Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 323
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Във вашите училища, децата правят ли преразказ? Защото при нас не се правят. Кога ще се готвят не знам

# 136
  • София
Във вашите училища, децата правят ли преразказ? Защото при нас не се правят. Кога ще се готвят не знам
Преразкази правят, но пък сме със седма поред госпожа по математика... и почти 2/3 от първия срок бяха асинхронно... (ММ чак снощи разбра за какво иде реч с това асинхронно и каза "О, ми то прекалено много искаме от детето тогава!... - така му завиждам за невидението, в което живее)

# 137
  • София
Значи, сега се учат само просто, сложно съчинено и сложно съставно изречения. Не разчекват сложно съставно на подложно, обстоятелствено и каквито там има, дори сложно смесено май само споменават.

# 138
Мда, тъкмо пак щеше да им дойде ред другата седмица на нашите за присъствено и хлоп. Школата при нас така и не тръгна присъствено.
Но нали уж щяха да затварят наобратно, а сега ресторанти, молове, всичко пак работи, само учениците и то само големите пак на ДО. Да не би малките да спазват дистанция и да носят маски? Защото онзи ден минах край училището и нищо от това не видях.
Иначе преразказ в училище не правят. Имаха само един като домашно, но така и не им го провериха. Та не го броя. За жалост и в школата не наблягат на преразказ и тези откакто са на ДО. В началото имаха през седмица, но откакто са онлайн само два пъти за 4 месеца.

# 139
Има ли официална информация, че ще затварят школите?....аз разбрах само за училищата...

# 140
Правят много.

# 141
  • София
В училище не са направили нито един преразказ, нито една теза!

В съобщението пише следното:
Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март.

Ще видим как ще го тълкуват школите.
Тъкмо сутринта отговорих на Междучасие, че искам присъствени ПИ. Sad

# 142
Правят много.
В училище нито един не са направили
Добре, че в школата правят всяка седмица

# 143
  • Варна
Преразказ правиха само 1 от началото на втори срок. Всяка седмица правят 1 модул от НВО, съобразен с взетия материал.
Последните дни съм в много лошо настроение. Хем имам много работа, хем времето е кофти, хем сина ми се е пуснал по течението и вече незнам кое по-наред да захващам. И сега като четох за ДО в София, очаквам всеки момент и при нас същото. Школи, пробни изпити - всичко пак онлайн... Извинете за мрънкането.
А и за капак вчера сина ми ми заяви, че бил рисков играч и ако на второ красиране все още не е приет на 1во желание, щял да ходи на трето. От сега да съм знаела. Ох, дано не чакаме до тогава. Как ми се иска всичко вече да е приключило и да е приет в така мечтаната паралелка!

# 144
  • София
Тъкмо сутринта отговорих на Междучасие, че искам присъствени ПИ. Sad
И аз, ама да видим дали ще се случи Confused

В училище правят преразкази, не мога да се оплача. По-притеснително ми е, че препускат с бясна скорост по литература, (в момента са на "Неразделни"), а БЕ остава малко на заден план.

# 145
  • София
Да честитя на всички рожденници, които съм изпуснала, май още от миналата тема.

Аз моя не го пуснах на присъствена школа, но само тази по английски му е присъствена, и така или иначе за тази година не е най- важна.

Уморих се от иди ми, дойди ми. Много.
Аз не се притеснявам, но той се притеснява.

# 146
  • София
Да, в София до 26 март са онлайн, но до ваканцията не очаквам да се върнат. След изборите и след ваканцията ще видим какво ще се промени.

В училище - нито един преразказ и нито една теза досега!!!

# 147

Не , въобще и понеже това ми е ясно, имам наблюдения над госпожата им по бел, как нищо не правеха и 5и6 клас  - го записах на уроци. Там правят преразказ всяка седмица, понякога по два преразказа на седмица, тези по две на седмица, тестове тип нво по два пъти е месеца. Освен това госпожата на уроците дърпа и по материала който трябва да се взема в училище. На това което правят (по-скоро НЕправят) в училище - не разчитам.

# 148
  • София
Моето тези не прави, но им изискват да могат да ги пишат, без да са обяснили как.
Млада госпожица, за пръв път преподавател в училище, и за капак я сложиха на 7 клас. Та не се оплаквайте за преразказите, при нас дори не им обясняват материала, четат им от учебника като в детската градина.

# 149
Подчинено допълнително, обстоятелствено и подложно изречение отпадат ли за нашия седми клас?

Дъждец, това въобще като термини го няма в нашия седми клас. Учи се само термин "подчинено изр.", а рановидностите - не.

Общи условия

Активация на акаунт