Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Всички сме изнервени  - от неяснотата, от несигурността... Дори започнах да се съмнявам, че това, което искам, е правилно Joy. Има едно сигурно нещо, момичета - НВО ще има, но с цената на какво - това е друг въпрос. При моето дете присъствено обучение означава сигурно усвояване на знания- това си е негов проблем, че при ДО не се отдава пълноценно. Но мисля, че и много други деца са като него. Ощетени са учениците, а ние сме изтощени - дано съумеем да запазим здравия си разум до края на сагата. Вперила съм поглед в следващия ПИ, защото само това мога на този етап да направя...

# 181
Малките ученици са ПО от 4 януари, всеки ден още първият час учителите отчитат брой на присъстващи и болни. Защо не извадят статистика да се види какъв е процента на заболелите и колко точно е опасно да се ходи на училище?
Аз гледам в класа на моята второкласничка и си вадя изводи сама. Нула заболели от Ковид от началото на учебната година и при децата и при учителите. Не отричам, че има вирус. Отричам, че само в училище е опасно и само за там трябва да се вземат най-строги мерки.
Не ми се пише повече по тази тема, защото съм наясно, че едно мнение повече или по-малко написано във форума, няма да промени нещата.
По лошото е, че не виждам реален добър изход. Това с две седмици присъствено на n седмици дистанционно не е.

# 182
  • София
Ние пък сме в друга драма с Вектор, МАТ, втора част - предадена според сайта и детето, 100% и 0 точки... Не вярвам нито на едното нито на другото. Писах мейл с молба за проверка. Освен това, през профила не виждам проверената работа (втора част) - нито по БЕЛ, нито по МАТ. Това нормално ли е? Някой друг с такова разминаване?

# 183
  • Varna
Ние пък сме в друга драма с Вектор, МАТ, втора част - предадена според сайта и детето, 100% и 0 точки... Не вярвам нито на едното нито на другото. Писах мейл с молба за проверка. Освен това, през профила не виждам проверената работа (втора част) - нито по БЕЛ, нито по МАТ. Това нормално ли е? Някой друг с такова разминаване?
ReniМ  имате ли ключа с верните отговори на математиката на Вектор за втората част. Искам да видя как точкуват задачите. На пръв поглед са много лесни, но ако имат изисквания за разписване....

# 184
За да видите снимката ,която сте пратили на втори модул на Вектор, отивате на " преглед на отговорите" , отдолу излиза - " виж своя отговор" , натискаш върху него с десен бутон на мишката, отваря се меню, избираш "open link in new tab" . И в новия прозорец виждаш какво си пратил.

# 185
  • София
Аз се ядосвам и за школите, можеха да ги оставят присъствено.
Според мен след пролетната ваканция ще са присъствено вече. Надявам се до края на април или началото на май да внесат яснота и в материала за НВО, ще отпада ли нещо и какво.
Днес Ангелов каза, че постоянно получава писма от родители и учители, които настояват за затваряне. Освен и ние да започнем да ги заливаме с индивидуални мейли, за да ни обърнат внимание.
Rapariga, извън личната ситуация няма никаква логика да затворят училищата, а да отворят школите. Школите са за надграждане, по избор и за който може да си позволи. Училището от друга страна е критично важно за всички, особено за децата, които година по-късно продължават да нямат никакъв достъп до каквато и да е форма на ДО, синхронно или асинхронно. Задава се голяма катастрофа според мен. Ако нещо трябва да е отворено, нека да се фокусираме това да са училищата.

# 186
  • София
Rapariga, извън личната ситуация няма никаква логика да затворят училищата, а да отворят школите. Школите са за надграждане, по избор и за който може да си позволи. Училището от друга страна е критично важно за всички, особено за децата, които година по-късно продължават да нямат никакъв достъп до каквато и да е форма на ДО, синхронно или асинхронно. Задава се голяма катастрофа според мен. Ако нещо трябва да е отворено, нека да се фокусираме това да са училищата.
Всъщност точно затова предполагам затварят школите, защото естествен и логичен е въпросът - щом не работят училищата, защо ще работят школите? Всичко е много сбъркано и за идващата катастрофа съм напълно съгласна. Все пак ако изхождаме от позицията, че училището било задължително и така се "принуждават" родителите да пращат децата си (при ПО), то школите са малко като ресторантите - по желание, с по-малко деца в група - дистанцията е на лице, така че освен моралната страна няма друга да са затворени (не че са ги затворили от морал, а просто избягват неудобните въпроси, които биха следвали от това да продължат да работят)... Все пак моите деца освен на школа ходят и на тренировки и балет (и двете засега остават работещи).

# 187
  • София
На детето ми школата е онлайн, канеха са да минат присъствено по някаква причина от миналата седмица, но се отказаха, гледайки какво се случва. Тренировките за картотекирани деца ще останат вероятно, но те вече май всички трениращи нещо деца са картотекирани. Пълна лудница и никаква логика, но това е положението.

# 188
  • София
Уважаеми ученици, родители и учители,
Считано от петък 12.03.2021 година курсовете за всички класове на Образователен център "Междучасие"  преминават отново към онлайн обучение за срок от две седмици - до 26.03 включително.

# 189
  • София
ReniМ  имате ли ключа с верните отговори на математиката на Вектор за втората част. Искам да видя как точкуват задачите. На пръв поглед са много лесни, но ако имат изисквания за разписване....

Засега не. Помолих да ми изпратят критерии.

За да видите снимката ,която сте пратили на втори модул на Вектор, отивате на " преглед на отговорите" , отдолу излиза - " виж своя отговор" , натискаш върху него с десен бутон на мишката, отваря се меню, избираш "open link in new tab" . И в новия прозорец виждаш какво си пратил.

Нищо не виждам - нито БЕЛ, нито МАТ.

Дописвам - обадиха ми се от школата - проверените преразкази били разпратени по мейл. Аз мейл нямам (проверен и "спам") - ще търсят, за да ми го пуснат пак. По МАТ не била предала - сега аз ще проверявам, а ми се искаше това да ми се спести Simple Smile Помолих за критерии - ако получа ще ги кача.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 14:49 от ReniM

# 190
Вектор са пуснали записване за следващите пробни https://cio-vektor.eu/probni-izpiti/

# 191
Изпуснала съм ви, връщам се да чета темата.
В Пловдив също на ДО се  минава, приоритетно щели да върнат после 7 и 12 клас.

# 192
  • Варна
И ние нямаме мейл с проверения преразказ от Вектор. А това с отварянето на задачите от 2 модул по толкова сложен начин, два месеца не можаха да го оправят. Не знам, голяма хвалба беше на електронната им система за ПИ, но обратната връзка е доста зле.

# 193
Аз предпочитам школата да беше отворена. Толкова пари на вятъра дадох. Училището грам не ме интересува, само да минава от клас в клас, дали ПО или ДО все тая, но школите - само там нещо може да се научи.

# 194
Аз имам имейл от Вектор за преразказа, на 5.03 го получих.

Общи условия

Активация на акаунт