Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 596
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Някъде на край света
Упс, това за черния химикал съм го пропуснала и детето предаде със син. Дано приемат работата.

# 481
  • София
dete2, това си е в реда на нещата - брой чаши вино, оплаквания от мързела, темата е отчетна.

Пощата, както и правилата са наследство.
Така че ползваме, обогатяваме, поддържаме и предаваме на следващите.
Извинявай ти дали каза нещо смислено и важно или само трупаш брой постове?
https://www.book.store.bg/p262300/poznaj-tvorbata-kubche-za-byrz … ita-v-7-klas.html
Картите ги има и тук, бях питала за тях назад в темата
Е, що така с рогите?! (че и за втори път) Я, си сипи нещо за отпускане. Спокойно, пази си нервите, страшното предстои.

И да, смятам, че казах нещо смислено, т.е. дообясних това което ти бе казано от Кали.
Всичко което съм написала е уточнение, за т.нар. правила и за темата, и за пощата.
Отново, специално за теб:
  Пощата се събира от няколко години. И тя, и правилата са ни предоставени от випуск 2020, а на тях при същите условия от 2019 и т.н. назад... а лятото ще е наш ред да я дадем на 2022. Правилата някой друг ги е определил ни е сме благодарни за даденото и сме временен "пазител". 
(Между другото, ако погледнеш назад ще видиш, че няма нищо лично в отказа за пощата. Отказвано е на други и те търпеливо си изчакаха да отговорят на условията)
Темата е отчетна, т.е. пишем си за каквото ни душа иска - вино (и за бейлиса, и коняка също ), вируси, училища, мрънкаме, хвалим се, споделяме, болници, пъпки, лични карти, спорим  .... но сякаш откровено заяждане е новост... 

Брой постове не ми трябват, достъп до заветната поща не търся - качвам и подреждам там. Всъщност преди да се възползвам от нея, аз качих ПИ, с разлика повече от месец (пиша от 6 клас, достъп поисках ноември)

Специално за картите съм писала, повече от веднъж, в т.ч. и за промяната на цената им, какъв материал включват. Горд собственик още от миналата година на 6класните, от началото на тази и на 7класните.
Та дори от тази гледна точка смятам, че съм била по-полезна от това да пусна пореден линк за е-книжарница.
Само няколко страници назад се писа, че се чака нов тираж сините.

Черния химикал сега не трябвало да е фатален. Даже присъствените ПИ, на които ходи девойката, са със син.

# 482
  • София
моят син определено не може да си разпределя времето... това е основния проблем и при писането на домашни- няма как да реди кубче докато пише, отнася се, после чакай да видя това клипче за кубчето дали го изгледах.... на всичкото отгоре сега видях и резултатите по физика от областния кръг, е какво да ви кажа.... освен ако в нпмг са го закъсали много, с цели 1,5 точки може на 5то класиране...
за ПИ, аз си мислех също дали да не е и на поне още една двойка изпити, затова и попитах за мнения, за повече ми се струва излишно, а пък притеснението ми е, че май месец сигурно съвесем ще се е спекъл, да не го довърша с още едни пробни..
не знам вие дали, ама аз определено ще си сипя след малко, нещо се впрегнах ...

# 483
Картите за литература са страхотни, купих целия комплект с 4 тестета. Забавно е и за малките ми, които са 5 клас и стана повод на прочетем заедно косачи.
Много грозно пише седмокласника, четливо е, но печатно и за мен много грозно.Close

# 484
  • Някъде на край света
Desem , искрено се надявам да не е проблем. На миналия изпит, който беше присъствен е имало деца, които са писали със син химикал и е нямало проблем. Тя се сетила към края, че трябва да е черно, но е нямало шанс да препише две страници и половина. Да сме честни, аз я отказах да преписва, защото бях сигурна, че няма да успее, а и не видях смисъл да вкарвам стрес.
По спомен с ключа се показваха и отговорите на ученика, но не съм много сигурна.
Само преразказа се проверяваше малко по-бавно, но пак за максимум 10 дни всичко беше проверено миналия път.

# 485
Не се притеснявайте за скрийншота на пробния на Регалия. Когато пуснат ключа с верните отговори, ще имате достъп и до това, което са отговорили децата и ще можете да видите отговорите им на всеки въпрос 😀

# 486
  • В светлината на слънцето
Ооо, супер тогава. Че мен днес много ме хвана яд на блейката.
Иначе той няма проблем с разпределянето на времето. Стига му идеално. Преди това направи в домашни условия първата част на един ПИ по БЕЛ, но със засичане на време. Проблемът е в съдържанието, по което има още много какво да работи.
Записах го и на четирите ПИ в Регалия (дано тези през май да са присъствени). В курса (мат СМГ) досега е бил само на един ПИ. Още няма резултат, но то беше и скоро. Мисля да го запиша и на следващите там, вкл и по БЕЛ.
Според мен има полза от ПИ, защото тренират формата, времето как да разпределят и се вижда кое точно им куца, за да се изчисти след това.

# 487
  • София
За картите - от мен дойде информацията, чрез store.bg, че за синьото кубче се чака тираж, но от издадетлството не са им дали информация кога ще е налично. Но при желание подобни карти могат да се изработят и в домашни условия. Дори го намирам за забавна/полезна форма на занимание вкъщи с детето.

За ПИ - досега не съм записвала детето на други, освен на тези от школата, към която е записан. Ще е направил общо 4 по всеки предмет до НВО. Струват ми се достатъчни, тъй като вкъщи прави доста упражнения, стари тестове и преразкази.
На всички ПИ досега е писал все със син химикал и не е имало проблем. Важното е на НВО да е с черен Wink .

Olive и Марти, вашите деца докъде са стигнали по литература в школата?
Синът казва, че следващия път ще взимат Алеко Константинов. Имам чувството, че малко са назад.

# 488
И моят още не е стигнал до Алеко - нито в училище, нито при учителката по БЕЛ.

# 489
  • София
Привет, момичета! От известно време ви чета и се успокоявам, че не съм сама. Имам седмокласник и треската тресе повече мен, отколкото него.
Днес юнакът се яви на изпита по БЕЛ в "Регалия" за първи път. Беше спокоен, даже рече, че изобщо не се притеснява. Но след първата част съобщи, че може да не е изпратил първата. Въпреки това продължи с преразказа. Ще видим какво е сътворил, важното е да тренира на сухо. Simple Smile  Твърди, че е било лесно, ще го видим. И той не е направил скрийншот, но ще има предвид следващия път.
На моя син времето за преразказа беше достатъчно, та даже и му остана. Той е твърде лаконичен винаги. Ще разберем оценителите какво мислят по въпроса.
За себе си реших да не се ядосвам вече, но дали ще мога не знам. Simple Smile  Обичам вино, обаче, розе. Wink Наздраве, момичета!

# 490
  • София
Кали, в миналата неделя са взели До Чикаго и назад, а днес Бай Ганьо.
Аз защо съм останала с впечатление, че нашите деца са не само при един и същ учител, ами и в една и съща група или бъркам 🤔

# 491
dete2, това си е в реда на нещата - брой чаши вино, оплаквания от мързела, темата е отчетна.

Пощата, както и правилата са наследство.
Така че ползваме, обогатяваме, поддържаме и предаваме на следващите.
Извинявай ти дали каза нещо смислено и важно или само трупаш брой постове?
https://www.book.store.bg/p262300/poznaj-tvorbata-kubche-za-byrz … ita-v-7-klas.html
Картите ги има и тук, бях питала за тях назад в темата
Е, що така с рогите?! (че и за втори път) Я, си сипи нещо за отпускане. Спокойно, пази си нервите, страшното предстои.

И да, смятам, че казах нещо смислено, т.е. дообясних това което ти бе казано от Кали.
Всичко което съм написала е уточнение, за т.нар. правила и за темата, и за пощата.
Отново, специално за теб:
  Пощата се събира от няколко години. И тя, и правилата са ни предоставени от випуск 2020, а на тях при същите условия от 2019 и т.н. назад... а лятото ще е наш ред да я дадем на 2022. Правилата някой друг ги е определил ни е сме благодарни за даденото и сме временен "пазител". 
(Между другото, ако погледнеш назад ще видиш, че няма нищо лично в отказа за пощата. Отказвано е на други и те търпеливо си изчакаха да отговорят на условията)
Темата е отчетна, т.е. пишем си за каквото ни душа иска - вино (и за бейлиса, и коняка също ), вируси, училища, мрънкаме, хвалим се, споделяме, болници, пъпки, лични карти, спорим  .... но сякаш откровено заяждане е новост... 

Брой постове не ми трябват, достъп до заветната поща не търся - качвам и подреждам там. Всъщност преди да се възползвам от нея, аз качих ПИ, с разлика повече от месец (пиша от 6 клас, достъп поисках ноември)

Специално за картите съм писала, повече от веднъж, в т.ч. и за промяната на цената им, какъв материал включват. Горд собственик още от миналата година на 6класните, от началото на тази и на 7класните.
Та дори от тази гледна точка смятам, че съм била по-полезна от това да пусна пореден линк за е-книжарница.
Само няколко страници назад се писа, че се чака нов тираж сините.

Черния химикал сега не трябвало да е фатален. Даже присъствените ПИ, на които ходи девойката, са със син.
Остави, остави. Не бих си позволила да поискам достъп втори път. Останете си пазители.

# 492
  • София
Марти, не са в една група, а явно и учителите са различни. Днес са приключили "Българският език" и са правили упражнения върху сложни съставни изречения, т.е. нищо общо с "До Чикаго и назад".
Объркването ти може да се дължи на това, че и двете ни деца ходят в неделя сутрин на школата.

Лу, в училище са много по-напред - приключили са "Неразделни"; не знам кое е следващото поред произведение, но тази седмица ще го почват.

Futfut, добре дошла Flowers Hibiscus!

# 493
Моето дЯти в училище са още на Опълченците и днес на Регалия му беше трудно.

# 494
Нашите са много по-назад. И по мат също.

Общи условия

Активация на акаунт