Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 025
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
тези неща се пускат преди инжекция , тоест да ви е минал часа , пускате , после слагате

# 496
Да разбирам, че трябва да изследва в два различни дни - анти ха 4 часа след инжекция, а коаголация в друг ден преди инжекция? Предстои ми да ги пускам и не знам как е коректно.

# 497
ще трябва да е в различни дни , и като цяло мнжекцията е хубаво да е сутрин заради всичките изследвания , така например като пуснеш анти Ха , слагаш в 8 пускаш в 12 , а за другите ако слагаш в 8 всеки ден , трябва да пуснеш кръвни в 8:15 например и след това да сложиш Simple Smile

# 498
А защо тогава проф. Паскалева пуска заедно с Анти-ха и Д-димер, Фибриноген, Аптт, след като Клексан е поставен 4 часа преди това..? Thinking

# 499
Момичета, ако вечер си поставям Клексан, може ли на другата сутрин като си пускам кръвни изследвания да даде отклонение заради Клексана - имам предвид ПКК, хемоглобин, ТСХ, АPТТ, Фибриноген и Д Димер?

Не. НМХ е най-активно до 12 часа след поставяне на инжекция. Тоест до момента на изследването активността почти няма да я има.
На мен са ми взимали кръв и преди и след инжекция и не е имало разлика в резултата. Предупреждавала съм, че съм била вече НМХ и са ми казвали, че няма проблем.

# 500
Не знам , но на мен всички лекари ми казват без да е слагат ! Тука вече ходи разбери кой прав кой не , Но ссамо Паскалева ги прави така , ясно си правя някаква общя статистика , все пак не си правиш винаги анти Ха с другите знам ли .
Аз лично си ги пусках последно преди 5-6 седмици и повече не съм , сигурно ще пусна за следвашия преглед който е след 2 седмици но доктора ми следи артериите на 2 седмици и така корегира терапията , пуснато ми е анти ХА , стига ми за сега дозата , Аспи теста беше с преразрежлане за малко намалих аспирина , дозата само , от 100 на 75 и сега пак иска да я увеличавам вече , Общо взето моето АГ каза че при мен е важно да следим артериите защото с тия ищследвания съм била как да кажа , изследванията показват че съм преразредена , а пък артериите са запушени и бебето не се храни добре , и доктора за сега не ги иска , предполагам че няколко пъти ще ме пусне пак за Аспи тест и Анти ха , иначе не ми иска Аптт и тия ,
А защо тогава проф. Паскалева пуска заедно с Анти-ха и Д-димер, Фибриноген, Аптт, след като Клексан е поставен 4 часа преди това..? Thinking

# 501
Имам въпрос към момичетата, които да били при проф. Паскалева повече от веднъж . Цената за вторичния преглед също ли е 70 лв ?

# 502
  • София
Момичета, помагайте! От известно време не съм писала, затова ще припомня моята история: по мъжки фактор сме, две неуспешни инсеминации, миналата година имах бременност с близнаци след ин-витро, които за съжаление изгубих в 12 г.с., при все че от трансфера слагах Клексан 0.6. Имам само основен пакет за вродена троюбофилия правен: хомозигот съм по PAI 4G/4G и хетерозигот по MTFHR, за което пия само метилирани форми на витамините от Б групата.
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя! 🙏 Вчера ми мина второто ин-витро, като на свеж трансфер ми върнаха само един бластоцист, защото явно съм се раздала прекалено... Извадиха ми 17 фоликула преди 5 дни... Докторката каза, че при такава стимулация няма да ми върне повече от едно. Както и да е. Моята лекарка пренебрегва фактора тромбофилия, при все че й разказах за предисторията ми. Засега ми е предписала само 150 милиграма Акард, но мен ме е страх да го вземам, защото веднага след загубата бях при д-р Паскалева и още от миналата година имам рецепта от нея за прием на 0.4 Фраксипарин или Клексан от деня на трансфера... Ама на моята лекарка не съм й казала, а съм си решила да си ги бия. Вчера си приложих вече едно Фракси, днес сутринта друго и така... Да видим след 14 дена какъв ще е резултата... Въпросът ми е какво да правя с този Акард? Дали да го пия и него? И всеки ден ли, през ден ли или въобще да не го пия... Не знам. Много ме с трах да не "пресоля манджата" и да не прокървя, но пък след тази ужасна загуба и то с терапия, не смея да съм само на Акард, както иска репродуктивната.... Знам, че Акард/аспирин не е взаимозаменяемо на ниско молекулните хепарини... Моля за съвет! 🙏🍀 Благодаря на всички отзовали се и моля ви, стискайте ми палци! 🙏❤️

# 503
Ninfa, моята репродуктивна също пренебрегва Тромбофилията, но аз съм само хетерозигот по PAI 4g/5g. Пия си Акарда и не слагам нищо допълнително.
Едва ли има достатъчно компетентни хора тук, които да се ангажират със съвет. Дори лекар не би дал мнение, ако не види цялата медицинска документация и изследвания досега. Разбирам притесненията ти, но по-добре веднага да се консултираш със специалист.

