БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 35 557
  • 818
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Merelenda,дано се стабилизираш...
Ох,за Мишо ще откача...
Аз съм добре с тъпия колит,само ако ям ориз, картофи, пиле.
Явно са алергии и непоносимости.
Не са ми положителни тестовете за глутенова ентеропатия,неговите също...
Аз съм добре,откакто не ям глутен и млечни.
Майка ми взе да чете за хистаминова непоносимост,лактозна и глутеновата непоносимост...Аз ги имам всичките.Не съм правила тест,но е ясно.
Имала съм проблем със сухите млека навремето (не че е имало много видове)...
И Мишо имаше,но майка ми ме убеждаваше,че е нормално.
Новата педиатърка каза,че не е било нормално.
Плаче ми се.
Той е мъж.
Как ще пази диети,и без това е много страхлив,бяга от малки кучета и приятелите даже вече не му се смеят,а го молят да го преодолее...
Сега с диети съвсем ще се сбърка...
И без това много отслабна,не се хранеше сутрин,за да не го напъне в училище...И аз стоя по цял ден гладна с тази цел,ако ходя нанякъде...
Ама за мен е ясно...
За него ми се свива душата.

# 271
Пробвайте с мастихата. Вземи за проба 1 пакетче Мастикс от аптеката. Стрий до прах в хаванче. Смеси със 100 г мед и 100 зехтин. Объркай колкото можеш и в буркан в хладилника. Сутрин и вечер по 1 чаена лъжичка да изяжда преди ядене, като преди това разбъркваш, че зехтинът изплува отгоре.
Изобщо не говоря да избягва храни и да пази диети. Ако има полза ще забъркаш още една доза. 10 г  стрита мастикс, 250 мед и 250 зехтин се смесват, разбъркват и тая смес се пие малко над месец (докато свърши). После пауза.

# 272
  • София
Merelenda, мастихата от къде? На мен пък с узото ми е добре на стомаха и си правя някакви измислени коктейлчета с порток. сок, щото не пия по принцип😄
В Гърция съм виждала мастикс в някакви кутии/ като С200/, въобще дай малко инфо🙏

# 273
Мери, може би е правилно да си на постоянна терапия за кръвното, времето ще покаже. Аз първоначално бях на цели хапчета сутрин и вечер и на конкор сутрин и вечер. Сега конкор не пия, ама и нали жлезата се поуспокои. Много бавно го спрях. Пулсът ми сега не е 60-70 както преди заболяването, нито 120 както по времето му, около 90 е, но свикнах. А за кръвното сега съм на 1/2 хапче, пак сутрин и вечер, но с тази доза ми е добре.  И при теб вероятно като се натрупа ще можеш да понамалиш или да махнеш сутрешното хапче. Всичко ще е наред, ще видиш.
А за спането не знам какво да кажа. Поредна тежка нощ имах. Тоя атаракс с обикновена рецепта ли е или със зелена?

# 274
От аптечната мрежа сьм купува, шумящи таблетки.

# 275
Пуканка, мастиха на разтворими 20 таблетки има в DM. Около 13 лв.
Ако няма изявени болки пиеш всеки ден по 1 таблетка разтворена след храна. Примерно вечер.
Ако има болки сутрин и вечер по 1 за около 7-10 дни и после по 1 на ден.
Така правиш курс 1 месец и после почивка.
Друга опция е Мастикс от аптеката на гранули. Тя е 10 грама. 10 грама се стриват в хаванче на прах, смесват се със зехтин 250 мл и мед 250 г и хубаво се разбъркват. Бъркането е трудно, зехтинът се отделя. Мастихата стяга меда, особено ако е много гъст. Държи се сместа в хладилник в буркан. Всеки ден по 1 ч. л. сутрин или 1 сутрин и 1 вечер преди ядене, докато свърши сместа. Почивка месец и при нужда се повтаря. Разбърква се преди да се пие.
Аз към обикновена дъвка съм добавяла 2-3 зрънца и дъвча след хранене ако ме боли стомах. Максимум да се дъвче 30 мин веднага след хранене. Подобрява храносмилането. После рядко има болки, газове и спазми. Изпитано.

