Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 352
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Да се запиша с тъп въпрос - грозното и понякога нечетливо писане как би се отразило на нво?

# 76
  • Пловдив
И моят син пише ужасно нечетливо. Това е голям проблем, с него се борим от първи клас. Всички учителки ме предупреждават. На последния ПИ - имаше заградени изрази с надпис  - не се чете.
Опитвам се да повтарям да полага усилия, защото само от него зависи. Той е толкова темерут - изобщо не му пука. Вчера ме попита какво щяло да стане ако чертае с химикал! Направо ми иде да го стисна за вратлето вече.

# 77
  • София
Спасението от нечетливото писане е печатни букви. И моят пише така и на първата РС в школата учителката ми каза, че много неща не му разчита и кара на интуиция, защото знае какво може да е, но на НВО никой няма да се затормозява. Започна да пише печатно. В началото беше по-бавничко, но до НВО свикна и нямаше проблем там с разчитането. Сега пак пише грозно и нечетливо.

# 78
  • Русе
Вчера се прибирам от работа и дъщеря ми застава до мен в очакване на подарък от баща си и батко си. Батко й обаче й каза, че тя няма никакъв празник, защото не е жена и тя започна да се сърди, че и тя била жена. Той й отговори, че докато не започне редовно да си подрежда стаята, да си оправя леглото и да си чисти стаята, значи не е жена.
На нас най-после ни смениха учителката по БЕЛ, при която през цялото ДО бяхме асинхронно. Тоест нищо не им се преподаваше, само задаваше планове и домашни, които бяха проверявани от дъжд на вятър. Иначе са напред, на "До Чикаго и назад", но не са написали нито един преразказ. Нямало заложени часове за писане на преразкази. На курса са написали само един преразказ, нямало време.
По математика пък едва преди 10 дни започнаха раздел Геометрия. Вие от кога решавате задачи за ъгли, а ние едва сега ги започваме.

# 79
  • София
Да се запиша с тъп въпрос - грозното и понякога нечетливо писане как би се отразило на нво?
Грозно и красиво са относителни понятия, но нечетливо писане никой няма да се занимава да разшифрова. Задрасква се и се пише, че не се разчита.

Моя син миналата година го натиснах да пише с печатни букви, че бяха едни завъртулки. Сега буквата "д" я изписва грозно, но всичко се чете поне. Друг е въпросът, че е небрежен, но на НВО ще се постараят децата, сигурна съм.

vesssrusss, много остроумен син имаш. Grinning
Материалът в един момент ще се изравни и ще се попретупа, но се чудя дали учителите не очакват отпадане на част от него и затова да се туткат.

# 80
  • София
И ние сме по математика на ъгли. Домашните са по 1-2 задачи от учебника.
По БЕЛ свършиха Опълченците на Шипка и Българският език. Не ги учат наизуст, което води до непознаване на текста. Тези не пишат изобщо, не им се обяснява как. По един преразказ на срок за домашно.

Изобщо готови сме за НВО.

# 81
При нас по математика свършват с триъгълниците. Но по български пълна скръб нито тези , нито преразкази. Набора питал трябва ли да учат Опълченците наизуст и  госпожата отговорила, че никое произведение няма да ги кара да го наизустяват.

# 82
Дайв, ще ми е много полезно да кажеш къде сме в статистиката с тези проценти.

Полупечатно писане му е майката за четливост. И дъщеря ми пишеше нечетливо, когато пишеха ръкописно.

Кати, не съм се замисляла, че не учат доказателства на теореми.Всъщност не учат ли? Аз не съм отваряла учебника по математика.
За всеки случай начертах два триъгълника с равни ъгли на различно място и показах. Трябваше да чертая ъгли без транспортир и линия, защото у нас тези инструменти  изчезват безследно. Трябва да видя откъде да купя на едро, за да съм сигурна, че поне за нво ще има.

# 83
  • София
Вече не е модерно да се чертае с молив и линия. Джарят с химикала и квото такова. После що им се пресичат успоредните прави и височината що не сключва прав ъгъл.

# 84
И после всички книги по математика в раздел "ужаси" Joy
Скрит текст:

# 85
  • София
Честит празник на всички прекрасни дами! Бъдете здрави, обичани, щастливи, но най-вече спокойни и силни 🤗 Извинявам се за позакъснелите пожелания, но нещо не мога да смогна със задачите си тези дни, а вчера изобщо не можах да стигна до темата.
И лаптопа ми се развали, от сервиза казаха че срока е един месец за поправка 😶 Сега остава да работя на лаптопа на щерката, който е от втората световна... как ще го разделим, не знам. Ще има нови ситуации на изнервеност...

# 86
В графика за кандидатстване има едно взимане на служебни бележки за резултатите, преди отваряне на системата за подреждане на желания. Да не би в системата да качваме сканирани бележки и кой всъщност ги издава? А самите НВО в училището на детето ли са или има разпределения някакви?

# 87
В системата подаващият заявлението качва единствено медицинско, ако има вписана дори и само една професионална паралелка. Цялата останала информация се въвежда по служебен път, включително и резултатите от олимпиадите и състезанието на НПМГ.
На НВО учениците се явяват в училището, в което учат.
Текстът " Получаване на служебна бележка с оценките от изпитите за проверка на способностите" касае изпитите по изобразително изкуство, музика и ФВС. Резултатите от НВО се вписват в свидетелството за основно образование. Въпреки че служебна бележка с тези резултати не присъства в нормативната уредба, все още има училища, които я издават и такива, които я изискват при записване.

# 88
  • София
А как се получава информацията за достъп до системата - потребителско име или номер и парола?
Да не става въпрос за подобна бележка с тази информация, издадена от училището?

# 89
Да, служебна бележка  за удостоверяване на мястото за явяване на изпитите от НВО учениците получават от училището, в което се обучават.  В нея е вписан входящият им номер и 12-символен уникален код, с които се влиза в профила на ученика. В тази бележка е записано мястото на явяване ( училището на ученика и номер на стая). Тя се носи и на НВО.
Досегашният образец.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 22:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт