Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 37 183
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 633
Е, ако искаш сос, тогава с повече вода. Но по принцип и с малко вода ще станат. При суров ориз чушките може да се надупчват с вилица на едно - две места.

# 76
  • Мнения: X
Ребрата се запичат и то много добре! Към 15-та минута ги обърнах. Вода не сложих. Олио повечко, може би десетина супени лъжици. Като на фурна стават, само че не плескам огромна тава и не ми се цапа фурната, и не се омирисва всичко. Е, сложих по-малко, колкото за три порции за възрастни.

# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 44 129
Ребрата се запичат и то много добре! Към 15-та минута ги обърнах. Вода не сложих. Олио повечко, може би десетина супени лъжици. Като на фурна стават, само че не плескам огромна тава и не ми се цапа фурната, и не се омирисва всичко. Е, сложих по-малко, колкото за три порции за възрастни.
може ли твоя модел кукър?

# 78
  • Мнения: X
mystic woman, Bosch MUC11W12/01
Не знам защо някъде го пишат, че е 5 литра. 4 литра е.

# 79
  • Мнения: X
Да дам отчет за сурово пълнените чушки в херметика. Надупчих ги, сложих си плънката сурова (кайма, ориз, лук, домат, тиквичка, морков, подправки), запечатах ги с брашно и ги наредих легнали (капия бяха). Станаха на два реда, така че умувах и сложих вода да хване до средата и втория ред.
Пуснах ги на 12 минути Rice. Като ги отворих плънката беше станала, но пипера който беше една невероятно пластмасова зелена капия ми се видя малко суров, така че оставих съвсем малко от водата и ги пуснах на 5 мин Baking. После бяха готови, а долните леко и се бяха позапекли отдолу.
Соса го правих на DIY, първо да заври на най-силната степен и после да ври на най-слабата. Бърках по навик, ама май нямаше нужда. Като цяло всичко стана бързо, лесно, вкусно.

Пробвахме и свински крачета за студена пача. Първо един час под налягане и после солта, нарязаните чесън и моркови и още 5 минути под налягане. Получи се много добре (като изключим, че се опитах да изпусна налягането от бутона и после чистих, защото освен пара се разлетя и бульон Simple Smile ).

# 80
  • Мнения: 2 284
На мен ми се хапваше тиква. Нарязах я на кубчета и я направих на пара за 5 минути. Стана мозък

# 81
  • Мнения: 10 740
ако не се сърдите ще попитам и в тази тема  / поръчах си Ninja Foodi Multikocher  Tender-Crisp-Technologie , като по-евтина алтернатива на  Instant Pot Crisp . Някой ползвла ли е Ninja Foodi ? Има ли много недостатъци , като липса на програми или по-голямо потребление на ток в сравнение с Instant Pot Crisp ? Има ли същите програми или функции ? Ако някой е ползвал ще помоля да ми каже
И още един въпрос кои уреди са херметик и кои не? Къде пише и как е написано? Как се познава?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 21:37 от bella-ciao

# 82
  • Мнения: X
На мен ми се хапваше тиква. Нарязах я на кубчета и я направих на пара за 5 минути. Стана мозък
Жасминчееее, от обяд я мисля тая тиква 😋 Утре ще пека и аз 😄 Представям си я със стафиди и прясно мляко май задушена ли, запечена ли 🤔 Ще го измисля.

# 83
  • Мнения: X

И още един въпрос кои уреди са херметик и кои не? Къде пише и как е написано? Как се познава?

Скрит текст:
Херметик са които могат да готвят и под налягане и по принцип си го пише в описанието или гледай на снимките за програма "под налягане" или "налягане". На английски е "pressure".

# 84
  • Мнения: 10 740
Мерси за обяснението. Аз разбрах, че им трябва специален капак , иначе не става. Ще гледам какво пише.

# 85
  • Мнения: 10 740
аз май все улучвам неправилната тема за въпросите си. сега да попитам мисля в правилната как печете ядки със сол ?
Значи аз получих снощи моята нинджа и много я харесвам . И преди да я поръчам си я бях харесала в медиамаркт.
Сутринта сложих доста орехи със сол , солен разтвор, топла вода и сол, на 120 градуса и на 15 мин. Ами забелязах, че ако не ги разбъркам по средата на времето на дъното остава малко влага. Сега се чудя ако пече само от капака то как става баница и става ли изобщо или е мека долната страна ? Трябва ли да се обръща? Има ли програма със загряване и на дъното?

# 86
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Здравейте, поръчах си Мултикукър и изчетох  доста от темата, но така и не разбрах когато готвите месо, което не е домашно, предварително отпенвате  ли  го на котлона или директно готвите в кукъра?

# 87
  • Мнения: 740
Здравейте, поръчах си Мултикукър и изчетох  доста от темата, но така и не разбрах когато готвите месо, което не е домашно, предварително отпенвате  ли  го на котлона или директно готвите в кукъра?

Пускате го на програма в мултикукъра, която да го свари и после го готвите.

# 88
  • Мнения: 5
Идвам да се поФаля, че не съм голяма, бяла патица, а голяма, бяла оФцЪ. Уредът ми не е херметик! Joy Къде съм погледнала, когато прочетох, че е херметик, идея нямам. А може и моделът, който е херметик да съм разгледала. Чак се разочаровах. Joy А аз го чакам да "спадне налягането" и колко внимателно го отворих. Joy Joy
Та така. Като не е херметик мога ли да го отварям по време на готвене?
Ева, колко е широка купата, та се е получил широк тутманикът или само така изглежда? В моята купа би станал висок, отколкото широк.

Да може да се отваря капака по всяко време, да добавяте нещо забравени или разбъркате щом уреда не е херметик.

# 89
  • Мнения: 978
Здравейте! Моля споделете рецепта за прясно зеле в кукъра. Имам Нинджа 300 от днес, херметик. Правих цяло пиле и отделно картофи с горещ въздух. "Тъмна Индия" ми е боравенето с такъв уред в момента, не съм имала кукър до сега. Смятам да го сготвя в херметика, но колко минути? После да го запека, но на коя програма и колко време?

Общи условия

Активация на акаунт