Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 37 637
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 303
Кристал, в другата тема писаха няколко жени, че не са доволни от тефала. Може да са попаднали на дефектна партидда, но мисля, че ще ти е от полза и там да погледнеш.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1299971.msg44231749#new

Ние сме с него, доволни сме, ползваме го години .

# 121
  • Пловдив
  • Мнения: 44 549
Да питам...в кукър може ли да се направи св.дроб и да стане като пържен или поне като на фурна?

# 122
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
Може, ако кукърът е комбиниран и има запичащ капак и/или функция пържене с горещ въздух.
Без запичащ капак е просто една модерна тенджера под налягане ( ако е херметик).

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 44 549
Може, ако кукърът е комбиниран и има запичащ капак и/или функция пържене с горещ въздух.
Без запичащ капак е просто една модерна тенджера под налягане ( ако е херметик).
демек с евнитн не става...трябва да е от типа Нинджа Simple Smile

# 124
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
Аз имам Нинджа и ползвам фурната само за по- големи неща, които не влизат в кукъра.
Между другото, рибата става фантастична, почти като пържена.
Има и други марки, които са комбинирани и могат да пекат. Разгледай.

# 125
  • Мнения: 9 727
Аз имам Нинджа и ползвам фурната само за по- големи неща, които не влизат в кукъра.
Между другото, рибата става фантастична, почти като пържена.
Има и други марки, които са комбинирани и могат да пекат. Разгледай.

Може ли да посочите кои са тези комбинирани електроуреди?

# 126
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
На прима виста се сещам за Инстант пот. Други марки в България не се сещам.
Иначе ако искаш предимно да запичаш разни неща, можеш да си вземеш само еърфрайер.

# 127
  • Враца
  • Мнения: 5 648
Пуснаха запичащ капак и за Тефал, купува се отделно.

# 128
  • Мнения: 2 303
Вчера реших да снимам това, което наготвих в кукъра.
Първата рецепта е "изпразни хладилника и шкафа" и направих спагети болонезе с шунка. Запържих шунката за една-две минути, добавих болонезето, разбърках и сложих спагетите. Долях вода колкото да покрие всичко. Програма rice за 13 минути. Но оставих налягането да падне само и когато отидох в кухнята, видях, че е минал половин час след приключване на програмата. Исках две порции да станат, станаха три

Скрит текст:
Замъглена е снимката от парата, защото бързах да снимам.

Правих и кекс
 
Скрит текст:

ето рецептата
 
Намазах съда с масло и обърнах кекса. Но става е без обръщане. Програма bake за 50 минути.
 


# 129
  • Мнения: 10 947
супер. аз не снимах, но направих тънки свински филенца с гъби, червен лук и ориз. стана супер.
исках да питам дали някой е засичал много ток ли се хаби ако се оставя няколко часа на функцията да държи топло ?
При нас проблема е , че всеки се прибира по различно време и е тъпо да се претопля . Държа го на топлене докато всички се приберат и си вземат .
Чудя се дали хаби много повече ток от да си пусне всеки порцията в микрошълновата да се затопли?

# 130
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
И аз се чудех дали хаби много ток програмата за поддържане на топла храна.

# 131
  • Мнения: 10 947
Ами аз си пресмятам така - иначе всеки от 4 човека ще пусне микровълнова поне на 3 мин. , това не знам колко енергия е. Иначе стои на подгряване с часове. Един се прибира в 12 , но друг в 4 ... а яденето е готово да кажем в 11 или 12 ...
Но моето не подгрява много силно и не е горещо, то е топло. Иначе ако е горещо пък и спагетите ще се разварят и ориза ... Може да не хаби чак толкова повече .

Нещо много се научих да пресмятам такива работи.

# 132
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
У нас, например, само мм си претопля храната. Аз и децата предпочитаме на стайна температура

# 133
  • Мнения: 2 303
Замислихте ме с този въпрос. Интересно ще е да намерим отговор.
 Ще взема да разгледам информацията в книжката отново да видим дали ще пише там нещо.

# 134
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
Моят, обаче, държи храната гореща.
Само веднъж пробвах. Преди обеда сготвих ястие, оставих херметическия капак и вечерта беше все още направо горещо.

Общи условия

Активация на акаунт