МАРТенската мама пак умува,какви зимни дрешки за бебо да купува;)

• 11 080
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Мами, а от какви билки може да даваме чай? Чудя се за попарата newsm78 Знам, че може от шипки и лайка, но нещо друго newsm78

Аз давам, както съм писала по-горе, липов цвят. Питах педито дали може и тя разреши Wink Иначе съм давал преди това чайчето на Хип от липов цвят, ама то нещо не мирише на липа ....  newsm78 Това, което е от истински липов цвят, много го обичаме всички вкъщи  Grinning А аз попарата я давам с вода. Не трябвало повече от 100мл чай да пият бебчовците на ден (не знам защо), а моята вече пие по 100мл на нощ. Така че през деня минава само с вода и сокове.

Днес взех на Криси чаша с накрайник и 2 дръжки. Правих й сок от ябълка и тя го изпи, ама я държи като големите само с едната ръка  hahaha, та трябва да я придържам и аз. Иначе сега й я дадох да си играе с нея, за да свиква как да я държи  Laughing

Тази сутрин видях, че поредният зъб й е избил - втория зъб отгоре, а не първия.   tooth

# 196
Креми Hug страхотен сладур е Марти-мнооого готин Hugне се сърди но разгледах и другите ти албуми и едни торти още ме карат да слюноотделям Joyти ли си ги правила,ако да  Hugпросто си велика bowuu  chef bowuu  chef
Пиле според мен ако ,че още кърмя Бобата си е с избистрен поглед  newsm78
Герчо овес съм виждала още от 4ти месец ,че е разрешен но все пак питай си педито.
Тасинка вируса е супер гаден ,вземи мерки да не се заразиш и ти ,защото като кърмим нали сме без право на лекарства и вече изнемогвам -пия хомеопатични.на Бобчо гърлото се е зачервило именно от хремата и секрета който му тече  Sad
Перцептронка спанака е за много по късните месеци -вие на алерголог ходихте ли?за твоята диета -според моето педи не е възможно от млечни продукти да стигне суров белтък през кърмата,затова сие ми дава да ги ям,но фъстъците са супер забранени.
Деси за здрави дечковци сигурно няма проблем, но за предразположени към алергии бебоци липата имам спомен ,че не се препоръчва.
Бобчо нали не е ползвал биберони и много лесно го научих и да яде с лъжица и да пие от магична чаша.
Мики и аз относно дрехите съм в дилема,от една страна подарих някои дрешки за които нямам надежда,че някога ще ми станат отново Rolling Eyesот друга неискам да си купувам XXL Joyзащото се надявам да отслабна и сега в гардероба ми почти нищо няма Joy
а и на теб и на другите мами като ви гледам коремчетата са се стегнали сякаш не сте раждали докато аз
като застанах за снимка оня ден в зоопарка с Бобчо пред хипопотама и от мен на снимката не се вижда никакъв хипопотам-аз съм го закрила Joy

# 197
      Здравейте момичета и аз да се включа днес в празничната ви фиеста!!! newsm47 Ние имаме повод да се присъединим с Дани към почерпката.,
     happy bd Данчо днес изпълва Седем мисеца!!!
newsm62

Иначе по въпросите с месното пюре - ние ядем всеки ден такива, като обожава пиле и пуйка!!! Но и аз трябва да попитам, дали е нормално да се хапва всеки ден месно.
   При нас вкъщи е топло и все още спим само с олекотено одеалце. А попарка, още не съм давала, но от следващата седмица и това предстои. Мисля да я правя само с водичка и без захар, но ще видим вкусовите настроения на малкия. Thinking От чайчетата за сега съм давала само шипка/като изключваме копъра и анасона които давах в първите месеци за колики към капките/ много му харесква, но и аз му давам около 140мгр, защото съм чувала, че не е полезно да се прекалява с билките.

