостите трябвало да се пекат в глинен съд 3 часа.
Много претенциозни тези гости. В гювеч за 2 часа стават, но под налягане е по-бързо. А запържването е именно за да не стане ориза на каша. Не слагай много вода, зелето си пуска.

# 256
  • Sofia
Момичета, взех си запичащ капак. Моля за рецепти и предложения.

# 257
Здравейте, момичета !
Включвам се в групата, за да следя темите.
От скоро съм собственик на МК Мюлер, който не е под налягане.
До сега съм правила доста сполучливо - кекс , ориз със зеленчуци и варени картофи.
Много ми помага и книжката.
Ще следя рецептите и се надявам и аз да мога да се включвам от време на време.
Поздрави, Вес Simple Smile

# 258
Без налягане, не ми говори.
Котлон/фурна ти върши същата, дори по-добра работа Wink

# 259
Без налягане, не ми говори.
Котлон/фурна ти върши същата, дори по-добра работа Wink

Знаеш  ли обаче.....хубава работа ми върши МК, защото в жегите не включвам фурната, не се умирисва всичко вкъщи и пак имаме прясно зеле и кекс....от днес. Освен това пести време и не се налага да го бъркам или наглеждам да не загори Simple Smile

# 260
Със здраве да си го ползваш Вес! Програмата за йогурт прави много хубаво кисело мляко. А няколко страници по-напред коментирахме и прекрасна домашна шунка, за която също не ти трябва налягане.

# 261
Със здраве да си го ползваш Вес! Програмата за йогурт прави много хубаво кисело мляко. А няколко страници по-напред коментирахме и прекрасна домашна шунка, за която също не ти трябва налягане.

Благодаря! Simple Smile
Ще прегледам предишните странички Simple Smile

# 262
  • Бургас
Къде е тази шунка, че съм на тази вълна, стигнах до 8 страница.
Правя и в момента шунка или по скоро цяло парче бут, 68 градуса 3 часа - става супер, ама да си сверя часовника.

# 263
Извинявам се, че съм ви подвела. В другата тема за мултикукърите е рецептата. Ето линк: https://bg-mam.ma/p/1582470/48129396/w

# 264
  • София
Здравейте кукърджии!

От оняден съм и аз в играта, само на 2 манджи съм. Скумрия и Кюфтаци с доматен сос и естествено излязоха въпроси. Мултикукъра ми се казва Филип и е Philips 2237/40 с налягане.
1. Понеже знам, че картофи и домати не се слагат заедно, щото домата стяга картофа и увира много бавно, и загубих бая време за кюфтаците със сос....първо запържвам кюфтаците на СОТЕ, вадя ги, после лук, морков, чушка, добавих и картофите, запържвам над 30 мин, все твърди, айде вода, айде още сотиране, като изври пак добавям. Накрая ми писна, пльоснах едно малко бурканче млени дом.домати + половин от тия кутиите купешките, върнах кюфтаците и пуснах под налягане за 10 мин. Абе станаха мозък, ама много време!
Та в тоя ред на мисли вие слагате ли едновременно домати и компир в манджурляците?

2. Другата питанка ми е готов боб например с ребра, наденица как правите и на каква програма, трябва ли първо да се запържва лук, ребра, щото мисля да го прасна всичко у казана и за 5 минути под налягане.

# 265
  • Враца
За картофите сте използвали кукъра като нормална тенджера на котлона, затова ви се вижда много време. Трябваше да използвате функцията под налягане.

# 266
  • София
За картофите сте използвали кукъра като нормална тенджера на котлона, затова ви се вижда много време. Трябваше да използвате функцията под налягане.

Точно така, ама се чудя ако направо бях започнал с налягането дали нямаше да останат хрупкави картофите заради доматите. С други думи само за 10 мин. под налягане дали домати+картофи щяха да уврат.

# 267
  • Враца

Точно така, ама се чудя ако направо бях започнал с налягането дали нямаше да останат хрупкави картофите заради доматите. С други думи само за 10 мин. под налягане дали домати+картофи щяха да уврат.
О да, щяха. На кубчета за мусака ги пускам за 5 минути високо налягане. Понякога обаче според сорта на картофите се налага да добавя минута-две

# 268
  • София
Цитат
О да, щяха. На кубчета за мусака ги пускам за 5 минути високо налягане. Понякога обаче според сорта на картофите се налага да добавя минута-две

За 5 мин СЪС домати ли?

# 269
valerko, въобще не ги мисли толкова доматите. Особено като се готви под налягане, доматите изобщо на пречат на процеса на готвене.
Въпросната манджа с кюфтета аз я правя така - задушава се лукът (т.е. слага се на програма соте с олио и малко вода под капак, докато се стопи лукът и водата се изпари). После се добавя червен пипер - само се разбърква с лука, без да се пържи - и веднага се слагат доматите. Овкусява се със сол, чубрица, подправки по желание и се добавят водата, картофите (нарязани на едро) и кюфтетата (не много големи). Всичко това се слага заедно и се вари 10 минути под високо налягане. Всичко си се сготвя идеално. Аз дори понякога я правя с готовите сурови кюфтета, които ги продават за пържене, много вкусно става. Важно е само кюфтетата да се оформят не много големи, за да се сварят по-добре.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 17:38 от GG*

Общи условия

Активация на акаунт