Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 241
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
При голямата се получи прием по-рано в училище по изкуствата и въобще не подадохме документи за участие в класиранията. Такова облекчение изпитахме и двете като видяхме оценката и проумяхме, че всичко е свършило.
Ако нямате чак толкова силно желание за някое друго училище, бих я записала и да се приключва.

# 571
Приета е точно това, което единствено желае, ние също. Няма да участва в класирания. Вероятно скоро ще приключим вълненията. Благодаря ви, момичета.

# 572
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честито.
Simple Smile много се радвам, че поне някой се е откачил от въртележката.

# 573
  • София
Добра вечер!

Честито на приетите дечица в частни училища! Щом са удовлетворени  и ще учат това, което искат, какво по-хубаво. По вода да им върви на тийновете, а майките да разпускат вече.  Simple Smile  Ех, кога ли ще можем и ние така, още няколко месеца ще сме под напрежение.
Говорите си за мотивация за учене - и при моят син я няма вече. Като че ли първият срок беше по-ентусиазиран, сега не му пука, както се изразява хашлашки. Ох, когато понякога съм у дома и поглеждам как върви обучението, защото иначе съм нежелана вътре, често попадам на вълнения около някаква  игра на класа в чата. Много му се сърдя и говорим, но мисля, че е доста зарибен. Не знам как ще се отървем от тази зависимост.
И  очакваме от "Регалия" новини, но още нищо няма.

# 574
Момичета, нали тая неделя 28.03 няма ПИ по математика в Регалия, че аз организирах едни ски и да не се наложи да отпаднат . Аз категорично държа на държавно училище, кое да е...то курсовете така или иначе няма да избягат...плащането също...

# 575
Благодаря на Ruan, за това че пусна отново поста на KatyABV с линковете от озон. Аз ползвах отстъпка 10% с код superhumanbook3  от подкаста на един приятел: superhuman.

# 576
Моят син не си е направил труда да запише отговорите на първата част на ПИ Регалия, но по спомен, гледайки вчера задачите, май е добре. Ще видим. Още няма оценяване на нито една част. Хубавото на ПИ на Регалия е, че може да се прави през целия ден. Май го няма при другите школи.

# 577
Според календара на МОН за националните олимпиади и състезания:
Национално състезание „Акад. Любомир Чакалов“ по природни науки (химия, физика, биология) и география за ученици от VII клас, 05.06. – 06.06.2021 г, гр. София
Дидева, благодаря за информацията 🤗

# 578
Моят син не си е направил труда да запише отговорите на първата част на ПИ Регалия, но по спомен, гледайки вчера задачите, май е добре.

Отговорите на детето ги има на сайта на Регалия, като влезеш в Първа част и има "преглед". Така можеш да ги сравниш с верните отговори. Мен нали ме гризе отвътре Satisfied веднага проверих, според мен ще има малко по-малко от първия пробен, но здраве да е.

# 579
  • Варна
Денси, честито за приема! Слизате от въртележката точно преди да ви стане лошо Simple Smile Дори не знаех, че е възможно. При нас частните гимназии не са с особено добра слава, но съм набелязала една, в случай, че нещо стане на НВО, да имаме план.
Велина, как сте? Температурата спадна ли?
При нас нищо ново. Само учителката по БЕЛ им е дала малко домашно за разпускане - да развият образа на герой, който да е събирателен за противоположния пол в класа. В каквато си форма искат. Избрала имена за героите, такива, че да ги няма в целия випуск, да не се обиди някой. Та моето момиче вчера писа стихотворение за Иван - много хумористично и малко хапливо, от което разбрах, че момчетата хич не й се нравят (поне тези от класа). Не знам да се радвам ли или да се тревожа вече Wink
Чува се нещо, че искат измествне на ваканцията да е от 1.04 и ако го направят ще ни се пообъркат плановете, ама каквото - таова...

# 580
Много благодаря! Като съм индианец, така е:) Сега ги прегледах-една запетая на редактиранети е объркал, писал е вместо пътеписецът - повествователят, не знам дали ще го зачетат. Иначе другото е вярно. Направи ми впечатление на тезата, че е изпуснал едни кавички, т.е. сложил е в началото кавички и после не е затворил кавичките и на една дума има разстояние между частите на думата. Предполагам, че е неволно, в следствие на писането от телефона му. Карах го да ползва лаптопа, ама не.

# 581
  • Варна
Чува се нещо, че искат измествне на ваканцията да е от 1.04 и ако го направят ще ни се пообъркат плановете, ама каквото - таова...
Аз го разбрах в смисъл, че искат да удължат ваканцията с 2 дни на 1 и 2 април, но може и да съм слушала с едното ухо.

Коя частна гимназия си харесала? Аз нямам положителни отзиви за никоя във Варна.

# 582
  • София
Аз го разбрах в смисъл, че искат да удължат ваканцията с 2 дни на 1 и 2 април, но може и да съм слушала с едното ухо.

Коя частна гимназия си харесала? Аз нямам положителни отзиви за никоя във Варна.

Мисля, че идеята е да се удължи обучението онлайн на всички ученици, а не ваканцията. Прави се, защото затварянето на големите обекти в страната официално е до края на март, поради което е безсмислено част от децата да се връщат присъствено за 2 дни преди ваканцията. Но сегашното положение почти сигурно ще бъде продължено.

# 583
  • Варна
Да, точно и аз така разбрах, че предлагат ваканцията да започне на 1.04, но може да не съм разбрала добре, да не всявам смут Simple Smile
Светли, гимназията на Малкия принц ми е в полезрението, макар че там учат НЕ, което дъщеря ми не иска, но просто не намирам по-читава. Ако някой знае нещо, ще съм благодарна да сподели.

# 584
Приета е точно това, което единствено желае, ние също.
В такъв случай не се колебайте. Честито на детето. Aко училището е доказано добро и издръжката не е проблем, с удоволствие бих избягала от системата на държавното образование.
И при нас започна да се наблюдава липса на мотивация, но го отдавам на натрупаната умора. Голямо количество домашни по всичко, презентации, допълнителни уроци, подготовка за матурите - няма как свръхнатоварването да не се отрази на нервната система. Поне да не бяхме в тая ситуация на изолация и да имаше повече възможности за разтоварване...

Общи условия

Активация на акаунт