Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 314
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Поли, много благодаря за статистиката!

Напълно съм съгласна с Кати и Арино. Трябва да има по-голямо ваксинационно покритие преди да върнат всички.

Арино, ако при нас тръгнат да учат ОЛВ, лично ще й кажа да не го учи преди да мине НВО Stuck Out Tongue Winking Eye

Чудя се дали ще отложат олимпиадите сега? Или ако позволят изпита за АК, ще позволят и тях?

# 166
  • София
Не всички мълчат. Вижте темата на 8-ми клас - майките там организираха подписка, а днес една от тях даде интервю по Хоризонт https://bnr.bg/horizont/post/101434306/fandakova-predlaga-onlain … e-ot-5-do-12-klas
Благодаря за линка! Кратко, ясно, премерено.

# 167
  • Варна
Тъкмо и аз влизам да споделя статистика от векторския ПИ и Поли ме е изпреварила Simple Smile Наистина се оказаха доста ниски резултатите по математика (предния път имаше 3х100, а сега топ 3 са 93, 94 и 95). Средно за математиката (от 282 явили се) 49т, а за БЕЛ (от 275 явили се) - 60,5т. За сравнение (сравнявах с точките на дъщеря ми, така че може да не е много адекватно) - на миналогодишното НВО по БЕЛ във Варна 91т и повече са имали 7,2% от явилите се, а на Вектор - 6,2%. По математика обаче 67т и повече на НВО са имали 24,3%, за разлика от на Вектор, където са едва 17%. Така погледнато, ПИ по БЕЛ вероятно се е доближило доста до реалния миналогодишен, за разлика от математиката, която е била видимо по-трудна.
На щерката тъкмо й беше ред за присъствена школа и явно ще се размине. Здраве да е... Чудя се има ли място, където човек може да отиде да разпусне, но да е ковид сейв - да се влиза с тест и/или ваксина? Имам чувство, че вече мозъкът ми е станал на боза - мечтая си за почивка от месеци и може да не разсъждавам трезво.

# 168
  • София
Дъждец,излезе статистиката на вектор.В  диапазона 70- 80т.  са децата от 18 до 39 позиция. 23б е с тегло 7т, а 22 б-6т и 22в-4т. На този ПИ на вектор са се явили 282 деца. Като гледам резултатите, масово са се оплескали.
Санака, слушах интервюто. Беше много балансирано и добре аргументирано. Но за съжаление, децата не са приоритет. Дава се трибуна на кресливо малцинство, без да са отчитат дългорочните поражение върху децата. В класа на дъщеря ми има момиче, което не беше излизало от Октомври. Дойде 2 дена на ПО, получи паник атака и влезе в болница. На 13г.
Ами за мен проблема е в родителите, не в кресливото малцинство. Как може да държиш затворено и наплашено едно 13 годишно дете месеци наред? Ненормална история.

# 169
Пак допряха до най-евтината мярка, а не най-ефективната. Aко наистина има нужда да натиснат тая крива, какъв е смисъла да спират само една част от учениците, по-малките остават присъствено и всичко останало отворено. Започвам да се отчайвам, че до края на годината ще си откараме на ДО. Kъде юни може и да ги пуснат, но аз точно за тогава се замислям дали не е по-добре две седмици преди HВО да остане вкъщи. Hе ми се рискува в последния момент да се окаже в карантина или  още по-зле - заразена.

# 170
  • София
Пак допряха до най-евтината мярка, а не най-ефективната. Aко наистина има нужда да натиснат тая крива, какъв е смисъла да спират само една част от учениците, по-малките остават присъствено и всичко останало отворено. Започвам да се отчайвам, че до края на годината ще си откараме на ДО. Kъде юни може и да ги пуснат, но аз точно за тогава се замислям дали не е по-добре две седмици преди HВО да остане вкъщи. Hе ми се рискува в последния момент да се окаже в карантина или  още по-зле - заразена.
Аз също не съм използвала дни по домашни причини тази година и съм решила преди НВОто да го спра от училище. Ако изобщо тръгнат, ще ходи до 4 юни и остава в къщи - първият изпит се пада на 12тия ден.

# 171
Аз твърдо ще го спра  преди НВОто

# 172
  • Варна
Мисля, че най-разумното управленско решение би било да пратят 7 клас от началото на юни на ДО, с цел да се избегне карантиниране/заболяване на децата. Но както е тръгнало, те вероятно точно тогава ще решат, че е най-подходящо да ги върнат присъствено.

