Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 217
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
irina_a, синът ми в школата започнаха с преговора. Днес има литературен тест върху Косачи.

# 616
Моят син си е избрал техникум и специалността, която иска да учи и после да работи е дуална форма на обучение. Дали това дуално обучение ще е пречка после да кандидатства в технически университет?

Кой е техникумът, ако е в София?

# 617
  • София
...
Срам ме е да кажа, че още не съм отваряла справочник да видя приема. Sad
Какъв справочник, той нали още не е ясен приема, или бъркам нещо /освен този нов линк, пуснат от Дидева/?

# 618
Не сме от София. Електротехникум си е харесал . Покрай баща си се запали и го влекат тоци, жици , запояват и свързват разни схеми.

# 619
  • София
Срам ме е да кажа, че още не съм отваряла справочник да видя приема. Sad
Не е срамно - то справочници още няма. Joy

# 620
  • София
Около нас обаче чух критики, че то сега не му е момента, на детето щяло да му дойде в повече, нали сега ще кандидатства след 7 клас, та се чудех има ли и други деца, които ще се явяват и на други изпити?
Моят син тази година се явява на общо  7 /седем/ изпита.
ОБАЧЕ! Дали 7 изпита или 3 изпита са много зависи от самото дете.
Във вяшия случай бих разговаряла с детето да разбера как се чувства, иска ли да се яви или да остави изпита по АЕ за догодина. И на базата на неговия отговор бих взела решението без да слушам друг/и какво ми казват.

# 621
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият стреля като с бренеке - всичко иска и не може да отсее. Simple Smile
казала съм му кои имат отделен изпит и кои - не. ако иска да кандидатства да се готви за изпити. каза, че се готви. все когато ме няма е, защото не виждам. Wink
каквото - такова.

изпита по АЕ си го взе миналата година - Б2. за тази още не знае ще имат ли С1/2 или не. и аз не знам, оставила съм го да се оправя.
Simple Smile британския съвет е наблизо, ако трябва лятото ще ходи на курсове и изпит там.

# 622
  • София
Мда, това с НЕ-отсяването го разбирам идеално... За изпита и подготовката за него, както писах, сам си реши и си действа по въпроса, затова и не съм се притеснила, по-скоро сондирах доколко това е срещано явление и при други деца, на които им предстои НВО, за които очаквано подготовката е по-интензивна тази година.

# 623
  • София
Момичета, имам въпрос относно картите по БЕЛ гледам, че за 7 клас са 104 бр и съответно102 бр. Пише, че са по програмата за 2020/2021. Това дали означава, че се включват и произведенията от 6 клас? Решила съм да поръчам, но се чудя кои да поръчам Thinking (не, че за 7 клас има наллични, но все пак)

# 624
  • София
Не, Марти. Тези, които са за 7-ми клас включват само произведенията, които се изучават в 7-клас.
За 6-ти клас са другите карти, които са си за 6-ти клас.

# 625
В ozone.bg са налични. В издателството също и има отстъпка, ако се закупят в комплект.

https://www.literaiko.com/produkt/paket-dve-kubcheta-za-7-klas/
https://www.literaiko.com/produkt/paket-dve-kubcheta-za-6-klas/
https://www.literaiko.com/produkt/paket-ot-chetiri-kubcheta/

Kally May, честито и на вас за приема!

# 626
  • София
Благодаря ви.
Поръчах ги от ozone.bg всичките. Струват ми се интересни, но дали и госпожицата ще е на същото мнение или и те ще събират прах като остналите помагала, времето ще покаже

# 627
  • София
Благодарение на обсъжданията в темата преди няколко дни поръчах картите от "Озон" и вчера пристигнаха. Наборът е много въодушевен и при всяка възможност ги използва. Взех всички комплекти за 7. и 6. клас. Полезни са, определено. Благодаря на момичетата, които писаха за тях Flowers Hibiscus.

# 628
  • София
Браво и от мен на приетите някъде вече Simple Smile спокойствие си е!
При нас след НВО започват тепърва изпитите по пиано и солфеж,  чак до края на юни. Аз съм спокойна, че ще ги мине де, ама пак си е ангажимент най-малко до края на юни.
Таман да ви поканя (който не го е страх) на концерти - в София, във Варна.  И ги отмениха/отложиха 😅😅😅 Та сега малко се е отдал на НВО подготовка, даже пожела да го запиша на пробни (макар че на него реално му трябва някакъв позитивен минимум, който все ще покрие).

# 629
За мен тези карти са много тъпи, ама и аз съм ги поръчала. Един път сме  отваряли едните и това беше. Даже не ги знам къде са.
Цената пък  за препис на някакви цитати хич няма да я коментирам. Ако ги има някъде, съветвам да си ги разпечатате.

Общи условия

Активация на акаунт