Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 236
  • 742
  •   2
Отговори
# 585
  • Варна
Честито и от мен на приетите вече дечица! Поздравления за тях и родителите им - голям товар ви е паднал от плещите.
При нас нещата си вървят - пробни, разговори, контролни, караници, домашни, викове и отново и отново. В последната седмица е доста натоварено - всеки ден от школата по математика имат тест, отделно от домашните. Виждам го, че до 8 вечерта стои и решава.
В същото време годишната оценка по БЕЛ отива към 5.

Имам едно питане, което е далеч във времето, но сега се сетих. Има ли изискване на изпитите децата да са с униформите от училище? Лятна униформа така и не съм купувала, а от миналата година не му стават.

# 586
  • София
Честито на приетите вече деца. Преди време в полезрението ми беше една частна гимназия, но детето категорично отказа, искала друга.
И аз чух, че ваканцията искат да я направят от 1.04, но доколкото разбрах ще си бъде до 11.04 включително.

Хубавото на ПИ на Регалия е, че може да се прави през целия ден. Май го няма при другите школи.
Има, има и то не в рамките на един ден, а на цяла седмица Hushed И сега стоим и чакаме да изтече тази седмица и да мине поне още една за да получим резултатите Rolling Eyes

# 587
Регалия вече е качила ключ с верните отговори от БЕЛ, който го интересува може да разгледа.
Да, на преразказа има 27 точки, а другата част не е проверена още. Ще изчакам и няма да броя точки този път.

milenag,  а кое е училището, което е нежелано от вас двамата?

Дорис Тенеди

# 588
  • София
За София кметицата каза, че още отсега ги отпуска двата дни към ваканцията, за да не се връщат децата в клас. Не, че няма да го удължат затварянето, де.
Какви униформи на изпитите? Всеки си ходи както си иска.

# 589
  • В светлината на слънцето
Честито на приетите дечица и благородно завижд, че слизате от въртележката. А и щом децата искат да учат точно там, е супер!

# 590
  • София
И моето момче е прието в частно училище с доста добър резултат, за негова и моя радост Hug !
Засега не слизаме точно от въртележката, защото има други две училища, които са по-желани и за които ще се впуснем в надпреварата през юни/юли. Но друго си е да спадне напрежението. Не знам кой се радва повече - аз или детето - но истината е, че сме много щастливи.
Да ви почерпя по този повод:
Скрит текст:

# 591
Kally, честито за приема и успех в надпреварата. Много готино е, че имате бекъп.

# 592
  • Варна
Кали, честито и на вас! И мерси за почерпката - веднага си харесах една чашка Wink Ако не е тайна, кое е това училище, което приема толкова рано? Да са живи и здрави тези, които са измислили толкова щадяща нервите опция!
Повечето се оплаквате от мързел и безразличие на децата. Напоследък и дъщеря ми взе да клинчи - по цял ден е в леглото, затрупана с какво ли не. Засега геройски удържам поривите да се храни там, че и хлебарки ще завъди! Не мога да се оплача от успеха, но не ми е най-важен той сега. Взе да си променя настроенията по-честичко - от истерични хилежи, до: "Не мога повече! Искам да си ходя!" Да я питаш къде ще иде... Свързала се с деца, които познава от разни извънкласни занимания - да си пишели, че много било скучно все с едни и същи хора по цял ден. Малко странно ми се вижда, ама какво знам аз... Има ли и други с такива странни идеи и поведение?

А и за униформите щях да се изказвам Simple Smile - никакъв шанс няма да иде с униформа - вече 2 години не съм купувала стандартните, а слагаме щампа с емблемата върху бели тениски. Ако пожелае, ще иде с нея, но подозирам, че ще иска нещо "късметлийско".

# 593
  • Русе
За какви униформи говорите? Сега най-използваната униформа е пижамата. По цял ден като си е вкъщи може да откара по пижама, добре че се облича по някое време за Онлайн тренировките, че там са с включена камера.

