Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 314
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.Варна
За да видите снимката ,която сте пратили на втори модул на Вектор, отивате на " преглед на отговорите" , отдолу излиза - " виж своя отговор" , натискаш върху него с десен бутон на мишката, отваря се меню, избираш "open link in new tab" . И в новия прозорец виждаш какво си пратил.
Нещо не става.
А трябва да има 5 качени страници..

# 196
При мен всичко се отваря- и снимките,и отговорите на отворените въпроси ( теза, редакция и другите)

# 197
  • На морето!
Ще се опитам да не коментирам повече ДО и решенията на Нощ, защото наистина се ядосвам излишно.
Записах сина ми на ПИ на Регалия, на пробния в школата удари дъното с общ резултат 50т. Преразказът е катастрофален- преминава в различни времена, сбито е преразказал, има пропуснати епизоди и изобщо всичко, което може да се обърка го е объркал. Това е едва вторият преразказ, който изобщо прави и ако няма ПИ, няма да има и други. За съжаление при нас резултатите от тази година ще са наистина ужасно слаби и ще се разминем с мечтата му за ЕГ.

# 198
  • София
Rapariga, не се притеснявай, че няма да го приемат в ЕГ. Тази година на всички резултатите ще са едни и същи с малки изключения и при тези условия в които са поставени децата, всяко от тях ще има шанс за желаното училище.

# 199
Марти, мислиш ли? Да се успокоя малко и аз, защото гледайки резултатите от нашия ПИ по БЕЛ си мисля друго.
От 37 деца 10 са с 90 и нагоре точки, моят хубавец с неговите 72 точки е към края на класацията. Хубавото е, че поне не е с по-нисък резултат от предния път. Така да се каже поддържа левъла Simple Smile

# 200
Момичета, пиша да споделя опит. Помните, че наскоро се оплаках от наборката, че е станала като вампир, по цял ден я на комп, я на телефон, избухлива, нервна, депресирана. Между временно се и разболя, включих ѝ противовирусно и след 5 дена на преглед да я види и лекар. Заговорихме се, а тя я познава от бебе, и от дума на дума ѝ разказах как преминава един ден на момата - по цял ден по пижама, на тъмно, сприхава, нервна и по нейно предложение ѝ пусна изследвания за вит Д. Оказа се, че има остър недостиг и това е една от причините за досега написаното плюс пубертета, разбира се. Сега се шегуваме с нея, че след месец като има нормални нива  в организма ще стане като Пепеляшка от филма на Дисни, помните ли как със събуждането отваря широко прозорците да се наслади на слънцето, тя пее и птичета я кацат Laughing
Имам чувството, че детето малко се поуспокои, сякаш и тя намери някакво обяснение, ще видим дали ще помогне и докога.

# 201
  • Варна
Влизам, чета ви и все незнам какво да напиша. Толкова ме е яд  за всичко струпващо се върху децата ни. Готвят се за тези изпити от 3 години, толкова труд, толкова разговори и като гледам нашите управляващи какви решения взимат не мога да се побера в кожата си. Няма кой да ме убеди, че е добре заведения и ресторанти да работят, а училищата не. Що за приоритети?!?
Слушах интервюто на майката от осмокласниците, толкова ясно им подредено им го обясни. Няма кой да вникне.

И днес поредния абсурд - една съмишленичка майка ми се обажда да ме пита дали съм чула да се обмисля кандидатстване със среден успех от 5-7 клас. Само това не бях чула. Ама се замислих - има ли въобще вероятност това да е критерия за прием?

Тази вечер явно пак ще си налея чаша винце!

# 202
  • Варна
Лиле, налей си, няма да приемат такова нещо, поне не за нашите деца Wink Не че мен лично не би ме зарадвало, но предполагам, че с 6.00 са завършили доста повече от един клас деца във Варна (а и къде ли не) и ако този брой деца се юрне към конкретна паралелка ко прайм? Пускат се подобни слухове периодично, но просто няма как да стане.
Бегби, това с витамин Д не е шега работа! Хубаво е, че сте взели мерки навреме. И благодаря, че сподели - вероятно ще е полезно и на други (на мен включително, защото макар да няма точно същите признаци, се притеснявам, че слънцето й липсва и е въпрос на време да се почувства зле).

# 203
  • Пловдив
Скоро разбрах, че дефицитът на Вит Д е често срещан въпреки интензивното слънцегреене в България. Особено при хора с по-тъмен цвят на кожата.
Трябва и аз на моето да му пусна едно изследване, че на цвят докарва този на ромските събратя, а характер - тежък пубертет. Освен това борим висок антистрептолизинов титър и не можем да разберем къде е огнището на тези стрептококи. Confused
Днес се появи двойка по история. Сега е толкова наказан, че май само да диша и яде му е позволено. Cry

Да минава този седми клас, че нямам нерви вече. Не помагат ни вино, ни шоколади вече.

