Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 26 143
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, дами Simple Smile. Записвам се в 5 седмица и с надеждата всичко да е наред до финал. Пиша, защото съм доста разтревожена. Днес прокървих и посетих спешен кабинет. Дежурната ми каза, че е вътрематочна бременност и вижда точица 3 мм. Малко се обърках, защото според изчисленията трябва да съм около 6 седмица и няколко дена. За кървенето нищо не каза, на какво би могло да се дължи и прочее. Изписа ми Дуфастон и но шпа. В момента имам леки болки като при цикъл и усещам корема си стегнат. Втора бременност ми е, при първата нямах никакви оплаквания... На какво би могло да се дължи подобно кървене, в момента нямам кръв, а само кафяво зацапване. Дано отшуми!

# 451
Знам, че обикновено при имплантация има подобно зацапване. Иначе щом си ходила на преглед не би трябвало да е нещо обезпокоително.
Аз пък както винаги съм изпаднала в тих ужас, че нямам никакви симптоми. Записах още един час за сряда за преглед, защото няма да мога да издържа до следващия. Не знам дали ще чуем нещо, на всичкото отгоре се обърках тотално със смятането на г.седмици и не знам в коя съм 😅

# 452
И аз се включвам с притеснителен ъпдейт. В 6+2 аг (на частно и платено) видя сак и жълтъчно мехурче, отговарящи на 5+2 и таза, че няма нищо притеснително в тази разлика, възможна късна ову, късна имплантация и записах час за втори преглед, който трябваше да е на 8ми. Даже ми се подигра, че едва ли не какво съм ги гледала тези календари и изобщо да не се притеснявам. Обаче вчера сутринта имах бледо кафеникаво мноого малко зацапване и тръгнах към спешното на Надежда. Случи се същия аг дежурен. Сака расте, жълтъчен мехур има, но няма ембрион. Изобщо не ме помни от частния преглед преди седмица, дори не погледна документите. Просто каза - няма да го бъде. Сега трябва да си в 7+1, а няма ембрион. Категорично трябва да прекъснем с хапчета, вакуум или кюретаж, решавай. Ако си тръгна, щяла съм да изкървя рано или късно. Ей така, лежа си полугола с вагинален ехограф в мен и той ми говори на "ти" и се заяжда, защо на въпроса какви лекарства приемам съм била отговорила никакви, като витамините също били лекарства?!?! Хора, не знам... Почувствах се страшно омерзена, не знам как да се изразя по друг начин. Казах им довиждане и си тръгнах, поревах си в колата и като се прибрах, мъжът ми ме успокои.
В понеделник отивам на второ мнение, да мине малко време и да съм сигурна, че нищо няма да се получи поне. Имам надежда, защото ако действително е било счкъсна ову и късна имплантация, съвсем възможно е в 7+1 всъщност да е 6+1 и да не се е видял ембрион. Ако пък не е писано, ще прокървя и ще стане ясно. От вчера всъщност нямам никакво зацапване. Той не ми обясни на какво се дължи, има ли проблем. Като питах расте ли плодния сак, той ми каза че нямало никакво значение, защото няма ембрион, а само жълтъчен мехур. Ще изчакам и каквото имарда става, така или иначе ще се случи. Освен това ми се гади денонощно, днес сутринта повръщах. Носът ми е запушен от седмица, като циментиран е. Търдите ми са наедрели, но не болезнени (така бях и със сина ми). Може и да са психосоматични симптоми, може и да не са. Ще видим в понеделник.

# 453
Знам, че обикновено при имплантация има подобно зацапване. Иначе щом си ходила на преглед не би трябвало да е нещо обезпокоително.
Аз пък както винаги съм изпаднала в тих ужас, че нямам никакви симптоми. Записах още един час за сряда за преглед, защото няма да мога да издържа до следващия. Не знам дали ще чуем нещо, на всичкото отгоре се обърках тотално със смятането на г.седмици и не знам в коя съм 😅
Имплантационното кървене не се ли получав около датата на очакваната менструация? Днес отново имам леко зацапване, ту е розово, ту кафяво; а понякога има и нещо като съсиречета. Притеснено ми е...

За твое успокоение бих казала, че с първата си бременност нямах никакви симптоми, само напрегнати гърди и леки болки като за пред цикъл в първите дни. Беше песен, радвай се Simple Smile.

# 454
Не мога да повярвам,че има такива скапаняци лекари и то в болница, като Надежда!!! Представям си какво си преживяла!
Виж, не съм доктор, но по пътя на логиката щом има жълтъчно мехурче, значи нещо се храни там.
На мен ми казаха,че мехурчето е преди ембриона и че е много добър знак, когато още не се виждаха ембрионите.
Ако нямаше живинка в тоя сак, според мен мехурчето щеше да се резорбира първо.
Силно се надявам на следващия преглед да се види и всичко да е наред!
А за зацапването не се притеснявай, аз съм с такова постоянно от 5 г.с. до сега в 9г.с., както и други момичета от групата са го имали.
Желая ти успех от сърце!

# 455
isit or isitnot, много неприятно отношение, аз изживях подобно декември в спешното тук в Германия. Чаках 4 часа в коридора свита на една пейка с кървене, на прегледа една доста неприятна дама,  като разбра, че не искам пореден кюретаж, ме изпрати с думите, че сигурно пак ще се видим като направя кръвоизлив и колабирам, и че ще съжалявам...Поплаках си доста, още на стола, прибрах се и реших да оставя на тялото ми само да се справи. Изчистих се сама, без особени проблеми.
При всички случаи отиди на второ мнение, сега почивай и не вземан прибързани решения.
Стискам палци на всички ни за добро развитие🍀

# 456
Е, наистина някои лекари съвсем са се взели за велики и са забравили за човещината.А тя трябва да е водеща, когато призванието ти е да лекуваш.
Isit or isitnot стискам палци за добър развой при теб.

# 457
Нямам думи... Кой е този лекар? Аз не бих изгубила надежда и бих отишла на второ мнение.
Марголота, потресена съм, съжалявам.

# 458
Доктор Ненов, еденственият, който имаше свободни часове от днес за утре за установяване на бременноста. Бървах, за да видя, че е маточна и да съм спокойна поне за това. Чиста случайност, че попаднах на него. Дори и доктора да е прав, което е напълно възможно, нищо не оправдава отношението му. Може би с неговите пациентки е с друго отношение, разбира се.

# 459
А точно за него бях чула хубави отзиви. Много неприятна случка, дори да е прав трябваше да се опита те подготви за такъв развой, а не да ти говори така небрежно все едно сте на пазара. Аз бих отишла още утре или в петък на друг лекар по възможност с добра апаратура.
Марго ти как си?

# 460
Чела съм, че често се раждат бебчета от такива кухи бременности. Бъди подготвена за най-лошото но вярвай, че няма да се случи! Отиди на второ мнение и изчакай, защото понякога ембрион се вижда по-късно.

# 461
Alison, долу горе съм, не мога още да се успокоя и зарадвам. Както и преди съм писала, ви завиждам благородно за възможността да ходите на преглед когато пожелаете. Моят следващ е чак на 18.5, надявам се тогава вече да имам някаква яснота накъде се развиват нещата. Единствената друга възможност е са ходя до спешното, а аз там след декември вече не искам са стъпя.
Ядосах се много вчера, от две седмици опитвам да взема час за контрола при хематолог заради тромбофилиите, дадоха ми час чак за 7.06. Не били високорискови моите фактори, и понеже била спонтанна, а не инвитро бременност, най-вероятно нямало да има нужда от терапия, което изказване мен въобще не ме успокоява след два аборта.
Симптомите ми идват и си отиват, един ден нищо ми няма, на другия ми се гади и съм парцал, гърдите ту ме болят, ту не.
Пожелавам на всички спокойни дни и само хубави новини!

# 462
Марголота, на мен ми бяха препоръчали да пиша имейл на доктор Кременски. Бил добър специалист, много мил и отговарял. Ако искаш мога да потърся имейла. Друг въпрос е до колко можеш да се довериш на терапия по имейла, но поне е нещо.

# 463
Fairytale, благодаря, проблемът е, че освен един аспирин тук нищо друго не мога да взема без рецепта. Майка ми се беше опитала да ми прати лекарства от България, върнаха й пакета. Пия си високо концентрираната омега 3 и се надявам наистина да няма нужда от терапия като не приемам конски дози прогестерон. Миналата година ми изследваха всички възможни фактори за вродена и придобита тромбофилия, и становището на генетика и хематолога беше терапия с клексан от трансфер при инвитрои контроли при спонтанна, без терапия.

# 464
А каква е разликата между инвитро и спонтанно? Съжалявам за тъпия въпрос. Знам, че бременност след инвитро се води по-рискова, но какво е значението за тромбофилията?

Общи условия

Активация на акаунт