Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 333
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Варна
Добро утро!
Аз да питам нещо,което може да е дискутирано,но не съм го видяла в последните теми.
В случай,че приемат детето ни на 4 желание и решим,че има шанс за 3-то,не го записваме,нали така,за да продължи да участва по-напред?
На второ класиране,то реално освобождава мястото,което е заело,но един вид му е гарантирано това 4-то желание,защото тези,които биха били класирани там вероятно ще са с по-нисък бал?? HushedHushed (дали го написах както трябва?)
т.е. питането ми е,макар и вероятно глупаво за някои от Вас ,какъв е риска,ако не запишем детето на 4-тото му желание,то да отиде по-надолу,освобождавайки мястото си?Аз мисля,че няма,но тук с колегите един дебат се заформи и те ме уверяват,че можелода попадне в по-лошо училище...

Из "Ранни разсъждения в сряда"

# 106
  • Варна
Bonanza, може, ако по-лошото училище е на трето желание Wink
Иначе не, няма как да изпадне на по-долно от четвърто желание (в посочения пример). Ако прецените, че има шансове за по-предно желание, подавате заявление за участие във второ класиране (подава се в училището, където е класирано детето на първо класиране). След това то може или да се придвижи напред, ако някои деца не са се записали, или да остане на същото място, но няма технологично как да дойде някой в този момент и да го измести от там, та да го прати в по-долно желание.
Лично аз в подобна ситуация, бих подала за второ класиране, без значение дали изглежда, че има или няма шанс. Нищо не се губи.

# 107
  • На морето!
На второ класиране може да отиде напред в желанията или са остане на същото място. Не може да се прекласира назад.
На трето класиране вече си рискува мястото.

# 108
Тъй като бях задала подобен въпрос разбрах, че по-надолу няма как да падне на второ класиране.

# 109
Да, няма как да падне на второ. Заповедта, мерси, и ние я имаме в началото на тениската, но питах да съм сигурна, че тълкувам правилно Simple Smile

# 110
Arino, Simple Smile автокоректора е много забавен!

# 111
В темата за Американския колеж обсъждат евентуална промяна на датата на изпита предвид предложението на Фандъкова за онлайн обучение 5 - 12 клас.
Ако съм разбрала правилно новините, осмокласници и първокласници ще вземат по 300 лв. през следващата учебна година без значение какви са доходите на семейството.

# 112
  • София
Всички предположения, които имахме, че класовете по групи няма да успеят да се извъртят, май ще се окажат верни.
Как не им писна?! Все ученциите виновни.

Аз не разбрах тези 300 лв. за какво се взимат от ученика в 1 и 8 клас.

# 113
  • София
Уф, дано поне новите им мерки да влязат в сила от понеделник, за да отиде и тази събота на присъствена школа и на втори присъствен ПИ по БЕЛ...
Наистина не мога повече.

# 114
Подчинено допълнително, обстоятелствено и подложно изречение отпадат ли за нашия седми клас?

# 115
  • София
Подчинено допълнително, обстоятелствено и подложно изречение отпадат ли за нашия седми клас?
Още не съм срещала какво отпада...
Но вчера като гледах колко много български автори има и в 6 клас и как нищо не помни (уж играха с картите за преговор с кака му), напълно се отчаях...

# 116
Абсолютно! Тези произведения са направо отчайващо много. Мен вече ми се повръща от тях, а не знам детето изобщо как ги понася. Какво помни, е съвсем отделна тема.

# 117
Arino, Simple Smile автокоректора е много забавен!
Хихихи темичката да Simple Smile Току що стана на рекичката Joy
Школите едва ли ще ги касае... Или не?!

# 118
  • София
21 са общо произведенията от 5, 6 и 7 клас по литература. И на мен ми се струват ужасно много.
И като се добави и отчайващо огромният материал и по МАТ...... ConfoundedHead Band
Но не мисля, че ще отпадне нещо; все пак трябва да докажат, че ДО е било успешно тази година.

# 119
  • София
А пети клас изобщо не съм го гледала още.

Общи условия

Активация на акаунт