Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 236
  • 742
  •   2
Отговори
# 495
  • София
И аз да кажа  - моето чаве са стигнали до "Бай Ганьо".

# 496
  • Варна
Днес доста деца явно са били на ПИ. Времето е мрачно, студено, мъгливо. С една дума идеално за изпит онлайн 😁
Моят тийн също днес беше на ПИ по математика към МГ. Със смесени чувства излезе. Не били толкова трудни задачите уж, колкото времето му не стигнало. Ще видим след седмица.
Днес също получихме резултатите от 1ви модул по бел, също към МГ. Доста сме разочаровани. Бях писала преди няколко страници, че имахме проблеми, технически, с този изпит и очакванията ни не бяха големи. Чакам да видя и преразказа и финално да обсъждаме.

В училище са до "Български език". Движат се по-назад явно.
Случайно бях в Сиела когато получаваха доставка на картите за преговор. Имаха от сините и взех да ги пробваме. Голяма забава е. Сложила съм ги до дивана и при всяко удобен момент вадя по няколко за разнообразяване ☺️

# 497
Впечатлението ми е, че в Регалия вървят напред, препускат в материала, който не е взет в училище... И става една каша в главите на децата. Особено по математика с геометрията -  доста неясни моменти останаха. Пълно е със задачи, помагала, тестове с отговори, но не искам да го затрупвам. Да си научи и реши за училище и Регалия, пък ако остане време и да стигне до тези практикуми, качени на сайта на Регалия, ще е добре! Ако сега бяхме септември, щях да намеря частни учители - да се върви в темпото на ученика и да се спира на слабите моменти. Но сега разчитам на спокойствието му и на капките на д-р Бах (за мен) Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 18:59 от Ele Noiz

# 498
И моят не са учили   " До Чикаго и назад" .И преразказа написал със син химикал.Вече даже ми е смешно, а още не съм почнала с виното. 🤣

# 499
  • София
Понеже моя никога не се е явявал на ПИ, този проблем с материала ме вълнува. Как се оценяват въпроси, за които детето още не е учило? Бай Ганьо например, сигурно и по математика има такива.
Моя се съгласи да се пробва на някой ПИ, но на кой? Къде вървят горе-долу  с материала?

# 500
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за понеделник трябва да е научил "Заточеници" и "Неразделни" Sad да казвам ли дали е почнал да ги учи?
опитвам се да проверя едно домашно и зациклих на един от триъгълниците.
ще си сипя, то друг лек няма.

# 501
  • София
Kelly, може би затова, че са неделя сутрин на курс и затова да се бъркам.
В училище по БЕЛ са още на Опълченците. Там взимат материала със скоростта на охлюв, кога ще успеят да вземат всичко, пък и преговорите да направят идея си нямам.
По математика горе долу вървят заедно. Малко в курса са по напред. Девойката казва, че госпожата от курса много добре обяснява и като вземат материала в училище и после й е много лесно.
За черният химикал, мисля че е изискване само за НВО. Специално в Междучасие не са искали никога да се пише на ПИ с черен.

# 502
  • Plovdiv, Bulgaria
И моят син прави днес ПИ на Регалия. Попитах го как мина, защото аз имах работа по годишното приключване, а той " Ами добре, маме". От това най-много ме е страх, няма ясни критерии и самооценка. Много му е харесала "Актрисата за " Оскар"  и се чудеше дали може да си намери автора да прочете още нещо. На предишния изпит на преразказа получи 29 т., но според госпожата от уроците е трябвало 32 т. Та ще видим.

# 503
В училище са толкова назад, че не знам. Още на Една българка. В школата на Неразделни. Същата пропаст е и по математика.
Днес направи два домашни пробни по БЕЛ от едно помагало за Немили-недраги и Една българка, но без преразказ. За първи път се съгласи, но не сме изчислявали точки.

# 504
Сега ще видим дали ще го оценят въобще като е писано със син химикал.Но ще му е за урок , казах му да си прочете изискванията, а той все всичко си знае. Аз пък го оставям умишлено сам да се оправя с тези изпити, защото на НВО, няма да съм там .

# 505
  • Plovdiv, Bulgaria
Ох, и моят син е писал със син химикал.

# 506
  • София
И в училище, и в Междучасие при К. Тодоров са на Бай Ганьо.

ПИ по БЕЛ на Междучасие днес се е сторил сравнително труден на щерката, но каза, че според нея се е справила добре. Понеже четох преразказа /съгласно указанията/ съм на мнение, че разказа е доста неподходящ за деца на тяхната възраст - нито темата, нито времето /соц., със съответните специфики/ ми се сториха удачни за тях. Освен това е орязан /намерих оригинала/ от някои части, което го прави леко объркващ на моменти. От друга страна, очевидно изискването за преразказ означава само да преразкажеш /дори и без да разбереш смисъла напълно/, така че от тази гледна точка може би е приемлив.

Винаги пише със син химикал, дори на пробния, който беше наживо, не е имало проблеми от Междучасие. Дори сега ме подсещате да закупя някакви черни химикали.

Шушито, не разбрах какво е харесал?
"Много му е харесала "Актрисата за " Оскар"  и се чудеше дали може да си намери автора да прочете още нещо."

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 18:52 от Olive

# 507
  • Plovdiv, Bulgaria

Шушито, не разбрах какво е харесал?
"Много му е харесала "Актрисата за " Оскар"  и се чудеше дали може да си намери автора да прочете още нещо."
Олив, втората част -подробен преразказ. Разказа ми го, сега ще прегледам свитъка за белова да видя какво е написал. Simple Smile

# 508
  • София
Да, да, но кой е разказа за преразказ?

# 509

katiABV, тези карти за преговор по БЕЛ се обсъждаха.
https://www.ozone.bg/product/poznay-tvorbata-kubche-za-barz-preg … rama-2018-2019-g/

https://www.ozone.bg/product/poznay-koy-geroy-govori-kubche-za-b … rama-2018-2019-g/

https://www.ozone.bg/product/poznay-tvorbata-kubche-za-barz-preg … 9-2020-literayko/

https://www.ozone.bg/product/poznay-koy-geroy-govori-kubche-za-b … rama-2019-2020-g/

Беше даден друг линк, но понеже аз поръчвам много пъзели от Озон и често се ровя в сайта съм ги виждала тук.
Четирите комплекта различни ли са? Aз съм купила сините и лилавите. Да взема да поръчам и другите два, но май някой беше написал, че тези за 7 клас са еднакви.

Bonanza, благодаря за снимките от презентацията на IV EГ! За  испанския не виждам промяна в бройките или профила, на нас те са ни в полезрението. Радвам се, че STEM паралелката е с френски, а не една от испанските Blush. Дали ще има разлика в часовете френски и английски в сравнение с останалите четири, които са с профил чуждоезиков, а тук двата езика се явяват трети и четвърти профилиращ предмет? Изясниха ли този въпрос?

По БEЛ в училище, на уроците също, са стигнали до Българският език. Днес за първи път правиха ПИ с учителката. Aз се надявам най-после да видя някакви точки на преразказа. За домашно всеки път им дава и преразказ, но никога не е оценен с точки. Има само кратка рецензия, от която не мога да се ориентирам за нивото.

Kally May, съчувствам за операцията. Дано това изпитание да е за последно. Ще стискаме палци да мине леко, когато дойде времето.

velina_v, бързо оздравяване на теб и семейството!

Общи условия

Активация на акаунт