Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 231
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря на всички за поздравленията Flowers Hibiscus !
Не се посвених и след хубавата новина, която предполагаше празнуване, засилих ПИ на "Междучасие" на сина.
От "лошите" майки съм явно, но така го бяхме планирали и за моя радост не срещнах съпротива. Детето се похвали после, че "Преразказът ми стана най-добрият досега, който съм правил.". И наистина, три страници голям формат беше изписал, чак не повярвах.
Ще изчакам, докато изпита престане да е активен, и ще го споделя. Запазих го в идеално качество.

Дидева, много ти благодаря за споделения списък HugGift Heart!
Това, че е "Проект", нали не се очакват някакви драстични промени по него, докато стане официален факт?

# 601
Имам едно питане, което е далеч във времето, но сега се сетих. Има ли изискване на изпитите децата да са с униформите от училище? Лятна униформа така и не съм купувала, а от миналата година не му стават.

Миналата година и аз много се чудих за това. Питах в темата тук и не срещнах разбиране Simple Smile тъй като се оказа, че в София почти няма училища с униформи. В нея тема нямаше много варненки. А при нас униформата е абсолютно задължителна в учебно време. Беше ми важно, защото детето ми е притеснително и не ни трябваше да се притесни допълнително от забележка, ако е без или от подигравка ако е със а не трябва Simple Smile Та, отбелязала съм си - Със сигурност НЕ трябва да са с униформа. Обясниха ми нещо... че не е учебен ден.

# 602
Обикновено преговорите се водят още преди училищата да подадат предложенията си към РУО. Та, може да се каже, че публикуваните проекти се утвърждават без изменения.

# 603
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Дидева.
да започнем с подреждането казваш, а? Simple Smile

# 604
Завид за проекто-приема. В наше село началникът на РУО е в предизборна кампания и хич не му е до подопечните малолитражни носители на делегирани бюджети, пък и не са му таргет-избиратели. Та, керванът си върви...

# 605
  • Варна
Mollyby, благодаря ти за отговора. В нашето училище също е абсолютно задължителна униформата. Дори и горните класове го спазват. И поради факта, че НВО се провежда в училището, където учи детето, си помислих, че ще ги искат така. Simple Smile
Дидева, следя те да пуснеш информация и за Варна. Преди 10на дни по друг повод търсихме РУО Варна и тогава казаха, че до края на месеца ще публикуват план приема.

# 606
  • София
Преди малко приятел ми писа, че РУО - София-град са публикували проекта за ДПП. За съжаление липсва голяма част от обичайната таблица, например балообразуването.
Много информативна табличка е спретнала Кастрева този път. Например, като видиш, че във 2АЕГ има 7 паралелки с интензивно изучаване на английски и всичко ти става ясно. Joy По какво се различават си знае само Кастрева. Конкретните профилиращи предмети явно са счели, че са несъществена информация, наред с балообразуването.

# 607
Първоначално си помислих, че при форматирането е станала някаква грешка, но тогава последните колони щяха да се появят на следващи страници. Ще видим. Може пък да коригират файла.

# 608
Моят син си е избрал техникум и специалността, която иска да учи и после да работи е дуална форма на обучение. Дали това дуално обучение ще е пречка после да кандидатства в технически университет?

# 609
  • София
Да, в рамките на две седмици ще прегледат и ще оценят двете части, ще качат преразказа с поправки и ще качат обща статистика на резултатите на всички деца. Преглеждай "оценки" и вътре в оценки като кликнеш на "предаване на преразказа" когато е оценен ще ти излезе разбор на оценяването на отделните компоненти.
Благодаря за уточнението, отивам да видя, може пък вече да са го оценили и него Simple Smile Ако за първа част максимума е 65, да разбирам, че за преразказа максимума е остатъка до 100, т.е. 35 или?
Не помня дали споменах, че му предстои да се яви и на PET в началото на юни, не поиска да се откаже от него и като цяло с подготовката си не вижда проблем, аз също. Около нас обаче чух критики, че то сега не му е момента, на детето щяло да му дойде в повече, нали сега ще кандидатства след 7 клас, та се чудех има ли и други деца, които ще се явяват и на други изпити? Видях че има кандидастване и за частните училища също, все пак...
Сега видях въпроса на swetlanago, това къде може да се провери?

# 610
В момента - никъде. Все още няма завършил випуск по новите учебни планове и програми, съответно няма как да се сравняват сегашните изисквания на университетите с бъдещите такива. За България мисля, че няма да е проблем.

# 611
Дидева, сърдечно благодаря!

# 612
  • София
Привет и от мен,

Честито на децата, които са приети в частни уч-ща. Сигурно наистина е голямо облекчение!
Моята мома все още няма ориентация към никакво училище. Все й е тая. С апатията не знам как да се боря. Но снощи играхме сантасе - някакъв светъл лъч!
Според вас кога е добре да започнат да си препочитат самите произведения като преговор? тези от 6-ти клас сигурно са тъмна Индия вече.

На прекразка от Регалия има 27 точки, което е средна работа. Много зависи на другите модули как ще е представила. Ключът с верните отговори дори не го гледа, не желае.

# 613
  • Някъде на край света
Честито и от мен на приетите. Благородно завиждам на всички, които са си избрали накъде да се насочат.
Dive за настроенията при моята дъщеря слава богу мина. Бях кълбо от нерви, но сега съм решила с малкия звяр да съм по- дзен. Wink
Elpet, за изпита модул 1 е максимално 65 точки, а модул 2 (преразказа) е 35 точки.
Срам ме е да кажа, че още не съм отваряла справочник да видя приема. Sad

# 614
  • В светлината на слънцето
Да, в рамките на две седмици ще прегледат и ще оценят двете части, ще качат преразказа с поправки и ще качат обща статистика на резултатите на всички деца. Преглеждай "оценки" и вътре в оценки като кликнеш на "предаване на преразказа" когато е оценен ще ти излезе разбор на оценяването на отделните компоненти.

Не помня дали споменах, че му предстои да се яви и на PET в началото на юни, не поиска да се откаже от него и като цяло с подготовката си не вижда проблем, аз също. Около нас обаче чух критики, че то сега не му е момента, на детето щяло да му дойде в повече, нали сега ще кандидатства след 7 клас, та се чудех има ли и други деца, които ще се явяват и на други изпити? Видях че има кандидастване и за частните училища също, все пак...
Сега видях въпроса на swetlanago, това къде може да се провери?

Моят също не пожела да се откаже, та и той в началото на юни ще го държи.

Общи условия

Активация на акаунт