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 19:16 от Violanta

# 198
"diisononyl phthalate" - е съставката. Най-добре ще ни я преведе Галя като се включи  Wink
Това е химично съединение, което се отделя от ПВЦ-материали  Simple Smile

# 199
По въпроса с дрехите да се включа. Първо за мене - да използвам да се изфукам  Mr. Green Имам един много любим панталон, който преди да забременея ми седеше много добре, ама е доста плитък, та не смеех да го пробвам до сега. Ама се оказа, че не мога да закопчея само най-горното копче и то според мен е защото таза ми още не се е възстановил напълно  Mr. Green Сигурно до пролетта ще си влизам без проблеми в него  Grinning Иначе съм си + 2кг от преди да забременея. И повечето стари дерехи ми стават Simple Smile

За дрехите за Кристина - чудя се дали е по-добрият вариант да взема някакви зимни обувчици и космонавт без ходило или направо космонавт СЪС ходило. Тези с ходилото не ми харесват особено, но нямам идея колко може да струват едни зимни обувки, като се има предвид, че тези декоративните обувчици са м-у 8 и 15 лв  Money Исках да й взема гащеризони, плюшени и пуларени, които да носи вкъщи. Но се оказа, че са й дългички краката  Mr. Green и й стават само гащеризоните на Дисни. Някоя от вас знае ли къде в София се продават дрешки на Дисни, защото тези, които имам са ми пратени от Англия. А са само 2. За сега сме на вариант чорапогащник и панталон или гащеризон без ходило. Но повечето панталони й седят като 7/8... Но в краен случай и тоя вариант ме устройва, защото днес гледах някакви бебешки гащеризончета за по 20-25 лв, което никак не ме устройва (особено като се има предвид, че 1 няма да е достатъчен)  #Crazy

# 200
Здравейте, милички,
ние преди малко се прибрахме от Чифлик , а толкова ми се искаше да останем поне още 1 ден.....
Починахме си чудесно!

Константин се е държал много прилично, но щом ни видя с татко му и започна да се глези!
За сега отказва да яде месо ако е в готово пюре,след първата лъжичка започва да се мръщи и да плаче, иначе когато съм го правила аз няма проблем.Явно ще трябва да готвя всеки ден....
Вече го слагам да спи в зимното чувалче, но при нас Т е с няколко градуса по-ниска от тази в София, а и понеже обичаме да спим на отворен прозорец няма начин!

Как сте с разходките, излизате ли в това време?

На всички болнички- бързо оздравяване!

Лека вечер

# 201
Констанс, как правиш месните пюрета?

# 202
   Констанс, сподели, че и мен живо ме интересува! Grinning

Момичетата, които учиха за изпити, как се справихте и с бебето и с учението? Питам защото ми предстои конкурс за работа след една седмица и немога да чета изобщо с Дани. Той само придремва през деня, а за нощните будения не ми се говори. ooooh!

# 203

За дрехите за Кристина - чудя се дали е по-добрият вариант да взема някакви зимни обувчици и космонавт без ходило или направо космонавт СЪС ходило. Тези с ходилото не ми харесват особено, но .........................

И аз съм изправена пред същата дилема newsm78.И то не за друго , а защото искам да и взема размер за годинка , а за тази възраст рядко са със ходило.А това което предлагат нещо не ми харесва.Писна ми да ми навират в носа Розови космонавти Close

# 204
Писна ми да ми навират в носа Розови космонавти Close

И на мен ми писна, като кажа, че искам дреха за момиче да ми дават нещо розово  Tired

За месните пюрета, това което четох е, че се прави, като зеленчуково, но слагаш о/о една бучка лед месо вътре и пасираш всичко. Повечето майки варят добре месото /в зависимост от вида и количеството му/, мелят го и го замразяват във формички за лед.

Маги днес за първи път и тя се опита да се изправи на решетките в креватчето. Беше много смешна, защото беше заела поза, като за лицеви упори Laughing

А темата с диетите и дрехите ми е просто болна Confused По едно време се бях ентусиазирала и всеки ден тренирах по едни час и спазвах диета и смъкнах 5кг за 2 седмици. Но напоследък хич не ми се занимава с това Tired Винаги се получава тава, като застудее и ми става едно ленивоо smile3507 Но ще трябва да се стегна, защото всичко ми седи ужасно. Поне мога да се набутам вътре, но имам чувството, че ще се пръсне по шевовете. А, като почна работа след 2 седмици не ми е ясно кви тренировки, кви диети ще са ooooh!

# 205
Да се изкажа за месните пюрета. Понеже педито каза да въвеждам пилешко попитах какво трябва да е количеството да месото в пюрето. Отговорът й беше, че количеството да е 70-80 гр. на пюре от 180-190 гр., т.е.~1/3 от пюрето трябва да е месо. За въпроса колко често да се похапва знам, че е през ден, а в деня когато е само зеленчук се дава жълтък /когато е въведен/.

# 206
Добро утро,

за пюретата - та значи варя месото много време, повече отколкото като готвя за нас.Режа си парченце на око, пасирам го и прибавям към останала част пюре, която е зеленчукова, но без картоф и пак пасирам.Ако ми е дошла музата приготвям с остатъка нещо за нас ,а пък ако си ме мързи тогава замразявам!

Иначе и при мен имаше период, когато мислех само за външния си  вид, свалих малко килограми, но ми останаха 10, за да си върна 48-те кг.За сега не бързам, гледам да не ям много и да се движа.Замислила съм гладуване 10 -ина дни, но кога ще стане не знам все още.За влизане в стари дрехи и дума не може да става....

Пожелавам на всички ведро настроение в този гнусен ден.....

# 207
добро утро милички Hug
това за готвене на месото е интересно,защото в готовите пюрета винаги има и някакви други съставки които ме притесняват-в заешкото на Хип например пише някакво царевично олио а аз неискам нищо царевично.немога да разбера защо са с толкова съставки.ето сега искам да дам пуешко, но има пуешко с #2gunfire царевица и пуешко с тиква,трябва първо да го видя дали ще яде тиква.направо беден ми се вижда пазара от към пюрета,почти нищо няма за предразположени към алергия деца.
Констанс а ти какви видове месо приготвяш-примерно пилешкото само бяло месо ли newsm78

нещо ми е крайно подтиснато от времето и грипа Sadнаправо са ми потънали гемиите Sadи все си намирам за какво да плача Sad

# 208
нещо ми е крайно подтиснато от времето и грипа Sadнаправо са ми потънали гемиите Sadи все си намирам за какво да плача Sad

Спокойноооо! Няма да се даваме на гадното време Simple Smile И на мен ми е криво, че 3 дена не сме излизали... Ама днес ще я изведа пред блока за малко. Все се каня да си купя дъждобран за количката и си оставам с каненето....  smile3555

Вчера накупих месни пюрета на Ганчев - да видим ще яде ли от тях  newsm78

Желая ви слънчево настроение в гадния ден...  Hug

# 209
  • Варна
Добро утро, милички!
Да се разпиша и аз след почивните дни.
prasentze, недей така, миличка! Кофти ти е, защото сте болнички. Скоро ще се оправите и всичко ще е наред. Hug
В събота бяхме на рожден ден на Галито на Ели. Голяма лудница беше-деца, бебета, майки, аларма, ужас... ooooh! Но беше много весело и Преслав се държа много добре.  Simple Smile
Вчера го ударихме на мързел в къщи и цял ден се излежавахме тримата. Дори поспахме следобед всичките на леглото. Не ми се е случвало от раждането на Преслав. Simple Smile
Ние от днес сме на кухня. И аз съм в дилема кое кога да давам. Сега говорих с педито и тя каза на обяд малко супа и цялото пюре, а на другата сутрин останалата супа на попара. Ама супа за закуска, малко ми е странно. newsm78 Дано да му хареса кухнята все пак. Praynig
Иначе ако нещо не му хареса, сменям го с друго пюре. Дори сега имам за резерва, ако все пак имаме проблеми с кухнята. Спи със зимното чувалче вече, но то май не е чак толкова дебело.
Ох, отивам, че днес е много кисел. Tired Поздрави Hug

Общи условия

Активация на акаунт