Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Varna
И за Варна излезе проекта за паралелките след 8 клас. С доста по-подробна и пъна информация. Но все пак е само проект и подлежи на промени /макар и рядко/.

http://ruo-varna.bg/images/files/2021/DPP_proekt_na_zapowed.pdf

Картите дъщеря ми ги погледна от пощата, но нещо не беше очарована. И на мен ми се видя малко комерсиално да дам 40 лева за цитатите...

Момичета от София, някой има ли идея пробен по БЕЛ в СМГ кога се очаква да има...

# 631
  • София
Много са си добре картите за преговор. Не са за отличници, те всичко си знаят. Интересното е като след толкова години и аз успявам да позная цитатите.

Цената е такава, защото всяка година по това време ги коментираме и хората ги купуват.

# 632
Момичета от София, някой има ли идея пробен по БЕЛ в СМГ кога се очаква да има...
"За български език и литература (БЕЛ) допълнително ще бъдат обявени дати." - това им е инфо от сайта с дата 20.02.

# 633
  • София
Държа ви под око, леко изостанала от темата.
Не знам, демотивация ли е, уморали е, но е различна девойката. Няма неизпълниени задължения, отговорна е, но е различно, преди бе много обрана, сега си дава воля на чуватвата - плаче, сърди се, мърмори.

Dive, и ние миналата седмица имахме подобен разговор за момчетата, същата работа , голям хейт Joy ... ама сега е добре така, след 19.06 може друго Simple Smile

# 634
  • България, София
Dive, благодаря, че ни мислиш.
ММ и девойката вече нямат Т, но вчера аз вдигнах. Точно за мен официално изтече карантината и хоп, осъмнах с 37, 6, болки в мускули и стави, леко раздразнено и болящо гърло. Въпреки направения в домашни условия отрицателен бърз тест от вчера сутринта, не храня илюзии, че е нещо различно от Ковид. Може би прекалено рано е направен теста. Надявам се и при мен леко да мине.

Честито на всички, които вече са приети и вълненията са приключили Simple Smile

Дидева, благодаря за информацията. Ще дебна дали ще коригират таблицата. 

Desem, Dive, наборката също се дразни на момчетата. Особено на тези от стария клас. Казваше, че не може да ги понася. Част от девойките също.  В новия клас още не е виждала съучениците си на живо.
Като се сетя, в 7 клас и аз не можех да понасям момчетата от класа си. Бяха станали нетърпими тогава.
Все се надявам, че това са настроения, които ще отминат.

# 635
  • На морето!
Поръчах и аз картите, от издателство, в комплект. Когато аз бях подготве, така учих новите думи - на листчета от едната страна на Бг от другата на френски. Много ми беше полезно и за преговор.

Мисля след изборите да атакувам МОН с мейли за повече яснота за НВО- ще отпада ли нещо, какво и кога ще обявят.

Иначе в училище започват неравенства по Математика, приключват "До Чикаго и назад" по литература.

Мен още ме държи апатията, но се старая да следя какво се случва, макар и все по-вяло. След ваканцията ще се стягам, че доколкото разбрах май месец е най-интензивен.

# 636
  • София
velina_v, дано да се разминеш само с описаното, бързо и леко изкарване и възстановяване ти желая Kissing Heart
Моят син не говори ни с добро, ни с лошо за момичетата в класа. Интересуват го повече спортът и времето, прекарано с компанията момчетии. Сега бях оператор - снимах клип с упражнения по физическо, мърмореше, че тези упражнения не били съобразени с анатомията на момчетата/имат си госпожа по ФВС/ Joy

# 637
Моят физическото го прекарва спейки, защото е първи час и господина им казва "добро утро" и след 30 мин: "довиждане" и това е...

# 638
  • Варна
Велина, дано и при теб мине леко. То при болни вкъщи няма как да се спаси човек явно, но дано поне няма усложнения. Край мен в момента е бум на заболели, кошмар някакъв, имам чувсвтво че съм на война в някой окоп и всеки момент излизам на първа линия (астматичка съм,  с  вроден порок на сърцето). Единствено мантрата: "Не боледувам!" ми пази психиката засега, но е все по-трудно...
Относно момчетата - девойката сякаш получава повече внимание, отколкото й харесва, а и може би някои от тях не са овладели още адекватното поведение, когато харесват момиче. Има нещо, което я отблъсква от тях засега. По-натам ще видим, няма да губя кураж още Wink

# 639
Виждам, че съм изпуснала Варна. Вчера и днес съм кенгуристка.Joy
Ще гледам през почивните дни да наваксам със седмокласната информация.

# 640
Поръчах и аз картите, от издателство, в комплект. Когато аз бях подготве, така учих новите думи - на листчета от едната страна на Бг от другата на френски. Много ми беше полезно и за преговор.
Mен ме разочарова, че отговорите не са изписани на обратната страна на картите, а на отделно листче. Отнема повече време да се ориентираш, но въпреки това ги намирам за полезни.

Велина, бързо оздравяване. Пропуснала съм, че досега си била само контактна, мислех, че боледувате заедно. Да минава леко и при теб!

Mоята девойка общува с три-четири момчета от класа. Kани ги на рождения си ден, те я канят. Ваканциите и уикендите се събират в училищния двор (или по-точно се събираха, скоро не са), компания от десетина момичета и момчета са. Останалите са в немилост Joy

# 641
  • София
И моята щерка я приеха в частна гимназия. Доста добре се е справила, това й беше първия истински присъствен изпит. И много иска да учи там. Взела съм 2х5 литра вино да го отпразнуваме 😂 Само АК може да ни вкара в дилема. Иначе НВО изтрих с огромно удоволствие и започваме ваканцията сега 😁😘

# 642
  • гр.Варна
И за Варна излезе проекта за паралелките след 8 клас. С доста по-подробна и пъна информация. Но все пак е само проект и подлежи на промени /макар и рядко/.

http://ruo-varna.bg/images/files/2021/DPP_proekt_na_zapowed.pdf

Картите дъщеря ми ги погледна от пощата, но нещо не беше очарована. И на мен ми се видя малко комерсиално да дам 40 лева за цитатите...

Много благодаря за  предоставената информация за Варна!
При нашето дете се забелязва оживление по темата НВО, а и отново си "налегна парцалите". Пита се с приятели от баскет кой-къде мисли да учи, споделя с кого иска да е.
От седмица-две заявява твърда позиция, че иска в 1ЕГ с немски, ама са видим Simple Smile

# 643
  • България, София
Благодаря момичета Hug
Дано наистина мине леко и без последствия.

Dive, от сърце ти желая да се опазиш Hug Продължавай с мантрата. И така ще бъде. Вселената чува всичко и отвръща. От нас зависи да изпращам правилните послания Simple Smile
Но то наистина е като на война. Аз от миналата седмица съм си в къщи, но разбрах, че и доста колеги са болни. А някои са се разболяли след първа доза ваксина. Коя точно, нямам информация.

Госпожицата по математика вече са на неравенства. По БЕЛ са на "Бай Ганьо".

Относно момчетата се сещам, че сякаш със съседчетата от блока и съседните няма драма. Познават се с повечето буквално от бебета. Явно в класа наистина много са я дразнели напоследък.

# 644
  • Варна
Днес установявам, че оценката по математика от 5 клас е 5. Не намирам информация с какъв бал ще стартираме НВО. Явно няма да е 50 точки, но и 39 няма да е. Ако е писано назад ме извинете, но аз не намерих информация как се приравнява бала

Общи условия

Активация на акаунт