Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 349
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вече не е модерно да се чертае с молив и линия. Джарят с химикала и квото такова. После що им се пресичат успоредните прави и височината що не сключва прав ъгъл.

Не мога да го накарам да чертае поне с линия и химикал. Чертае на ръка, както дойде. Един път не можеше да реши задача, която беше за тъпоъгълен триъгълник, а той начертал остроъгълен. Е, как да стане Rage

# 91
С моливи почнаха да чертаят. Два пъти като си объркаха по-засукан чертеж почти накрая и откриха колко лесно се трие моливът.
Обаче това линии, триъгълници, те толкова се чупят, пък се крият, пък изчезват. Днес го гледах младежа - сгънал един лист А4 и от него си взема прав ъгъл, отбелязва си дължината на катета, нанася я два пъти за хипотенуза...
Трябва да потърся от нечупливите линии и триъгълници и да закупя количество.

# 92
  • На морето!
Ох, като видях бланката и пулсът ми скочи на 180. Направо не знам как ще преживея НВО-то 😀
Пробният по БЕЛ още не е изцяло проверен при нас, но като му видях грешките на 1ва част ми стана лошо. Въпрос от текста с разбиране "В кой век?", той отговаря "861г.", забравил имената на героите от "Под игото" - писал Рада и Огнян. Иначе поне задачата с грешките е 14 от 16, а тезата е 4 от 6. Поне половината от грешките са от непрочетено условие.
Чакаме преразказа, който с мъки е докарал до страница и половина, не съм го чела, само видях, че е опитал да пише красиво и да подрежда абзаци.
Учителката по математика им пуска от време на време ПИ да се упражняват, днес седна да решава и чакам и от там новини.
А тази седмица трябваше да започнат присъствено на школата, но така като гледам няма да стане и този път. Изобщо, при нас нещата не вървят толкова добре, колкото очаквах, но и не се влошават, държи си едно средно ниво и аз все по-детайлно проучвам професионалните гимназии. Обзе ме апатията и мен и ми идва да зарежда всичко, да си гушна детето и да спра да го следя, проверявам и навиквам. Днес докато се прибираме от тренировка си говорихме колко ще е хубаво, когато мине записването и няма никакви ангажименти и задачи повече, а само тренировки и свободно време с приятели.

# 93
  • Пловдив
...Обзе ме апатията и мен и ми идва да зарежда всичко, да си гушна детето и да спра да го следя, проверявам и навиквам. Днес докато се прибираме от тренировка си говорихме колко ще е хубаво, когато мине записването и няма никакви ангажименти и задачи повече, а само тренировки и свободно време с приятели.

И ние имаме такива моменти с моя син. Даже сме си споделяли как добре щяхме да се разбираме ако не трябваше той да учи.
Но след това си спомням, че не съм дошла на този свят да ме обича и да се разбираме с него. А да съм родител. И всичката романтика приключва.

# 94
  • София
MianaNia, на патерици,
да ви е честита девойката, да е здрава, щастлива и да сбъдва мечтите си, успешно да завърши тази одисея за нея.

.... Казвам ви, ако сега не се разведем с мъжО...., то няма кога JoyJoyJoy

И аз до това бях сигнала преди 3-4 г., шегуваш се  с един приятел на мъжо, че ще трябва да ни търси колеги (адвокат, но в друга област).Joy

# 95
Мира, честит рожден ден на Ния! Да ви е здрава и щастлива, все така креативна, музикална и прекрасна!

# 96
Благодаря! А резултатите излизат до 25 и после чак на 5-7 юли попълваме желания, нали? Това подаване на документи 5-7 юли е онлайн през системата?

# 97
  • Варна
Резултатите излизат на 28.юни, мисля. След това трябва да им издадат свидетелство/диплома и затова реденето на желания е 5-7 юли, за да може информацията за оценките да се въведе в системата, предполагам. И да - всичко е онлайн. Миналата година попълвах за трима седмокласници и беше направено много удобно и интуитивно.

# 98
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
последния пост ме накара да се усмихна. поне едно нещо ще е лесно тази година.
Simple Smile
някой знае ли нещо за изпита на ТУЕС? те са с НВО и техен изпит, нали така?

# 99
В сайта на Дидева е качена заповедта на министъра с информация за датите.

Скрит текст:
П.п: Добри, писали сме заедно. За ТУЕС не знам Simple Smile

# 100
Само с НВО.Техният изпит отиде в историята заедно с изпитите на НПМГ. НПМГ могат да използват резултати от олимпиади по някои предмети  и от състезанието по природни науки и география, тъй като по тях не се провежда НВО.

# 101
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и НПМГ ли са без изпит? и СМГ?
Горинич ще се разтопи от радост на новината. аз по-малко.

# 102
Да, без отделен изпит са. За НПМГ става дума за паралелките с профил Математически. И СХН беше без изпит, докато имаше такава паралелка. По тази причина баловете за тях и за ТУЕС сериозно скочиха през последните години.

# 103
  • София
Значи времето за море ще е началото на юли. реденето на желанията може да става от плажа.

Жалко за изпитите за НПМГ и ТУЕС, бяха много хубави. Не бързаш да се вместиш в 1 час и не заграждаш отговори.

Много ми е трудно да обясня, че математика без писане не става. Толкова да са свикнали да заграждат, че само като кажа "пиши" и срещам съпротива. Пък какво остава чертеж да правят, особено като и това им е пльоснато в теста, да не вземат да се преуморят да го изчертаят сами. Някои дори срещат трудности във възпроизвеждането на чертежа.

# 104
  • София
последния пост ме накара да се усмихна. поне едно нещо ще е лесно тази година.
Simple Smile

За ТУЕС са ти отговорили, че няма отделен изпит, балът се образува с оценките от дипломата по МАТ и физика + 1 път БЕЛ от НВО + 3 пъти МАТ от НВО.

Общи условия

Активация на акаунт