Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 227
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не е новина, но все пак:

# 541
Ако ще отпадат някакви теми, аз лично предпочитам да са от материала, който беше заложен за 6 клас, втория срок. Тогава, поне покрай мен ДО вървеше доста куцо, а и мина доста време. Според мен е нелепо да се маха от седми клас. Почти цялата година си върви ДО, така или иначе, но като знания са по- пресни, отколкото миналогодишните !

# 542
Все пак да не забравяме , че часовете по време на ДО са 30 мин , това на годишна база  е доста по-малко време от реалните часове . Нашите са много назад,  т.е последните теми ще  се претупат , за да се вземат всички . Според мен и някой от последните в 7 клас могат да отпаднат. За преговор според мен въобще няма да остане време.

# 543
  • Варна
Все пак да не забравяме , че часовете по време на ДО са 30 мин , това на годишна база  е доста по-малко време от реалните часове .
Точно това обяснявах на синковеца вчера. При 4 часа седмично, ако са по 30 минути значи сега имат реално 3 часа. Той първоначално не схвана, ама като помисли, се съгласи. Няма как да равнят един и същи материал присъствено и ДО, невъзможно е да се вземе, освен ако не се претупва.

# 544
За сега гледам се ослушват за отпадане на теми, надявам се до края на годината да размислят.

# 545
  • В светлината на слънцето
Нашите са със сигурност много назад. На ПИ в СМГ например е имало задачи, които те все още не са взели. Моят съответно не ги е и правил. И по БЕЛ е същата работа. Изобщо не съм оптимист аз за НВО.
Редно е според мен да отпаднат някои теми. Ама не вярвам, че ще се случи.

# 546
  • София
Рано е да се правят предположения, нека да видим дали министърът ще е същият. Може пък да отпадне малко учебен материал.

# 547
Щом Д.С е публикувал във фейсбук /и все още не си е изтрил поста/, че ще има отпадане на материал, считайте го като новина. Обикновено съобщава това, което е почти сигурно, че ще се случи. Smiley

# 548
  • София
Щом Д.С е публикувал във фейсбук /и все още не си е изтрил поста/, че ще има отпадане на материал, считайте го като новина. Обикновено съобщава това, което е почти сигурно, че ще се случи. Smiley

И коментарите са как не трябва да отпадат теми...

# 549
  • София

Кой е Д.С?

# 550
  • В светлината на слънцето
Деян Стаматов

# 551
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
който и да е, какъвто и да е, тази година я пиша пандемична не само заради короната. Sad
то не бяха заповеди,  ротации, въртележка, то не беше има-няма...
и от всичко това единствените пострадали са децата.
и да е имало отговорни, разумни, старателни ученици, след толкова промени и те изгубиха мотивация.
и пка някой гузен негонен бяга - "добрите ученици са добри ученици и при дистанционна и в присъствена форма."
и откъде знае? звездите сигурно му говорят. Sad

# 552
"добрите ученици са добри ученици и при дистанционна и в присъствена форма."
и откъде знае? звездите сигурно му говорят. Sad
Много добре знае, че ДО е провал /най-вече продължи твърде дълго/, но проучва на какво мнение е и аудиторията.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 19:26 от Фран

# 553
  • София
Има такива деца. Моето не е от тях Wink. В класа на младежа има двама класирани за национален кръг - един по химия, един по физика.
Поне на ПИ по БЕЛ има повече точки от предишния път. Да видим събота какво ще направи на математиката....

# 554
При нас неприятен обрат. Госпожата на уроците по БЕЛ е с ковид. Миналата седмица беше в карантина. Леко изТръпвам като си помисля, че ни се разминало защото е била контактна с болен в училището където преподава и вероятно това се е случило след нашия предпоследен урок преди две, седмици. Миналата седмица имахме онлайн защото беше в карантина. Или може на урока преди две седмици да не се е случило заразяването просто защото той  се провежда  по принцип на голяма дистанция, и тя и детето са с маски, приветряване се, дезинфектанти и други превантивни мерки са на ниво. Звъних на майка на друго познати дете , което ходи при нея и ти е здраво.
Явно сега в тази ситуация лично ще трябва, да поддържам формата на синковеца . Дадох му един ПИ по бел на Вектор . Добре, че има отговори, но тезата не смятам че съм в състояние да оценя. Както и преразказа. Ще поддържам старото темпо - по два пъти от първата част на  ПИ по избор и един преразказ седмично.
Толкова относно факта че ковид нямало в училищата. Миналата седмица нямаха два разказвателни. Госпожите - болни
 Едната беше карала Ковид миналата пролет, та и това е показателно по въпроса за имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт