Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 227
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
При четири профилиращи предмета единствената възможност е всеки от тях да е с 5 часа профилирана подготовка седмично.  Разликите между паралелка с профил Чуждоезиков и такава с профил Природни науки могат да дойдат от изучаване на общообразователни предмети на чужд език и разпределението на ИУЧ ( в първи гимназиален етап) и ФУЧ. Освен това учебните планове се изготвят година за година и за трети/четвърти ПП се подават заявления в края на първи гимназиален етап. Това, че сега са заложили някакви ПП не означава, че ще останат такива.

# 511
Ruan, аз не съм ги купувала, за да ти отговоря със сигурност.
Май им направих голяма реклама на Озон, три от четирите комплекта се изчерпаха Simple Smile

velina_v, и аз ви мисля.Дано да преминете през вируса в леката му форма Hug

# 512
Дидева, благодаря!

Докато се натуткам и розовите карти се изчерпаха Flushed Бързо да си признае кой ги поръча Joy

# 513
  • София
Понеже моя никога не се е явявал на ПИ, този проблем с материала ме вълнува. Как се оценяват въпроси, за които детето още не е учило? Бай Ганьо например, сигурно и по математика има такива.
Моя се съгласи да се пробва на някой ПИ, но на кой? Къде вървят горе-долу  с материала?
Навсякъде, в различни школи и училища, материалът се преподава с различно темпо - някъде са напред, други не чак толкова. Всяка школа има зададени параметри, /вътрешна организация/, докъде трябва да е минат материалът до следващия ПИ и съответно ПИ включва само това, което е взето.
Според мен е добре да го запишеш на ПИ; дори да срещне въпрос върху материал, който не е взет, спокойно може да го пропусне. Това ще го лиши от някакви 2-3-4 точки. Но като цяло ще видите къде има пропуски и най-вече ще изтренира формАта на самия изпит.

За картите - различни са отделните комплекти. Розовото кубче за 7-клас е "Познай кой говори!" - включва реплики на даден герой и по тях трябва да се каже кой е героят. А синьото кубче е "Познай творбата".
Лилавото и зеленото са с материал от 6-ти клас и пак са разделени на "Познай кой говори!" и "Познай творбата".

Ruan HugKissing HeartGift Heart

# 514
  • София
Аз пък реших, че розовото кубче е за момичета, а синьото - за момчета Joy. Учудих се дори, че на тази възраст ги мислят още издателите, каква съм само Joy. Ще издирвам и другите кубчета сега, добре че казахте Kissing Heart

# 515
  • Варна
Май ние сме най-назад... По БЕЛ и в училище, и в школата приключват Опълченците. По математика свършват триъгълник, остава успоредникът.
Днес в школата имахме кратка рс, отново призоваха не само да знаят отлично теорията по математика, а да решават повече и да внимават с чертежите. Така се зарадвах, че някой друг му каза това, което се изприщих да повтарям, ама на мама кой вярва?!

# 516
  • София
Olive, благодаря, че сподели за ПИ. Сега се подготвя за утре с един на Регалия. Относно преразказа, съм учудена, че са дали такъв текст. Баща й ще има честта да й го прочете и аз може и да не успея да стигна до него, но наистина е странно...
Значи нашите деца са при един и същ учител.

# 517
Има ли деца, които вече са приети в частни училища?

# 518
Бебчо, искрено ме разсмя Laughing
При нас по мат свършват триъгълници, по бел са на "До Чикаго и назад".
По бел правиха на уроците ПИ, не са им лоши резултатите. По мат още не са правили другаде, освен дадени от мен у нас. По мат е по-зле положението, не знам, понякога се отчайвам, друг път ми се струва, че ще се справят, или поне половината от тях да се справи, пак стига. Сипвам си и така.
Гледах план приемите пуснати от Дидева, благодаря. В Пловдив няма къде да учиш френски, примерно. Френската гимназия е със съсипана репутация от години, влиза се с 50-60 точки по бел и мат, никой не иска да ходи там. И остава една паралелка с френски в Руската, не знам там как е. Немски, малко по-добре, на цели три места, общо 8 паралелки. Испански - само в Руската. В Бургаз сякаш има повече възможности. Пак си сипвам.

# 519
  • София
А коя е ЕГ в София с италиански?

# 520
  • България, София
Момичета, благодаря, че ни мислите.
ММ вчера и днес е с Т малко над 37, а девойката сутрин е с около 37, 4. Не се чувства отпаднала и дано така да го изкара. Казах й, докато се чувства във форма, да си държи темпо с ученето, че знам ли. При този вирус казват ден с ден не си прилича.
Днес порешавахме задачи с нея по математика. Въпросните трудни зад. 5 и 6 от страниците, които Дидева пусна, така и не решихме, но решихме първите 4 задачи от втория тест с подробно разписване. Виждам светлина в тунела при нея, но просто трябва много практика и да й вися на главата. Нещо, което през седмицата трудно става, защото сега по изключение работя от къщи, а по принцип съм от офис.
И тъй като доста съм позабравила от математиката, професията ми не е свързана с нея, днес случайно, търсейки идея за решение на една задача, открих един сайт

Скрит текст:
На повечето може и да е известен, но за мен беше откритие Simple Smile
Вярно, достъпът до информацията не е безплатен, но сумата за достъп в продължение на 20 дни за мен е приемлива.
Информацията може да е полезна и за някой друг. Помощ има освен по математика, по физика и химия.

beb4o_fb, развесели ме Simple Smile

# 521
  • София
А коя е ЕГ в София с италиански?
Няма Sad
Проверявала съм, защото вторият език в момента на сина е ИтЕ и първият ми порив беше да потърся ЕГ, но - не.
Има гимназии с ИИЧЕ и РИЧЕ - 105-то например. Плюс Италианския лицей, но той е различно.

# 522
  • В светлината на слънцето
velina, и аз не го знаех този сайт. Тоест чувала съм го, но нищо повече. Видях, че плащането е със смс. Кажи моля, това за 1 предмет ли е цената или и за трите? И на ден или за всичките 20 дни?

# 523
  • Varna
Днес доста деца явно са били на ПИ. Времето е мрачно, студено, мъгливо. С една дума идеално за изпит онлайн 😁
Моят тийн също днес беше на ПИ по математика към МГ. Със смесени чувства излезе. Не били толкова трудни задачите уж, колкото времето му не стигнало. Ще видим след седмица.
Днес също получихме резултатите от 1ви модул по бел, също към МГ. Доста сме разочаровани. Бях писала преди няколко страници, че имахме проблеми, технически, с този изпит и очакванията ни не бяха големи. Чакам да видя и преразказа и финално да обсъждаме.

В училище са до "Български език". Движат се по-назад явно.
Случайно бях в Сиела когато получаваха доставка на картите за преговор. Имаха от сините и взех да ги пробваме. Голяма забава е. Сложила съм ги до дивана и при всяко удобен момент вадя по няколко за разнообразяване ☺️

Лилла, нашите деца Явно на едни и същи пробни ходят. И ние не сме доволни от резултатите по БЕЛ, но вече и преразказа е включен в тях.
За днешния пробен на МГ по математика моята си излезе буквално разочарована. Времето й е стигнало но е имало 1 задача от първия модул на която е изгубила много време и не съм сигурна дали я е решила и на 3та задача от втория масово не са успели да я решат до края... Но ще видим резултатите като излязат другата неделя.
За сега си давам почивка 1 месец без пробни...

# 524
  • София
Забравих да напиша - в училище по литература свършиха Българският език, в школата май започнаха Опълченците... По математика са на ъглополовяща и на двете места, но, честно казано, след като ми даде определение каква майка съм преди няколко дена, престанах да се интересувам/от утре пак ще надничам, но сега го играя обидена/. Това, с кубчетата, ме развесели и мен самата - не знам как въобще допуснах да си го помисля, но е така като стоят неразопаковани в шкафа му Joy
Допълвам се  - lulumba, преди известно време използвах сайта, мисля, че заплащането е за ползване на ден, независимо колко предмета преглеждаш - но не съм сигурна, ползвах само за математика

Общи условия

Активация на акаунт