Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 40 995
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Предстои ми инвитро и съм с тромбофилия. Не знам колко е сериозна. Искам да отида на консултация за да ми обяснят изледванията и да ми кажат какво трябва да направя. Към кого са се обърна? Проф. Лисичков ли? Благодаря ви. Ето ми ги и резултатите ако някой нещо може да ми обясни :

# 661
  • София/Севлиево
Е аз също се следя при Вецев и изрично ми каза да не минавам през нея ! Щом иска да минеш значи нее само заради самия Тест
нее задължително да се консултираш с паскалева , може само изследванията ла се направят
Вчера Вецев ми каза,че ако ида за Аспи тест в НКБ трябва първо през Паскалева да мина...
Тъй де.На мен ми каза да не ходя в НКБ, защото трябва през Паскалева да мина,пък останах с впечатлението ,че май не я харесва.Щото аз за Аспи тест само за там знаех,че може,но щом има и други места първо там ще пробвам,това ще е краен вариант...

# 662
Не знам що така ти е казал или ти нещо не си разбрала , Вецев си праща пациентите в НКБ точно при Паскалева

# 663
На мен др Вецев ми е казвал да пусна при нея изследванията. Даже всеки път е гледал много внимателно нейните заключения и не ги е оспорвал.

# 664

Здравейте, момичета.
Ще хвърлите ли по един поглед на тези изследвания и да ми кажете дали има нещо притеснително в тях?

# 665
  • София
При хетерозиготна мутация в PAI се препоръчва да се изследват допълнително още два фактора - ACE и Factor 13, за да се прецени необходимостта от терапия.
При мутация в MTHFR е добре да следиш нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности да приемаш само бионалични /метилирани форми - фолат /метилфолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо цианкобаламин за Б12.

# 666
Здравейте,

След като имам аборт в ноември, днес отново съм с положителен тест и се обадих на лекарката, която исках да ме следи, но тя много ме обърка.

Имам 3 хомозигота - MTHFR, Factor XIII, Ace и хетерозигот - PAI и назначена терапия Клексан 0,4 всеки ден и аспирин през ден при + тест.

Лекарката ми каза, че след като нямам изследвани Tafi + Annexin и те не са положителни, нямам нужда от Клексан.

Каза ми също така да си взема натокиназа, което разбирам това е хранителна добавка, така че не ми се правят експерименти, имайки предвид това, което преживяхме.

Също така ми каза, че след като имам вливка с Интралипид е хубаво да я направя.

Моля за съвет, че много се притесних след това, което ми каза.

Благодаря на отзовалите се!

# 667
Съветвам те да си смениш лекаря . Защото аз също нямах изследвани тафи и анексин и имам нискорискови мутации , и имам терапия с клексан . Натокиназата е Натаспин , но тя не замества изцяло клексана или аспирина , просто е хубаво допълнение . Отделно трябва да се консултираш с хематолог

# 668
  • София
Хомозигот означава че и двете половини на гена са мутантни, тоест не работят както се очаква. Аз бих си следвала назначената терапия. И бих си намерила адекватен АГ, по възможност рискова бременност, в комбинация с хематолог за проследяването.

# 669
Здравейте, предстои ми трансфер може би до месец. Правих си кръвни изследвания на своя глава и започнах да пия на солгар витамин Д и фолат. Сега си поръчах тези от Англия с надеждата да са по-добри. Някой дали ги е ползвал и най-вече ми е важно нещо друго - Д3 има и витамин К за по-лесно усвояване, но ме притеснява дали ще повлияе на трансфера. Трябва ли да уточня на доктора, че приемам витамин К според вас? Благодаря!

# 670
Аз бях с дефицит на вит.Д и дълго време приемах Вигантол в доста големи дози и нямаше особен ефект, макар да го пиех с лъжица зехтин след хранене. От скоро пия този на Солгар (4000 IU), но спрях К2 преди първия трансфер. Предупредих док. за всички добавки, които пия, защото е важно и има отношение към назначените терапии.

Здравейте, предстои ми трансфер може би до месец. Правих си кръвни изследвания на своя глава и започнах да пия на солгар витамин Д и фолат. Сега си поръчах тези от Англия с надеждата да са по-добри. Някой дали ги е ползвал и най-вече ми е важно нещо друго - Д3 има и витамин К за по-лесно усвояване, но ме притеснява дали ще повлияе на трансфера. Трябва ли да уточня на доктора, че приемам витамин К според вас? Благодаря!
[/url][/img][/img][/img]

# 671
Аз пия вит. Д на Смартхит. Успях да наваксам за около 3 мес. Моят беше 8 и вземах по 2 капкомера, което е около 20000, много е, но това ми предписа ендокринолога. Важно е около приема на вит.Д да не пиеш кафе, т е. отстояние към 2 часа. Кафето пречи на усвояването.

# 672
Здравейте, момичета,

Благодаря ви за отговорите.

Ще започна прием на аспирин довечера, а Клексан ще го бия утре. Най-големият ми страх, който в момента имам е да не получа кървене, тъй като предишната ми бременност беше съпътсвана от кървене и лежах дори за задържане, но без резултат.

Доколкото съм чела по групите тук и във Фейсбук, при прокървяване се спира прием на аспирин и се приема Витамин К по 10 капки за 3 дена? Моля, да потвърдите дали съм разбрала правилно?

За другото ще се моля на Господ за успешен финал и ще отида при д-р Атанасова на 2 юни за пръв преглед. Ще си запазя и час при Паскалева,  въпреки че вече ходих при Русев в края на февруари.

Благодаря ви много!

# 673
Момичета, имам практически въпрос. Как точно си слагате инжекции в краката? Четох на няколко места, че трябва да е от предната страна на бедрото. Но ми се струва, че нямам много кожа, която мога да захвана и ме е страх, че вместо подкожна инжекцията  ще е мускулна. Все ми се вижда по-логично да е във вътрешната част на бедрата....

# 674
В бедрата нее ок да я слагате , не се разгражда толкова хубаво колкото в корема или ръцете

Общи условия

Активация на акаунт