Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 26 141
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Предполагам е заради прогестероновите препарати. При спонтанна бременност много по-рядко се налага допълнително приемане на прогестерон, докато при ин витро е задължително и обикновено е в големи количества, което пък води до сгъстяване на кръвта. Аз поне не знам, възможно е да има, трансфер без използване на НМХ независимо има или няма пациентката тромбофилия.

# 466
Лекарствата при инвитро сгъстяват допълнително доста кръвта. Аз също чакам резултати за вродена тромбофилия тези дни и въпреки, че уж нямаме в рода такива проблеми, само го мисля

# 467
Здравейте!
Записвам се при вас с термин 12.12.2021.

# 468
Лекарствата при инвитро сгъстяват допълнително доста кръвта. Аз също чакам резултати за вродена тромбофилия тези дни и въпреки, че уж нямаме в рода такива проблеми, само го мисля
И ние нямаме в рода, но аз имам.
В първата си  бременност бях до 5 месец на фраксипарин и на аспирин протект, но сега заради кървенето в началото ми спря доктора фраксипарина и съм само на аспирин протект.
Според мен и при спонтанно забременяване, ако се има проблем с тромбофилия, може да има последствия ( например изоставане на плода).

# 469
Titanka а преди тази бременност, през която си била на терапия имаш ли загуби? Тоест преди да разбереш за тромбофилията? Иначе да, има случаи с терапия и при спонтанно забременяване, не само при инвитро.

# 470
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, момичета! Чета ви активно, но не събирах смелост да пиша. Живот и здраве, и аз ще съм с декемврийче.
Моите проблеми започнаха миналия вторник (края на 6 г.с.) - вечерта имах няколко силни пробождания в матката. Първо се появи бледо бежово, а през нощта стана розово-червеникаво зацапване. Много оскъдно, наистина, но ме изплаши и още през нощта отидох до спешен кабинет. Прегледаха ме, видяхме ембрион със сърдечна дейност и жълтъчно мехурче. По трансдюсера нямаше нищо, абсолютно нищо. Едва ли не не ми повярваха, че има проблем. Добре, че имах 2-3 розови капки по превръзката. Предложиха ми да остана за система, а на сутринта докторът ми ме прегледа. Отново всичко ОК. Спряха ми Клексана и Аспирина, а Утрогестана пиех. Останах още 2 дни, всеки ден ме гледаха, нямаше капка по трансдюсера. Изписаха ме в петък без зацапване. В събота пак се появи еднократно бежово зацапване и от тогава всеки ден по един-два пъти имам много бледо розово, колкото глава на топлийка. От вчера започнах отново Клексана и Аспирина и Утрогестана вагинално.
Не знам какво е това чудо, лекарите нищо не виждат, а то го има - само след забърсване 1-2 пъти дневно. Нямам болки, от трансфера още предимно лежа и не се натоварвам с нищо. След инвитро съм и съм на терапия с Дуфастон, Утрогестан, Естрофем, Но шпа и лепенки Климара.
Но преглед съм чак на 10.05 и не знам как ще издържа до тогава. Знам, че тези първи седмици са най-трудни и несигурни. Гледам да не го мисля постоянно, ама то само това ми е в главата.

# 471
blue.angel чела съм твоята история, много се радвам, че си тук! 🤗 Явно ще има към кой да се обърна като излезнат резултатите, доста момичета сте с тромбофилия и на терапии. Моят следващ час е за ембрионална морфология при др. Сигридов чак на 14.05, но като нищо преди това да посетя и обикновен АГ. Към 9-10 седмица ли се дава направление за ЖК или по-късно? Може би при всеки АГ е различно 🙄

# 472
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми казаха да си взема направление за ЖК към края на май месец. Тоест, тогава ще съм към края на 10, началото на 11 г.с.
Alison, аз съм само с MTHFR нискорискова, но заради прогестероновите препарати ни изписват кръворазреждащи. Иначе, моята мутация е свързана с неусвояване на витамините от група В, затова пия метилирана фолиева.
Аз умирам от страх от тези кръворазреждащи и все се плаша, като видя зацапването. Ама дано устискам, докато ми ги спрат.
Аз съм с раничка на шийката и моите съмнения са, че тя ми предизвиква тези зацапвания. След трансфера имах същото оскъдно еднократно розово зацапване.

# 473
На мен ми казаха да си взема направление за ЖК към края на май месец. Тоест, тогава ще съм към края на 10, началото на 11 г.с.
Alison, аз съм само с MTHFR нискорискова, но заради прогестероновите препарати ни изписват кръворазреждащи. Иначе, моята мутация е свързана с неусвояване на витамините от група В, затова пия метилирана фолиева.
Аз умирам от страх от тези кръворазреждащи и все се плаша, като видя зацапването. Ама дано устискам, докато ми ги спрат.
Аз съм с раничка на шийката и моите съмнения са, че тя ми предизвиква тези зацапвания. След трансфера имах същото оскъдно еднократно розово зацапване.

При мен също зацапването идваше понякога от шийката, докторката казва,че сега е супер богато кръвоснабдена и прогестероновите препарати я дразнят. Не се притеснявай, вече почти месец си го имам и всичко е наред.
Живот и здраве, това е последната ми седмица с утрогестан вагинално (преди това беше кринон,но го смениха, заради зацапването) и нямам търпение да видя ще спре ли най-после.

# 474
Titanka а преди тази бременност, през която си била на терапия имаш ли загуби? Тоест преди да разбереш за тромбофилията? Иначе да, има случаи с терапия и при спонтанно забременяване, не само при инвитро.
Нямам загуби, понеже не можех изобщо да забременея, както заради щитовидната жлеза, така и заради завишени НК клетки, и заради тръбите. Не е един проблемът при мен, че да знам дали е била проблем да забременея  и тромбофилията.

# 475
  • до най-прекрасния мъж
Bibi23, и мен това ме успокоява. Докторът го отдава на наместването на ембриона в матката. Засега положителното е, че той е добре и сакчето е добре. Това ме успокоява и си казвам, че при това кръвоснабдяване и кръворазреждащите, това, което виждам по салфетката, е минимално. Аз съм 35 дни вече на Утрогестан, надявам се след 12 г.с. да ми го спрат, ако всичко е наред. Сега просто много внимавам как го слагам и гледам да не е супер дълбоко навътре. Чудех се да взема вит. С за подсилване на кръвоносните съдове, в болницата ми вливаха. Но ме достраша, ако трябваше, докторът щеше да каже.
А и аз май доста се постреснах. Докторите явно не го смятат за нещо особено, ако не е обилно и червено (пази Боже).

# 476
Блу, и аз съм в клуба на тези със зацапването. При мен се оказа от къпане с топла вода най-вероятно.
Моята лекарка каза същото - ако не е обилно и ярко червено, няма нужда от притеснение.
Аз вече съм с впечатлението, че всичко е в реда на нещата. Зацапвания, изоставания, болки, сваляне на килограми, въпреки че ям много... Всичко е нормално.
Сега заради Ковид няма да мога да отида на преглед цяла седмица, но гледам да се успокоявам, че уж вече 10 седмица нещата са по-стабилни уж. Ако не са, не ми казвайте, моля ви Joy нека си живея глупава, но без притеснения.

# 477
  • до най-прекрасния мъж
О, да, свалянето на кг най-вече. За последните 6 дни съм 2 кг надолу. Иначе, от пункцията през декември до сега, близо 10 кг. Вярно, гади ми се и едва се храня. Заради ИР ми спряха картофи, ориз, бяло брашно, сладко и ям основно сирене, яйца, салати, варива и малко месо. Ама чак толкова драстично сваляне ме учудва. Бях 92 кг, сега съм 78 кг. Не че не се радвам, това ми и голям проблем. Просто много ме учудва.

# 478
Аз се отказах да го мисля специално това. Лекарите казват, че е нормално. Всички мои близки също ми казват, че е нормално.
Бли, от гаденето много се сваля. Добре ли се храниш? Щом така са ти намалили и менюто, със сигурност е голям дискомфорт. Аз нямам търпение да дойде лятото, да пуснат дините и хубавите домати. Тогава нещата изглеждат много по-различно.
Според мен важното е да се чувстваме добре. За жалост аз се чувствам ужасно, слаба съм, не мога изобщо да седя права вече и нямам сили за нищо. Кръвното ми пада много рязко. Сега се и изморявам за норматив и заради Ковид, въпреки че го карам леко. Мисля да си искам някакъв протеин или някаква добавка, защото само с ядене не ми се получава. Иначе приемам всякакви съвети.

# 479
Аз се отказах да го мисля специално това. Лекарите казват, че е нормално. Всички мои близки също ми казват, че е нормално.
Бли, от гаденето много се сваля. Добре ли се храниш? Щом така са ти намалили и менюто, със сигурност е голям дискомфорт. Аз нямам търпение да дойде лятото, да пуснат дините и хубавите домати. Тогава нещата изглеждат много по-различно.
Според мен важното е да се чувстваме добре. За жалост аз се чувствам ужасно, слаба съм, не мога изобщо да седя права вече и нямам сили за нищо. Кръвното ми пада много рязко. Сега се и изморявам за норматив и заради Ковид, въпреки че го карам леко. Мисля да си искам някакъв протеин или някаква добавка, защото само с ядене не ми се получава. Иначе приемам всякакви съвети.

С ковид ли си ? Би ли споделила как протича при теб и как се лекуваш?

Общи условия

Активация на акаунт