# 173
  • София
Аз съм доволна, че няма да ги връщат децата на 18ти. Щяха да ги спукат от контролни, вместо да наваксат изпуснатото.
За мен в този си вид присъственото е абсолютно ненужно.

# 174
  • София
Аз съм доволна, че няма да ги връщат децата на 18ти. Щяха да ги спукат от контролни, вместо да наваксат изпуснатото.
За мен в този си вид присъственото е абсолютно ненужно.
Не се радвам, че няма да са присъствено, но за останалото сте права. Вместо и краткото време на ПО да е насочено към ефективно преподаване, упражнение и наваксване на дефицитите, то се превръща в света инквизиция - сърдити учители правят контролни всеки час - за две седмици ПО има три оценки по английски, две по математика, две по география, три по БЕЛ, две по история, една по физика... при все, че те започнаха ПО веднага след края на първия срок... За шест часа английски език госпожата успя да направи три теста... По география за целия първи срок имаха 2 оценки, сега за 4 часа имаха два теста... Това е пълно безумие - гонят някакви нормативи и няма никаква мисъл и внимание към децата. Като някакви опитни мишки са. За съжаление РУО и неуважаемата от мен Кастрева нищо не правят по въпроса - коне с капаци - в главите им само букви и правила, а грижа и отношение - никакво.

# 175
  • На морето!
Аз се ядосвам и за школите, можеха да ги оставят присъствено.
Според мен след пролетната ваканция ще са присъствено вече. Надявам се до края на април или началото на май да внесат яснота и в материала за НВО, ще отпада ли нещо и какво.
Днес Ангелов каза, че постоянно получава писма от родители и учители, които настояват за затваряне. Освен и ние да започнем да ги заливаме с индивидуални мейли, за да ни обърнат внимание.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 11:53 от Rapariga

# 176
Според мен след пролетната ваканция ще са присъствено вече. Надявам се до края на април или началото на май да внесат яснота и в материала за НВО, ще отпада ли нещо и какво.
Днес Ангелов каза, че постоянно получава писма от родители и учители, които настояват за затваряне. Освен и ние да започнем да ги заливаме с индивидуални мейли, за да ни обърнат внимание.

Недейте така да реагирате и за школите - и там работят хора и то с деца от различни потоци. Просто децата ни трябва да изпълняват указанията на учителя си, въпреки че не го виждат в цял ръст. Аз добре чувам как нашите учители преподават и по двата предмета, добре виждам какво се прави вкъщи и затова избягвам да атакувам школите.

# 177
  • София

Недейте така да реагирате и за школите - и там работят хора и то с деца от различни потоци. Просто децата ни трябва да изпълняват указанията на учителя си, въпреки че не го виждат в цял ръст. Аз добре чувам как нашите учители преподават и по двата предмета, добре виждам какво се прави вкъщи и затова избягвам да атакувам школите.
Какво означава от различни потоци, когато децата стоят в къщи - така ще имат само един поток - школата и то в ограничено през седмицата време? Значи занимания по балет може, но по БЕЛ не може - що за логика извадиха в тези решения.

# 178
  • гр.Варна
Аз сметнах,че на Вектор на пробният изпит по БЕЛ средния резултат 73.74 и ми се стори изключително висок на фона на математиката,която е 46.94.(или греша с изчисленият?)
Това означава,че трябва да се обърне по-голямо внимание на МАТ за същинския изпит.
И аз си мислех,че при възможност да се спре детето от училище преди НВО,ще трябва да го направим-хем да не е контактно с много хора,хем да може малко по-спокойно да се подготвя.

# 179
  • На морето!

Не казвам, че учителите не правят всичко по силите си, но не е възможно качеството да е еднакво при присъствено и при ДО. При присъствено учителят вижда на момента кой какво пише, как разписва задачи, как оформя текст, какви грешки допуска и пр, децата имат непрекъснат, пряк контакт и могат да задават въпроси веднага, което при онлайн обучението създава неудобства. При присъствено обучение в часа са 10-2 деца, при онлайн поне 3 пъти повече. Ако е въпросът просто някой да преподава и после да проверява ПИ можехме да разчитаме на Уча.се, на онлайн пробните на различни школи и на училище.

Общи условия

Активация на акаунт