БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 554
  • 818
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Мerelenda,супер,че имаш възможност да тренираш.
За ходенето-колкото е по-топло,толкова по-трудно ми е.
Но и заради парезата на гласната връзка бързо се задъхвам.Вероятно и от килограмите...Цигарите спрях миналото лято, много ми пречеха.
За кардио и интензивни натоварване,не мога и да си помисля...Влача се като охлюв...
За готвенето-и аз готвя за моя смотан,капризен корем.То не че нещо правя сложно,пека пиле с ориз.
Картофи баща ми обича да вари,той също хапва картофи,обича ги просто.
Почасовата работа,особено ако повечко поседя права,ме изморява, много ме болят краката и дясната тазобедрена става,която има износване,май коксартроза...Понякога не мога да спя от болки в ставите, много са ужасни.
Коленете ме болят,глезените ме болят,костите между коленете и глезените ме болят.
90 кг са много,но не отслабвам,не мога да спазвам хранителен режим или поне не за отслабване.Спазвам такъв заради гастрита и колита,че корем да боли,това е нетърпимо вече...

# 256
Мери, окуражаваш ме. Задух имам и аз, движението много ме уморява и доста си полежавам. Много лошо. По принцип спя лошо и заспивам след 2-3 и затова сутрин си поспивах до 9. Затова и спрях ходенето, защото е много горещо след това. Но последните няколко нощи съвсем не спя и може би трябва да променя режима. Така и така не спя, поне да ставам рано и да ходя. Това безсъние ще ме подлуди. Сега съм се зачела в някакви добавки. Гледам феминорм лека нощ. Май ще си купя и магнезий също.
Миме, пих в началото на заболяването антидепресанти. Не искам повече. Иначе успокоителни силни имам. Ползвам ксанакс от време на време, но не искам да го пия всяка вечер за сън.

# 257
  • Бургас
Калмабен е без рецепта(отпуска се без рецепта).
Иначе гъча Прегабалин, антидепресанти...
Поне успявам малко да поспя,иначе ако можех да спя без тях,нямаше да ги погледна...Ужасни лекарства са.

# 258
Калмабен имам. Купих си го, но така и не го пих. По принцип подхождам много страхливо към всичко ново. Помага ли и има ли някакви странични ефекти?

# 259
  • Бургас
Калмабен имам. Купих си го, но така и не го пих. По принцип подхождам много страхливо към всичко ново. Помага ли и има ли някакви странични ефекти?
Да,помага.Но при мен е комбинация от лекарства.
Нямам странични действия,това е антихистамин,може в началото да имаш сухота в устата и/или главоболие...
Едва ли някаква сериозна реакция.

# 260
Аз чупя по 1/2 атаракс откакто съм с кръвно. Нямам проблем със заспиването, но се будя, подскачам и ме блъска сърцето. От вчера малко по-бивам.
9-10 дена откакто съм на хапчета.
Ще се прибера до града да сменим пропранолола. Май не действа вече, щом с 3 броя пулсът е между 90-100 в жегите.

# 261
  • София
И аз се кълна в Атаракса, без него съм жив зян... а това ставане в 5.30 ми е като приказка, аз от тогава до към 9.30  спя що-годе😄... въобще сме "майка плаче, акордеон свири"

# 262
  • Бургас
Атаракс не съм пила,поне не дълго.Друго ми изписват.
Аз и с хапчета снощи се цъклих до 3 и половина...
Ако бях редовна смяна на работа,нямаше да издържа...
И с този колит,с това тъпо лекарство Л Тироксин,докато се усвои на гладно...
А почасовата работа намаля,ужас някакъв е...и без пенсия...

# 263
Значи всички сме един дол дренки😀. Аз снощи пих мелатонин, пуснах си на слушалки някаква релаксираща музика и като се ококорих 😀. В 3 станах и пих ксанакс. Ама за атаракса какво ще кажете. Мери, ти казваш че пиеш половинка, половинка от колко? Аз не знам какъв грамаж е това лекарство и може би задавам тъп въпрос. Към него има ли пристрастяване?

# 264
  • Бургас
Salii,към всички има пристрастяване.
Доскоро гъках Диазепам(изписан по схема от психиатър),мързи ме обаче да ида на личната да ми изпише нов.
Може би затова и трудно заспивам.
Ама не ми дреме много...
Щом цигарите отказах миналото лято...
Съвсем без хапчета едва ли ще мога да спя,те просто лекарите вместо да ми излекуват организма,го разбиха още повече и "научиха" на успокоителни.Не съм си ги изписвала сама и пила самоволно...
На много ниско ниво е медицината.
Не умираш,но те правят зависим към лекарства,за да живееш и да те поддържат жив,трябва да си ги купуваш.
..
Ужас.
Една жена във фейсбук снощи се ужаси,че миналото лято са ми изписали Буденофалк,а аз съм нямала пари да го взема.И сега нямам,130 лв е.
Тя го вземала безплатно,живее в нормална държава.
Аз и без това поне 100 лв общо за лекарства давам на месец...И както ми спряха и пенсията...е приказка.

# 265
  • София
Не съм съгласна за Атаракса и пристрастяването... аз научих за него преди 20год. покрай проблеми със сина ми... не бях спала седмици, наистина... и една приятелка ме светна.. помогна ми и от тогава при нужда си пия. Има месеци, когато не се нуждая, но като станат 3-4 нощи без сън, си пийкам с чиста съвест. 😄Сега погледнах, от 08.03 съм изпила 20 хапчета. Saliii, те са една разновидност- 25  мг. Интересно, когато пия.. първата вечер и втората след това спя още по- хубаво/ без хапче/... и така това е моето спасение.. и дано остане, че човек не спи ли пълноценно- влошава се  качеството на живот, поне при мен. Без рецепта съм си го купувала много време👍
Сега в листовката не знам какво пише, но навремето се препоръчваше за успокояване на сърбеж при деца и възрастни🙄.. аз затова и се навих, страхлива и мнителна съм към хапове...

# 266
  • Бургас
Сега е с рецепта.
Не знам,може да няма симптоми на отнемане.
На моите листовки пише,че има.
Но да се тъпча с Диазепам също не е много ок...
Предишната лична ми даваше Лексотан 3 опаковки на една рецепта,стигаха за три месеца...И все пак предпочитам да не пия лекарства със зелени рецепти,има защо да са зелени...
Интересното е,че Геродорм и Зопиклон преди и без рецепта даваха.Сега са със зелена рецепта.
Дрога са си.Легална.И антидепресантите.Аз съм много против да ги пия,но иначе не спя и определено и малкото,което успявам да свърша,няма да успявам без хапчета.
Ама на разбит организъм...какво може да се помогне.
Първо ме нарязаха хубаво,сега ми разправят колко съм увредена...Ами не си махах сама органи...ТЕЛК напротив,обясняваха как добре съм лекувана...Пожелах им от сърце да са здрави и да не се налага лечение,но ако все пак се случи на тях или близките им,да ги лекуват също така правилно и да ги излекуват както аз съм излекувана.Не мога да опиша как гледаха надолу,хапеха устни и мълчаха.
За мен тоталната хистеректомия беше излишна,премахването на щитовидната жлеза беше грешка...Но тези органи си бяха болни.Три от паращитовидните са били надути,и тях ги няма... Евентуално една има оцеляла...
Аз обаче не съм в блестящо състояние и съм отчаяна направо.
Не се разбираме с родителите ми,а изход няма.За общинско жилище и да кандидатствам...Ще се домъкнат социалните да ни сдобряват.Аз нямам достатъчно средства и общинско жилище да поддържам.
Виках полиция веднъж,сдобряваха ни,дадоха ми съвет да не говоря с нашите изобщо.Ами няма как да стане,една кухня,една баня, една тоалетна ползваме...Поне психолог ме научи как да им отговарям и определено всички им казаха,че съм жертва на домашен тормоз.Но аз гъча успокоителни,не те.
Ако бяха мааалко по-човечни...Ама не...тормоз и обвинения нон стоп.

# 267
Аз за 10 г не знам дали съм изпила и 10 хапченца атаракс. Сега сефте пия около седмица поред по половинка, уж да се успокоя. Не съм сънлива, не съм забелязала нещо особено да се случва.
Всички в семейството ми са пили при нужда атаракс, деанксит, ксанакс и т. н., а майка и по-силни и ги спират. Всички ми казват, че не усещат липсата им. По-точно, зависи с каква цел са изписани.
При нас не се е касаело за някакви депресии, а все кръвно като заиграе, нерви разклащат или като трябва успокоително при алергии, че всички сме с някакви такива. Майка пи по-силно единствено татко като почина. Почна слаби, но нямаше ефект първите 2 месеца и сменяше различни . Разбиваше и се сън и здраве. Мина на силни за 2 месеца и се оправиха нещата.
Едно неуролакс също добре ми действаше. И от него съм пила няколко хапчета татко като почина.
Сетих се. Брат ми пи по-силни. Много време. Спря ги.

От 3 дена кръвното е в норма с хапчетата. От 120 на 80, до макс 129 на 87 следобед, когато вдигах най-много.
Плавно спадна.
По 140-145/90-95 сутрин, а следобед 150-155/100 беше първите дни на хапчета. Пулс 100.
Сега пулсът е до 90.
Отивам днес да ми сменят бета блокера. Дано е добър и евтин ако може, че се разорявам с хапчета.

# 268
  • Бургас
Merelenda,клинична депресия и аз нямам.
Алергии колкото искаш,стигам до анафилаксии.
И ме мъчат много болестите,особено мъчителен е колитът.

Ох,и синът има колит.
Снощи до 3 плака в тоалетната.
Водих го на детски гастроентеролог чак в Стара Загора...
Общо взето пак нищо.
Не могат да лекуват колити,дават съвети да се избягват храни,към които има реакция.Нашият е силно положителен към яйца и мляко.
Предишната вечер яде пържени яйца,а вчера баба му му взела сладолед,ял и шоколад,пица,сок пил...
Тя гастрото каза да се избягват тези храни няколко месеца и пак да се опитат...Ама то се въвежда по една нова храна на няколко дни...
Аз искам изобщо да спира глутен и млечни,крещим и се разправяме и с нашите,и с него...
Много отслабна това дете,като клечка е...

# 269
Това с изключване и включване на храни и аз съм го правила.
И пак да споделя- с днешна дата съм предоволна от мастихата за лечение на стомах и черва.

На Конкор съм и аз вече.
Ще оставам на постоянна терапия за кръвното, като постепенно ще намаля дозите и според кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт