Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 26 131
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета 😻 Как сте днес? Мен от вчера ми е много зле и лошото е, че не мога да разбера от бременността ли е или се разболявам. Много ми е отпаднало и прималяло, само ми се лежи, обливат ме едни топли вълни и едва стоя на краката си. Взех осцилококцинум за всеки случай и ампула витамин ц и си купих биозин мама да пия ( помня, че предната бременност го пих известно време). Знаете ли дали витамин ц е ок да се пие по време на бременност?

# 511
Здравейте, момичета 😻 Как сте днес? Мен от вчера ми е много зле и лошото е, че не мога да разбера от бременността ли е или се разболявам. Много ми е отпаднало и прималяло, само ми се лежи, обливат ме едни топли вълни и едва стоя на краката си. Взех осцилококцинум за всеки случай и ампула витамин ц и си купих биозин мама да пия ( помня, че предната бременност го пих известно време). Знаете ли дали витамин ц е ок да се пие по време на бременност?
Аз пия добавка, която се взима до 12 седмица от бременността и виждам, че вътре има витамин Ц. Пише, че в 1 таблетка се съдържа 110 мг. Взимам по една на ден. Дано да ти е от полза Simple Smile.

# 512
Аз не бих прекалявала с него. Май разреждане кръвта... Или обратното. Внимавайте с него.

# 513
Витамин Ц сгъстява кръвта и не се препоръчва във високи дози при бременност.

# 514
Благодаря ви, момичета. Абе, помня аз, че предната бременност не го пиех но не помнех точно какво беше.

# 515
  • London
Във витамините, които аз пия има 80mg витамин Ц.
Миналата седмица и аз усетих, че се разболявам, та си направих един фреш 50/50 портокал и лимон. Макар че и преди бременността обожавах кисело, та сега лимона ми се струва сладък направо 😆

Аз се бях стреснала, че няколко дни симптомите ми отшумяха, но от вчера се завърнаха с пълна сила. Чувствам се спокойна, когато НЕ се чувствам добре. Луда работа 🥲

# 516
  • до най-прекрасния мъж
Има го в комбинираните витамини, но е в малко количество. Като лежах миналата седмица заради зацапването, ми го вливаха, заедно с Но шпа и Бусколизин. И аз мислех да си взема, но прочетох, че не е ОК. Още повече, че аз съм на терапия с Клексан и Аспирин заради прогестероновите препарати, които приемам и не е желателно без наблюдение да се прекалява.
Аз пия вода с лимон, така ми е по-вкусна, иначе не влиза, а трябва да пия поне по 2 литра.

# 517
И аз обичам вода с лимон. И фреш от грейпфрут. И си пия всеки ден. Не вярвам това да навреди 🙄

# 518
Norry не се притеснявай - соковете и фрешовете няма да навредят, в ниски дози също може да се приема (има го в доста от витамините за бременни), не е желателно да се приемат високи дози особено без лекарско наблюдение.

# 519
Момичета бих искала да задам един въпрос. Обсъждахме вкъщи бхс и се отказахме от него като предпочетохме да направим неинвазивен пренатален тест. Тук цената му е по-ниска в сравнение с БГ. Та въпроса е може ли да се пропусне тази ранна фетална морфология. Четох по сайтове и тук, някои мами са ходили на втората фетална морфология, а тази първата ранна тя основно е свързана с бхс или нещо не съм разбрала. Извинявам се ако въпроса ми е глупав.

# 520
Аз с мутации и на Клексан, но докато кървях приемах над 2 грама витамин Ц на ден. В момента приемам по около 400мг. От прочетеното цитруси до 3 месец не се препоръчват и аз лично не приемам.
Пренатален тест не изключва ранна ФМ поне за мен. Ще ги правя и двете, като не сме решили с лекарката само за БХС. Според това, което прочетох, би трябвало да мине по каса, но тя не беше сигурна и ще провери.

# 521
Simona и аз съм на мнение, че пренаталния тест не изключва ФМ (може да се каже че замества БХС, тъй като е по-надежден). Първата ФМ освен маркерите за генетични малформации (нухалната транслуценция и носната кост) се оглежда и за дефекти на сърцето, стомаха, главата и мозъка, пъпна връв, кръвоток и др.. като цяло дали бебенцето на този етап се развива добре. За мен това е изключително важен преглед и аз не бих го пропуснала.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 15:43 от Butterfly

# 522
Абсолютно изчерпателен отговор, Бътерфлай. Моята лекарка ме предупреди, че трябва да съм я минала до края на 13гс

# 523
Да, доколкото и аз съм запозната е най-добре да се направи между 11 и 13 г.с.

# 524
  • London
Моята ще е точно в 12та седмица, тук в Англия това се води и първия официален скан.
Само дето аз не знаех, че ми включва и изследването за Даун, Патау и Едуардс. Аз се бях засилила на частно да ходя за пренатален тест 😆

Общи условия

Активация на акаунт