Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 227
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
По математика са на ъглополовяща, по БЕЛ-Алеко. Уроците и те са там. От резултатите  от СМГ се оказа, че БЕЛ е доста по-добре от математиката. Това ме изненада.
В ДО госпожата по математика ги задържа по още 10 минути в междучасието, каза че 30мин. не са достатъчни.  Протестираха в началото,  но свикнаха.

# 556
  • София
"добрите ученици са добри ученици и при дистанционна и в присъствена форма."
Моето дете беше от тези. Не искам да прозвучи като хвалба, но нямаше предмет по който да не си е научила или написала домашното, независимо че по даденият предмет е току що изпитана или има такова количество оценки, че няма да да я закачат до края на срока.
От около 2 седмици, обаче страшна демотивация. Учи и пише само колкото да не й напишат ниска оценка или забележка. Въобще не й се занимава и само си говори с приятелки по телефона. Чака да се оправи времето и да излиза.
Днес прави ПИ, питах я как беше, каза че на 3 въпроса не била сигурна за отговора и писала наслуки. Според нея щяла да има не повече от 80 точки, но й било все едно. При други обстоятелства (както беше преди), щеше да се притеснява, да се ядосва и т.н., а сега пълна апатия

# 557
  • Пловдив
Ох, не знам дали е за разказване.
Днес моето прочело грешно задачата  на контролна по математика - грешен чертеж, грешна задача. Съответно 2/3 от класа със същото решение.
Хубавото е, че преписват от моето. Де да беше така и така по бел.
Лошото е, ДО стимулира работата в екип и в крайна сметка масово се преписва и подсказва.
Не завиждам и на учителите.

# 558
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Марти, точно това имам предвид.
след толкова време ДО и най-добрите губят мотивация.
от една страна учителите си изпяват урока без да се интересуват кой в клас, кой не, кой разбал, кой - не. дават домашни и рядко се връща резултат и забележки.
от друга страна децата гледат, че всеки час липсват деца, всеки час не са предадени домашни, а никой нищо не казва.
това също действа демотивиращо.

# 559
Същата работа при нас. Пълна трагедия, но смятам, че тази година приключи. Лошото е, че май и догодина ще продължи 😒

# 560
Знаете ли кога се провежда изпита в НПМГ - преди или след НВО? Още не са качили конкретна дата в сайта.

С материала при моето дете вървят бързичко - по Мат са на неравенства, по Бел на “До Чикаго”, а в школата мисля, че и по-напред. Имам чувството, че на нищо не се задържат достатъчно, за да го затвърдят и затова бързо забравят като минат на следващия материал.

# 561
Според календара на МОН за националните олимпиади и състезания:
Национално състезание „Акад. Любомир Чакалов“ по природни науки (химия, физика, биология) и география за ученици от VII клас, 05.06. – 06.06.2021 г, гр. София

# 562
  • София
Регалия вече е качила ключ с верните отговори от БЕЛ, който го интересува може да разгледа.

# 563
Има ли деца, които вече са приети в частни училища?

Моя син е приет, но няма да се възползва. Категорично отказва да продължи в досегашното училище ( частно), аз също.

# 564
  • София
Регалия вече е качила ключ с верните отговори от БЕЛ, който го интересува може да разгледа.
Да, на преразказа има 27 точки, а другата част не е проверена още. Ще изчакам и няма да броя точки този път.

milenag,  а кое е училището, което е нежелано от вас двамата?

# 565
За частно училище не сме мислили... Даже реших, че някой е сбъркал темата с този въпрос:)
По БЕЛ са на Бай Ганьо. Забавляваме се с прекрасния Алеко Константинов:) По МАТ - неравенства. Там забава няма...
Регалия ПИ - май добре са се представили. Което хем е хубаво, хем не е, че самочувствието расте, а усилията спадат...

# 566
  • София
За частно училище не сме мислили... Даже реших, че някой е сбъркал темата с този въпрос:)

Защо? Темата е наборна, а не за НВО или за прием в държавните гимназии.

# 567
Да, моето дете е прието в частно училище и сега се чудим дали директно да я записваме и да приключим с всички нерви около кандидатстванията.

# 568
  • София
Денси, много, много се радвам за вас! Ако желаеш разкажи нещо повече!

# 569
Благодаря много!❤❤🌹
Хубаво е да ти отпадне това бреме “учи, учи, учи, решавай имаш ПИ, имаш тест”, а отсреща отегчен поглед и играене на игри.
Много съм доволна от курсовете, помогнаха много, частните уроци по математика също.
Изпитите бяха сериозни.

Общи условия

Активация на акаунт