# 504
  • София
Ninfa, моята репродуктивна също пренебрегва Тромбофилията, но аз съм само хетерозигот по PAI 4g/5g. Пия си Акарда и не слагам нищо допълнително.
Едва ли има достатъчно компетентни хора тук, които да се ангажират със съвет. Дори лекар не би дал мнение, ако не види цялата медицинска документация и изследвания досега. Разбирам притесненията ти, но по-добре веднага да се консултираш със специалист.

Благодаря сърдечно за отговора!
Да, разбирам напълно. Въпросът ми е, че не знам кой да е този специалист?!
Ако звънна или ида на преглед при репродуктивната, ще ми каже, като не искаш да ме слушаш мене, ходи, където пожелаеш. Така де, ама тя не е хематолог, нали?! И с нейния акард само не знам какви шансове имам въобще...
Как да ида при Паскалева, като при нея за час се звъни поне 2-3 седмици прекалено?! А и да се изтропам и да я моля за съвет, тя ще ми каже, нали съм ти написала рецепта какво да правиш до 10 г.седмица (ако въобще стигна до там)?!
Затова реших да пиша и да чуя различни мнения и от вас. Ако бихте могли да ми препоръчате съвет към кой бих могла да се обърна, бих била безкрайно благодарна! Не съм сигурна обаче, че АГ са компетентни да съветват за кръвта, имам предвид за работата на хематолозите.... Охх, явно ще е пак игра на късмет, пълна неизвестност и страхове... Само се моля да е достатъчно силно бласточостчето и да се захване за мен... 🙏❤️

# 505
Стискам палци да се хване Hug
А щом искаш само да потвърдиш мнението на Паскалева защо не отидеш при друг хематолог? Със сигурност ще е по-компетентен от нас Simple Smile  Най-добре е, разбира се, да си избереш един лекар и да му имаш доверие. Ако слушаш няколко лекаря можеш да се побъркаш - всеки има различно мнение, видял е различни неща в практиката си и процедира по различен начин.
Доколкото разбирам имаш нужда някой да ти вдъхне малко кураж. Мисли положително! Имам приятелка, която има две здрави деца. След неуспешни опити за трето се решиха на инсеминация, после инвитро. Оказа се с три мутации, а не е пила нищо през първите две бременности. Горе главата, спокойствие и само положителни емоции!

# 506
Много често АГ, хематолозите и имунолозите са на различно мнение, и аз попаднах в подобна ситуация, само че реших да настоявам пред АГ, че искам да спазвам препоръките на имунолога и някак си намерихме баланс.

# 507
  • София
Благодаря сърдечно, момичета! Благодаря много за отговорите! Да, трябва си положително мислене и хубава настройка. 💗 Каквото има да става, то ще си стане. Понякога неуспехите, тъгата, мъката ни дават ценни уроци, макар и горчиви... Дано имаме всички повече поводи за щастие и усмивки! Пожелавам го на всички! 🍀🙏 Аз вероятно ще ида на друг специалист, за да преценя кой е правилния път за мен... Успех!

# 508
Момичета и аз да попитам ако има някой по запознат, моят АГ ми назначи да пусна анти Ха, и аз сътветно отивам в единствената лаборатория, която уж го прави в нашия град, за да не ходя пак до София и те ми го пускат, обаче гледам, че пише Антитровбин III на самота изследване, а не анти-ха. Е това не е ли нещо друго или е под друго наименование?

# 509
Ninfa, без по никакъв начин да се определям като компетентна, исках само да споделя, че при трансфера турците ми изписаха хепарин и аспирин без доказана тромбофилия, а с цел подпомагане на имплантацията. В този ред на мисли щом дори имате назначено лечение с клексан ....а какъв е доводът на АГто ви да го откаже? Моето АГ се съобрази, спряхме аспирина само при хематом, а след като мина седмицата дадена от турцитв не ми  спря инжекциите, а даже поиска да проверим все пак за тромбофилия преди да решим за по-нататък. И то взе, че излезе, че имам...и така си продължавам с терапията и сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт