Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 034
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Прочети какво си написала !цитирам»Аз пих алеракт заради хематом , това му е основното приложение »
А аз пак казвам че нее това основното му приложение хематома !
Не казвам че не помага за това но не това е основатв на лекарството , иначе в листовката му щеше да пише
«Лекарство за хематоми в матката »
А не това което написах в предишния коментар . Просто ти дадох съвет да не си толкова крайна с изказването си , каква е основната цел на дадено нещо , когато тя не е точно такава .

# 481
  • София
Момичета,мисля че това с което би помогнала на хора с тромбофилия въпросната Алфа-липоева киселина е,че я водят доста мощен антиоксидант ,което със сигурност по някакъв начин влияе и на кръвоснабдяването на лигавицата и я прави и по-устойчива.
На мен ми е изписана още от преди забременяване да пия (не Алеракт,чиста) като  подготовка именно зареди тромбофилията,заедно с още куп добавки.
  Не е лекарство,а добавка,все едно да твърдиш,че ще лекуваш прееклампсия с Омега 3.Но все пак аз мисля,че тези добавки,които пием си оказват доста голямо значение за нормалното протичане на бременността и са само в помощ за нас и състоянието ни.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 08:41 от *Bubble*

# 482
точно това имах предвид . Че това нее лекарство а добавка и тя няма точна функция и нищо конкретно не лекува .Особенно алеракт е микс от 3 неща и всяко има своето свойство и просто е един хубав помощник за бременноста

# 483
Това, че съм казала че нещо е с еди какво си основно действие, изобщо не означава че не може да се използва за други неща. Някой да знае какво е основното действие на риванола? Сега ще кажете, че е дезинфекция, ама не е.
Освен това никой не е казал, че Алеракта е лекарство. Да, добавка е. И какво от това? Щом помага, ми е все тая какво е.

И пак казвам - не аз твърдя, че основното му приложение е топенето на хематоми. Това е начина по който са избрали да се рекламират производителите му. И оралните таблетки са само допълнение към действието на вагиналните, които всъщност са основният продукт на Алеракт.

Успях да намеря и листовката, която толкова помогна на мен. И понеже ми писаха няколко момичета с хематоми - дано да ви е от помощ и на вас.

# 484
Мисля че тоя спор е абсолютно глупав , и аз приклбчвам до тук ! Просто когато се изказваме трябва да не сме много крайни за да не объркваме другите , защото вие си разбирате какво имате предвид но по начина на изказване се разбира съмвсем друго нещо

# 485
Момичета, моля за съвет. Имам записан час за Лисичков след 3 дена. На терапия с аспирин сутрин и клексан 0.4 вечер съм след трансфер. Освен генетичните изследвания трябва ли да си пусна нещо допълнително преди да отида на прегледа? Благодаря!

# 486
Здравейте!Някоя от вас ходила ли е на преглед при проф. Паскалева? Имам записан час за 1.06 и не знам дали да си пусна някакви изследвания предварително или тя ще ми пусне?

# 487
На мен тя ми поиска само резултат от последния доплер  на бебето и изследванията ми за тромбофилия за да прецени какво да изследва , друго не съм носила .
Здравейте!Някоя от вас ходила ли е на преглед при проф. Паскалева? Имам записан час за 1.06 и не знам дали да си пусна някакви изследвания предварително или тя ще ми пусне?

# 488
  • Пловдив
Здравейте,на какво се дължи високите стойности на фолиевата киселина, предположение че не пия нищо от 4 месеца             

# 489
Здравейте! След 2 неуспешни бременности, прекъснати в 7 г.с., откриха че съм хомозиготен носител, генотип 4G/4G ( с риск за понижена фибролитична активност). По препоръка на АГ ми си запазих час за доц. Конова. Искам да попитам момичета, които са я посещавали със същия проблем дали е хубаво предварително да си пусна някакви изследвания ( например Д-димер, фибриноген и др.)? Ако да - какви по-конкретно? Благодаря предварително на отзовалите се и много здраве и успешни бременности на всички!

# 490
ако нямаш терапия не ти трябват тия изследвания предварително

# 491
Момичета, моля за съвет. Имам записан час за Лисичков след 3 дена. На терапия с аспирин сутрин и клексан 0.4 вечер съм след трансфер. Освен генетичните изследвания трябва ли да си пусна нещо допълнително преди да отида на прегледа? Благодаря!

Аз си носех всички изследвания правени до момента (за тромбофилия, т.н.), не съм пускала нищо допълнително, но към момента не бях на НМХ. Според мен няма нужда да правиш изследвания предварително, той ще ти каже на място, ако трябва да се пусне нещо допълнително.

# 492
Аз като ходих при доц. Конова предварително бях си направила освен генетичните, също и хормонални  (полови, пълен пакет на ЩЖ) витамини, желязо, ПКК, КЗ+ инсулин,  (с ИР съм и ми трябваха за прегледа ми при ендокринолог).
Като цяло може да отидете само с генетичните си, а каквото друго е необходимо, тя ще назначи като изследване и могат да се направят на място.
Успех 🍀

# 493
Аз съм с 4g/4g, на посещението ми при Конова носих освен генетичното изследване и всичко, което по някакъв повод бях пускала (кръвна картина, хормони, щитовидна жлеза пълен пакет, спермограма на мъжа ми и т.н.) жената погледна внимателно абсолютно всичко що бях понесла с мен и след индивидуална преценка точно за моя случай ми назначи допълнителни изследвания, които пуснах в тяхната лаборатория веднага щом прегледа приключи. Отделно ми назначи и допълнителна консултация с техен АГ, защото имаше опасения за уреаплазма (беше права). Така че ако имате нещо носете, ако нямате тя ще ви каже какво да пуснете. Всичко правено в тяхната лаборатория си влиза във вашето електронно досие, а ако решите да е на друго място го пращате на регистратура и те го качват в базата данни. Аз съм много доволна от нашата среща с нея, чакам бебчето си съвсем скоро и знам че е благодарение и на нея.

# 494
Момичета, ако вечер си поставям Клексан, може ли на другата сутрин като си пускам кръвни изследвания да даде отклонение заради Клексана - имам предвид ПКК, хемоглобин, ТСХ, АPТТ, Фибриноген и Д Димер?

Общи условия

Активация на акаунт