# 204
  • София
И витамин В12 пускайте заедно с D. Откога се каня:(

# 205
  • София
И днес поредния абсурд - една съмишленичка майка ми се обажда да ме пита дали съм чула да се обмисля кандидатстване със среден успех от 5-7 клас. Само това не бях чула. Ама се замислих - има ли въобще вероятност това да е критерия за прием?
Дълбоко се съмнявам това да е вярно.
Взимането на такова решение ще е страшен автогол на управляващите. Това ще означава да признаят първо, че ДО е абсолютен крах в цялата държава. Второ, ще обезсмислят принципното провеждане на НВО и начина, по който е изградена кандидат-гимназиалната система, към която са наляти страшни средства, откакто съществува до сега и е една бездънна каца с мед за определени хора. Никой политик, най-малкото страхливата мишка Вълчев, няма да си позволи това политическо сепуко с подобна идея, както и другата подобна за обявяване на нулева година. Сега предизборно всичко трябва да е цветя и рози. Чрез ДО как пазят учители/ученици и всъщност от миналата година ДО как се е доказало като ефективно. Следизборно пък, докато се натутат с консултации, коалиции, мандати и сформиране на правителство и работещ парламент, НВО ще мине и замине, и учебната година ще е приключила.

# 206
Иланг, съчувствам ти за историята. Моята откъм оценки там не се е изложила, дори за 10 дни присъствено две изпитвания имаше, и с отличен, но нали е българска история го кара на спомени от начален курс и въобще не учи. Вчера разкрих това, тъй като случайно намерих учебната й тетрадка на необичайно място /знаете, че е разхвърляна, ама и мен ме изненада. А тя уж все е готова. Толкова готова, че е попълнила само първите 5 урока, явно докато са били ПО и оттам нищо. 35 урока има непопълнени. Ама щяла са си напише. Кога? Скатавала се тя месеци наред. Направо запалих. С географията се оказа същото положение. Сега и тя е наказана.

# 207
Момичета, пиша да споделя опит. Помните, че наскоро се оплаках от наборката, че е станала като вампир, по цял ден я на комп, я на телефон, избухлива, нервна, депресирана. Между временно се и разболя, включих ѝ противовирусно и след 5 дена на преглед да я види и лекар. Заговорихме се, а тя я познава от бебе, и от дума на дума ѝ разказах как преминава един ден на момата - по цял ден по пижама, на тъмно, сприхава, нервна и по нейно предложение ѝ пусна изследвания за вит Д. Оказа се, че има остър недостиг и това е една от причините за досега написаното плюс пубертета, разбира се.
Лятото на 1 клас  с госпожицата се оказахме в детска хематология- ентровирус пробил косно- мозъчната бариера и блокирал функцията на косния мозък. Резултат 3 тромбоцита при норма 140-440, ниски левкоцити, ЦРП- 380, кръвоизливи по цялото тяло, реална опасност от неконтролируем кръвоизлив. Тогава по съвет на брат ми (лабораторен лекар)включихме вит. Д в лечението по терапевтична схема. Окончателното възстановяване отне 2,5год, но от тогава приема (вече профилактична доза) го спираме само в периода юни- октомври.  Повече от сопол не е хващала, и дори сега в разгара на пубертета  е по- скоро спокойно и усмихнато дете с много редки изблици. Та вит. Д май се оказва карайъгълен камък. Тази зима реши да се прави на голяма и заяви, че няма да пие. Почна да се зъби на всички, когато с баща и настояхме да започне прием (и ние с нея) за 2-3седм. се поуспокои.

# 208
  • Варна
И витамин В12 пускайте заедно с D. Откога се каня:(
Точно преди две седмици си пуснах - 4 пъти под нормата съм. Започнах да чета и умувам какво да предприема. Но наистина се оказа важен показател. Както и витамин Д.
Дайв, Кали, за мен също тази теория е градска легенда. Ама в днешните странни времена всичко може да се очаква. Кали, разсмя ме с определението си за Вълчев 😁

# 209
Тази градска легенда за оценките от 5-7. клас се появява по някое време всяка година.Тиражирана е включително и от учители и директори. Освен че и  тя, и т. нар. нулева година не са нормативно уредени, Кали е абсолютно права, че управляващите няма да поемат подобен риск.

Общи условия

Активация на акаунт