Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 236
  • 742
  •   2
Отговори
# 525
  • София
elpet, тази година масово са се изгаврили с децата (различни възрасти) на областните по природни науки - Физика, Химия, Биология (мнение и на учители, и на деца, абонирани за нац. кръг). С тези резултати на областния по Физика само 18 деца имат шанс за НПМГ (като за 1/2 от тях сигурно няма да е 1 желание - деца от ПЧМГ и СМГ), ако и състезанието е същата работа като досега (по-трудно от областен кръг), направо Ушагелов (директорът на НПМГ) да закрива още една паралелка. И девоийката е далече от това (60%).

Да, три гимназии (НУКК отделно) миналата година са предлагали Италиански  (ИИЧЕ) 105, 36, 23 и още три в професионални паралелки (едната е професионална в 105то, или там са две общо).

Редактирай малко, за да е по-ясно

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 23:16 от Desem

# 526
  • София
Мина днес ПИ в Регалия. Авторката на разказа от втория модул всъщност е преподавателката му в школата и синковецът беше доволен. Каза, че бил лесен тестът, както и текстът за преразказ. Този път следях изкъсо да не прави опити за преписване и бях покрай него, вършейки мои служебни неща.
Продължавам да си мисля обаче, че онлайн ПИ не дават реална представа. Един ден бяха присъствено в школата, а аз вече се  радвах, че предстоят и присъствени ПИ, но не се случи отново.
Присъединявам се към питането за частните училища.

# 527
  • София
Desem, какви ги говориш, чета три пъти поста ти Sad
Дай още информация за НПМГ,  моля!

За италианския също не ми харесва написаното...  Значи корейски има силни паралелки,  а италиански няма?

# 528
  • Варна
Hana, да явно децата са попаднали в една "стая" на пробните към МГ. В комбинация с преразказа съм сравнително доволна от точките. Следващите дати при нас са април, 11 по бел и 18 по мат. Да видим дали ще имаме шанс за присъствено явяване.
Иначе от днешния изпит и моят син каза, че втората задача от модул 2 го е затруднила (за движение). Надявам се скоро да пуснат решенията.

# 529
elpet, тази година масово са се изгаврили с децата (различни възрасти) на областните по природни науки (мнение и на учители и на деца, абонирани за нац. кръг). С тези резултати само 18 деца имат шанс за НПМГ (като за 1/2 от тях сигурно няма да е 1 желание - деца от ПЧМГ и СМГ),
Не съм разглеждала протоколите от областните кръгове, но 18 ми се струва твърде малко за трите предмета заедно. А и е достатъчно да не слагат праг от 60% от максимално възможния резултат и няма да има проблем.

# 530
  • София
ЗаСлон, (редактирах и малко горе)  elpet писа, че е видяла резултатите по Физика и погледнах на prirodninauki. За да се ползват точките за прием в НПМГ, трябва да са повече от 60% от максимума постигнат за България (което е 28т.). 13 деца от София са предложени за национален кръг и още 5 са с точки повече от 17 т., което е минимума за НПМГ (почти 61%).
Дидева, 18 са софийските деца (само за Физиката). Извинявам се обърнах се към elpet, а тя за Физиката писа.  
Досега състезанието на НПМГ е било по-трудно от областния, затова се пошегувах, че няма да съберат деца за паралелката с Физика.
Гледах резултатите и по Химия и Биологи и там малко деца са изкарали високи резултати, учители и деца ги оценяват меко казано като по-трудни.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 23:16 от Desem

# 531
  • София
Desem, сега ми просветна, благодаря!

# 532
  • София
Извинявайте, явно има промени, в годините, които съм пропуснала, от това което прочетох разбирам, че не всяко дете явило си на областен по биология (примерно) може да използва точките за балообразуване в НПМГ. Може ли да кажете ограничението, че много се обърках.

# 533
За миналата година беше така:
ПРИЕМ В VІІІ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА
При балообразуването в зависимост от профила влизат следните компоненти:
• НВО математика – максимален брой точки 100
• НВО БЕЛ – максимален брой точки 100
• Оценките от свидетелството за основно образование, превърнати в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците – чл.9, ал.10 от Наредба №11 на МОН
• Брой точки, от областен кръг на Олимпиада по Биология и здравно образование, Физика, Химия и опазване на околната среда, География и икономика, ако точките са над 60% от максималния брой точки съгласно регламента на съответната олимпиада или Национално състезание по Природни науки и география „Акад. Любомир Чакалов“

# 534
Kартите в Озон се появиха отново. Kally May, благодаря за разяснението. Aми като сме отворили само синьото кубче, а лилавите си стоят прибрани Blush - не съм забелязала разликата, а всъщност съм купила от единия вид за седми и от другия за шести клас.

# 535
Заслон, намерих балообразуването за миналата година https://npmg.org/wp-content/uploads/2020/05/str3_priem.png

Странно оценката по Бел от училище не влиза в бала освен за математипески профил. Оли или състезанието са по 2.

# 536
Привет, каква е белоснежна пролет навън...

Пробвах и моята девойка с картите. Много ѝ бяха забавни. Но определено произведенията от 6-ти клас имат нужда от припомняне.
По литература в училище са стигнали до Алеко Константинов- "До Чикаго и назад", а в школата до "Бай Ганьо". По математика в училище правиха последно тест на триъгълници.
За ПИ, аз я записах на всичките на Регалия, защото не знаех че ще правят такива и в школата. И сега много ме "обича".
Но поне ще свикне с формата.
И въпреки че  трябва да внимава как пише на беловата- вчера пак грешки. Поне надявам се да ги е редактирала както трябва и да не ѝ вземат точки за оформление. Разказа на мен не ми допадна особено. Много детайли, много нещо.
Velina, бързо оздравяване.

# 537
  • Варна
Олеле тука е вряло и кипяло цял уикенд, а аз пак го проспах Simple Smile Отчитам набързо и се връщам да чета: играхме карти (но не за преговор, а най-обикновени), правихме кукис, готвихме "измишльотина" с тиквички и гледахме "Кости" маратон. Никакви ПИ, с изключение на втори модул на МГ (който е в пощата) - реши го за 1ч и каза, че останалото време е за преписване, така че каквото е направила - такова (според критериите - 28т). По БЕЛ в училище са до "До Чикаго и назад", по математика - до Общи задачи за триъгълник (това според класрум и заглавията в него). За школата нямам представа докъде са, но другия уикенд има ПИ. Отделно за през ваканцията са им подготвили на хартия, с бланки и пликове (всеки ще си го прави у дома, не разбрах как ще се проверява и оценява).

# 538
  • България, София
Каква снежна красота навън, в края а март Simple Smile
Миналата година пак така се случи. Затвориха държавата и сняг ни затрупа.
Тези дни не ми се налага да излизам навън. И утре официално съм под карантина.

lulumba, може за 1 седмица или за 20 дни да изпратиш СМС. За по - дълъг период - 3 мес., 6 мес., 1 година плащането става с paypal или с карта. Чудя се, дали, като изтече сегашният абонамент за 20 дни, да не направя по - дълъг Rolling Eyes
Важи за трите предмета за всички класове. При нас каката също може да се възползва.
Тя е в 11 клас и математика учат по учебника на Анубис.

# 539
  • В светлината на слънцето
velina, супер, благодаря много. Тъкмо и нашата кака ще се възползва (10 клас).

Общи условия

Активация на акаунт