Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 322
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Учениците във Варна от 6 до 12 клас също излизат ДО от 12.03 до 26.03.

Този 7ми клас дълго ще го помня!

# 151
  • София
Има ли официална информация, че ще затварят школите?....аз разбрах само за училищата...

Ще ги затворят, разбира се, то няма логика (не че има логика в решенията на управляващите) училищата затворени, но събират децата на школи. Не че и децата не се събират по молове, ама карай. Сигурна съм, че сме единствената държава с работещи заведения, че скоро и нощни, но затворени училища. Приоритети, какво да се прави.

# 152
Преразкази пишат  редовно. Имаха домашно за лятаната ваканция да направят преразказ на изучаваните части от произведенията, като преразказите се проверят, когато започнат съответното произведение (или част от него. Тези също правят редовно. Когато имат контролни задължително са под формата на 1ви модул, като има и теза. Класната са двуразови- 1ви модул+ преразказ. Така е от 5 клас. Въобще класната е много сериозен преподавател, само да има кой да учи. След разговор с нея през лятотот, взех решение да караме на само на училищна подготовка по БЕЛ и не съжалявам нито за миг. Детето показва стабилни резултати, без големи колебания от 5 пробни- 2 дадени от класната о 2 на Вектор- едни 87т. и останалите 93-97т. (на последния 96, като преразказа е 34). По математика също изкара страхотен къмет с г-жата и в училище и в школата (във Вектор я преметиха в група на г-жа Христова, защото първата и група не беше подходяща за неякато темпо и трудност).
Така похвалих се, сега да се оплача, госпожицата се оплаква , че не вижда и я боли глава вечер. В понеделник сме на очен и тя и аз. Сериозно се замислям фактурата за очилата, които се очертават да я предотавя за осребряване я на министър Велчев, я на министър Ангелов, а може и на двамата.

# 153
  • София
Искам да върнат 7, 8 и 12 клас плътно присъствено в клас още от понеделник. А 6,9,10 и 11 клас да са ротационно, но 1:1
Вие как приемате днешната изцепка?

# 154
Искам да върнат 7, 8 и 12 клас плътно присъствено в клас още от понеделник. А 6,9,10 и 11 клас да са ротационно, но 1:1
Вие как приемате днешната изцепка?

Точно като изцепка.

# 155
  • София
Е, защо само 7, 8 и 12? Аз искам и 9 клас. Те за две учебни години имат само 5 месеца ПО, миналата година първият срок. Няма логика 8 да са на училище, а 9 вкъщи. И те са толкова ощетени колкото и осмокласниците.

# 156
Всички деца са ощетени, само бюджета  не е , затова те са винаги първи под секирата.Само , че ако имаше мислещи хора там отгоре щеше да им е ясно, че след време това ще се върне като бумеранг върху тях и цялото ни общество.

# 157
  • София
Марти, добре, съгласих се с теб,  връщаме и 9-ти клас Simple Smile

# 158
  • На морето!
Аз се чудя колко още ще мълчим. Ресторантите, фитнесите, магазините остават отворени, защото реагират. Училищата и до края на учебната година да ги затворят, ние пак ще мълчим. Масово родители и учители не са съгласни с ДО, но никой не реагира, само някакви малки учителски организации, които не искат да работят с ученици, но и не искат да се ваксинират.

Нашата учителка по БЕЛ отказва да проверява сканирани преразказ, така че не са правили.

# 159
  • София
Не всички мълчат. Вижте темата на 8-ми клас - майките там организираха подписка, а днес една от тях даде интервю по Хоризонт https://bnr.bg/horizont/post/101434306/fandakova-predlaga-onlain … e-ot-5-do-12-klas

# 160
  • На морето!
Давайте да ги подкрепяме. Подписки, протести, въпроси към МОН, МЗ, каквото трябва. Не се издържа вече.

# 161
Подчинено допълнително, обстоятелствено и подложно изречение отпадат ли за нашия седми клас?

Дъждец, това въобще като термини го няма в нашия седми клас. Учи се само термин "подчинено изр.", а рановидностите - не.
Мерси! И при нас само съставно и смесено, но днес друго дете ме пита за  видовете съставно. При тях са взети.

# 162
Дъждец,излезе статистиката на вектор.В  диапазона 70- 80т.  са децата от 18 до 39 позиция. 23б е с тегло 7т, а 22 б-6т и 22в-4т. На този ПИ на вектор са се явили 282 деца. Като гледам резултатите, масово са се оплескали.
Санака, слушах интервюто. Беше много балансирано и добре аргументирано. Но за съжаление, децата не са приоритет. Дава се трибуна на кресливо малцинство, без да са отчитат дългорочните поражение върху децата. В класа на дъщеря ми има момиче, което не беше излизало от Октомври. Дойде 2 дена на ПО, получи паник атака и влезе в болница. На 13г.

# 163
астра не е чак толкова калпава. и според мен ПО трябва да е след ваксините, малко остана. сега поне знаем какво чакаме, не е като преди година или половин година. преди ваксините, ако ще има, трябва контролът да е огромен, а никой никой никой не го прави тоз контрол ни в училища, ни в школи, ни в градски транспорт, никъде!

още от началото на уч.г. г-жата по БЕЛ каза, че ще се учи ОЛВ, както е по програма, а преразказът си е в 6 клас. ето как още от тук се залага подкрепа на образованието извън училище - в школи и учители частно. тъй като на учител по БЕЛ в училище не му е задача да подготвя за НВО, а да си кара по програма и точка. това е пълен абсурд, вбесява ме. вместо НВО да е огледало на наученото и текстовата част да е най-прясната - ОЛВ.

# 164
  • София
Но за съжаление, децата не са приоритет. Дава се трибуна на кресливо малцинство, без да са отчитат дългосрочните поражение върху децата. В класа на дъщеря ми има момиче, което не беше излизало от Октомври. Дойде 2 дена на ПО, получи паник атака и влезе в болница. На 13г.
Напиши го в темата за ДО и ще те изядат.

Общи условия

Активация на акаунт