Атаракс не е със зелена рецепта.

Sali, така каза докторката, че може плавно да се намалят и да се прецени по кръвното.
Аз бях на 3х1 пропранолол, 1 Тертензиф сутрин, 2х1 Моксогама. Сега заменяме плавно пропранолола с 2х1 Конкор. Сутрин пропранолол, вечер Конкор за няколко дни и после само Конкор.
Понеже пропранолола не действа явно вече както трябва ще следя и кръвното като включвам Конкор и ще намалям Моксогама. Целта е Тертензиф да остане сутрин и да имам бетаблокер вечер. Ако кръвното се държи ок може да махна едната таблетка моксогама и да намаля до 1 Конкор.
Ще следя.

# 276
Здравейте, отскоро и аз съм с Базедова болест. Отключих я след прекаран Ковид. По принцип си го имах като ген, майка ми е с Хашимото. В момента съм на метизол, пропранолола го спрях.
Има ли сред вас приемали Хуск? Ако може да споделите отрази ли се на хормоните, че попадам на информация за несъвместимост с лекарствата.

# 277
  • Бургас
Хуск съм вземала заради червата...
Още повече ме заболяха и само ми удължиха мъките в тоалетната...
Вземах го и уж защото намалява високия холестерол...
Но...не ми понася.
Иначе става едно желе,което не е толкова лошо,лошото е,че много билки не ми понасят.

# 278
Здравейте,

заговорих се онзи ден с една колежка, тя преди години е била с хипер. Пила е Метизол, след това - зелени орехчета в ракия. Твърди, че професор ѝ е казал за тези орехчета. Днес ми донесе един буркан. Да го пия ли? Така или иначе при мен ТСХ е 0, няма накъде да се влоши, но все пак?

# 279
Всички народни рецепти за базед са с тези орехчета, а лекарите категорично ги забраняват, а няма и практика да се изследва йод. Аз съшо съм се чудила защо е така, вярвам и в билколечението, но не знам защо тук има такова противоречие! Аз не смея да пробвам, но ако решиш после пиши какво е станало.

# 280
  • Бургас
Аз не съм го правила това с орехчетата,но заради колита.Иначе ми го казаха,да.
Не знам чак такъв ефект чудодеен ще има ли,не знам и доколко е токсично това със зелените орехчета...
ТСХ не се ли вдига с Метизол?
Често "благославям" Лозанов,но не се знае изобщо щеше ли да ми се овладее медикаментозно Базеда,с 6 Метизола на ден ТСХ потъна..

# 281
mariqivanova799, пих Метизол, колко време, но след като го спрях ТСХ потъна. Сега нямам никакви симптоми, но изследванията са трагедия. Не знам какво да правя Simple Smile

# 282
  • Бургас
mariqivanova799, пих Метизол, колко време, но след като го спрях ТСХ потъна. Сега нямам никакви симптоми, но изследванията са трагедия. Не знам какво да правя Simple Smile
Ами...отиваш на лекар.
Ако не греша,искаше да се оперираш?Ако бъркам, много се извинявам.
Няма как с такова ТСХ да стоиш,дава отражение все някога...

# 283
Ами...отиваш на лекар.
Ако не греша,искаше да се оперираш?Ако бъркам, много се извинявам.
Няма как с такова ТСХ да стоиш,дава отражение все някога...

Да, ходих и на доктор. Няколко пъти даже, след като ТСХ потъна. Понеже другите показатели са ми в граници, докторката каза да изчакаме. Не съм за операция все още, но натам вървя Simple Smile

# 284
  • Бургас
Да,няма ли движение при ФТ3 и ФТ4,се въздържат...
Синът има високо ТСХ.
На горна граница.
Не искат да дават Л Тироксин,изчакваме.
Наистина жлезата ще се измързеливи,а ФТ3 и ФТ4 са ок...Но пък това ТСХ обяснява проблемите и при него с червата.

Общи условия

Активация на акаунт