# 594
  • София
Dive, Kally, честито за приема на децата. В крайна сметка е важно желанието на детето. Kally, успех и на НВО-то. А може ли да се пази толкова дълго мястото в частното училище?
И на мен ми е интересно в кои училища са толкова рано приемите. Не съм се интересувала от другите частни освен АК, но за там нещата при нас са твърде лични.
За ваканцията разбрах, че за София Фандъкова дава първи и втори да са ДО.
Dive, има, има и други с такова поведение. За храненето и аз още удържам положението, но пък непрекъснато се влачат чаши към детската. И вече не мога да хвана разговорите й - при всяко мое влизане събеседника е различен 🤨

# 595
  • София
Ехаа, браво на приетите, наистина чудесна новина, пък ако решите да се включите и в надпреварата, както писа Кали Мей, успех Simple Smile
Прегледах ключа с отговори на господина от ПИ по БЕЛ на Регалия - както се казва, като за първи път, можеше и по-зле, а не е отгворил и на 2 въпроса. Резултатът според моите изчисления е 52 т., като там пише, че максимално е 65 точки. Преразказът обаче не мога да го оценя, ще си почакам. Някоя от вас беше писала, че е излязъл и той, но може би при нас още не е.. .
И за да не съм в неведение, нали в крайна сметка от Регалия ще дадат и краен резултат - тоест ако аз при пресмятането нещо съм се оплела, те ще изпратят резултата, в който ще се включат и двете части, нали така?

За олипмиадата по физика, какво да кажа, благодаря за информацията, но той очевидно няма шанс, още повече, ако е, както сте писали, по-трудно самото тяхно състезание. Аз лично не съм го насочвала натам, изведнъж реши, но то така в средата на годината и без да се понапрегнеш малко, няма как да стане... Не съм му казала още, не искам да се обезсърчи, то ще му  стане ясно като му дойде момента. От тяхното училище едно детенце само е изкласило с" цели" 6 точки по физика, а гледах, че имат по 14 и пр., ала масово са с ниски точки - между 0 и 3. Не съм много в темата и не мога да тълкувам, но така погледнато постно по таблицата, явно материала ги е затруднил масово.

# 596
И за да не съм в неведение, нали в крайна сметка от Регалия ще дадат и краен резултат - тоест ако аз при пресмятането нещо съм се оплела, те ще изпратят резултата, в който ще се включат и двете части, нали така?

Да, в рамките на две седмици ще прегледат и ще оценят двете части, ще качат преразказа с поправки и ще качат обща статистика на резултатите на всички деца. Преглеждай "оценки" и вътре в оценки като кликнеш на "предаване на преразказа" когато е оценен ще ти излезе разбор на оценяването на отделните компоненти.

Току-що проверих, че нашият преразказ вече е оценен - 25 точки. Не е много доволна девойката, текстът си каза, че не го е разбрала и я е затруднил.

# 597
  • София
Страхотни новини, браво на приетите наборчета Kissing Heart. За тези, за които има и по-желани училища - успех! Kissing Heart
И моят син има оценен преразказ, 31 точки,като е страхотно. Съответно, според ключа с верните отговори, на първа част доста се е пооплескал - къде не бил прочел вярно какво се иска от него, къде оспорва достоверността на ключа, все е прав Joy . В крайна сметка, въпреки по-високите точки на преразказа/в сравнение с първия ПИ/, крайният резултат ще е по-нисък от предходния. Според него, правел ПИ за да си види грешките и си вземал поука - силно се надявам да е така, ще видим след няколко месеца Joy

# 598
  • Пловдив
Честито на вече приетите! Хубаво е да можеш да дишаш по-леко в този период.

# 599
Преди малко приятел ми писа, че РУО - София-град са публикували проекта за ДПП. За съжаление липсва голяма част от обичайната таблица, например балообразуването.

Общи условия

Активация на акаунт